Nogomet

Kronologija: Posljednji dan siječanjskog prijelaznog roka

Sportnet • četvrtak, 31.01.2013.
Kronologija: Posljednji dan siječanjskog prijelaznog roka
Foto: EPA

U četvrtak, 31. siječnja 2013. godine, zatvara se još jedan prijelazni rok. Sve najvažnije transfere možete pratiti uživo na Sportnetu...

0:30 Četvrtak je iza nas i nogometna tržnica zatvorila je svoja vrata, pozdravljamo vas do neke druge prilike.

0:05 Prošla je ponoć, zimski prijelazni rok je završio, a Arsenal je otprilike minutu prije toga potvrdio da su doveli španjolskog reprezentativnog lijevog braniča Nacha Monreala. Transfer je bio na pomolu nekoliko sati ranije, 26-godišnji Monreal u London dolazi iz Malage, a detalji ugovora nisu potvrđeni. Arsenal je objavio tek da je dugoročan.

23:57 QPR nije doveo Petera Odemwingieja, što je potvrdio i Harry Redknapp, ali su dobro poslovali s Tottenhamom. Poslije Jermainea Jenasa, angažirali su i Androsa Townsenda, 21-godišnjeg krilnog igrača, koji im stiže na posudbu.

23:53 Fulham je doveo kamerunskog veznjaka Eyonga Enoha, s posudbom iz Ajaxa do kraja sezone. Newcastle United je, pak, sporazumno raskinuo ugovor sa španjolskim napadačem Xiscom, dok će Brighton u nastavku sezone moći računati na Matthewa Upsona, koji je posuđen iz Stoke Cityja.

23:47 Stoke City zaključio je svoju utrku s vremenom dovršavanjem i drugog posla na kojem su radili. Njihov novi član je mladi vratar Jack Butland, koji je, iako još nije napunio 20 godina, već debitirao i za najjaču englesku izabranu vrstu. Butland dolazi iz Birmingham Cityja, a dogovoreno je da će u dosadašnjem klubu ostati na posudbi do ljeta.

23:34 Everton se ojačao angažiranjem 18-godišnjeg desnog braniča Johna Stonesa, koji dolazi iz Barnsleyja i potpisao je na pet i pol godina. Riječ je o članu engleske U-19 reprezentacije, a vijest o transferu objavio je The Guardian. Objavljen je i jedan odlazak iz kluba iz Liverpoola. Magaye Gueye ide na posudbu, a spominje se da će destinacija biti francuski prvoligaš Brest.

23:28 Kako je javio Sky Sports, Bolton Wanderersi, koji igraju u engleskom Championshipu, doveli su Mohameda Kamaru, reprezentativca Sierra Leonea. Kamara je od 2010. godine bio član beogradskog Partizana.

23:17 Sky Sports News i The Guardian objavili su da je Jermaine Jenas dogovorio transfer iz Tottenhama u QPR, a po ugovoru, u svojem novom klubu trebao bi provesti narednih 18 mjeseci.

23:04 Ajax je na svojoj službenoj web stranici potvrdio dovođenje Isaaca Cuence, koji će do ljeta biti na posudbi iz Barcelone. 21-godišnji krilni napadač će u Ajaxu ostati do 30. lipnja.

22:42 Dosta transfera se ostvarilo, ali jedan neće. Tottenham je bio zainteresiran za 23-godišnjeg brazilskog napadača Leandra Damiaa, koji za sobom ima 14 utakmica za reprezentaciju, ali Damiaov klub, Internacional iz Porto Alegrea, odbio je ponudu Londončana. Marcelo Medeiros, sportski direktor brazilskog kluba, otkrio je da su očekivali da će u Tottenhamu malo dublje posegnuti u blagajnu, no nije isključio da se transfer dogodi u ljeto.

22:28 Stoke City je prije koji sat bio blizu dovođenja Amerikanca Breka Sheaje, a sada je taj transfer i dovršen. Engleski klub objavio je da je 22-godišnji krilni igrač pristigao u 2,5 milijuna funti vrijednom prijelazu iz FC Dallasa, a sa Stokeom je potpisao na četiri i pol godine.

22:20 Tottenham je poslao 21-godišnjeg veznjaka Ryana Masona, koji može pomoći i u napadu, na posudbu u Lorient. U Francuskoj će biti do kraja sezone.

22:17 Kada smo već kod West Bromwich Albiona u paragrafu ispod, izgleda da je upozorenje koje je WBA uputio Peteru Odemwingieju zaplašilo Nigerijca. Sky Sports javlja da Odemwingie više nije na Loftus Roadu, što bi značilo da od prijelaza u QPR neće biti ništa.

22:14 Njemački Augsburg, koji se bori za ostanak u 1. Bundesligi i trenutno je 16. među 18 prvoligaša, doveo je 29-godišnjeg kamerunskog veznjaka Somena Tchoyija. Kamerunac će u Augsburgu ostati do kraja sezone, s opcijom da se zadrži i duže, a posljednji angažman imao je u West Bromwich Albionu, u kojem je bio do svibnja prošle godine.

22:04 Alou Diarra, 31-godišnji vezni igrač West Hama, provest će ostatak sezone na posudbi u Rennesu, objavio je londonski klub. Diarra je u West Ham došao prošlog ljeta, kada je potpisao trogodišnji ugovor.

22:00 Prijelazni rok u Italiji završio je prije tri sata, ali još slažemo kompletnu sliku svih transfera. Udinese je na svojoj internetskoj stranici objavio dovođenje 23-godišnjeg urugvajskog defanzivnog veznjaka Diega Martina Rodrigueza Berrinija, koji ima i reprezentativnog iskustva u mlađim dobnim kategorijama. Rodriguez je dosad bio član Defensor Sportinga iz Montevidea.

21:52 Kako je prenio BBC, Manchester City dogovorio je dolazak još jednog mladog igrača, 17-godišnjeg Seka Fofane, dosadašnjeg člana Lorienta. Mladi veznjak, član francuske U-18 reprezentacije, sa Cityjem je potpisao na tri godine.

21:49 Raul Tamudo, nekadašnji dugogodišnji član Espanyola, vraća se u Rayo Vallecano, u kojem je proveo prošlu sezonu. Nakon odlaska iz Španjolske, 35-godišnji napadač je prošlog ljeta prešao u meksičku Pachucu, ali ondje se zadržao tek do prosinca. S Rayom se dogovorio do kraja sezone.

21:34 Kako piše ruski sportski dnevnik Sport-Express, Anži iz Mahačkale i Šahtar iz Donecka su u večernjim satima dogovorili transfer 24-godišnjeg napadački usmjerenog brazilskog veznjaka Williana iz Ukrajine u Rusiju. Anži bi za svojeg novog igrača platio 35 milijuna eura, što bi taj prijelaz učinilo financijski najbogatijim posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka. Dodaje se da će Willian potpisati četverogodišnji ugovor s klubom iz Mahačkale, ali prije toga, Brazilac će morati proći liječnički pregled.

21:09 Engleski premierligaši WBA i QPR zakačili su se oko nigerijskog reprezentativnog napadača Petera Odemwingieja. Nigerijac očito ima ideju prijeći u QPR, s dolaskom na pregovore na Loftus Road, ali West Bromwich Albion, koji je i dalje njegov klub, takvo što ne dozvoljava. WBA je u priopćenju za javnost upozorio da s QPR-om nije došlo do dogovora o transferu Odemwingieja i da nikakvi pregovori igrača i QPR-a ne bi smjeli doći u obzir.

20:38 Španjolski mediji javljaju da je londonski Arsenal blizu dogovora s Malaginim španjolskim reprezentativnim lijevim braničem Nachom Monrealom. Ukoliko posao bude dovršen, Malaga bi za taj transfer dobila 10 milijuna funti.

20:29 Fulham će do kraja sezone biti jači za bugarskog braniča Stanislava Manoleva, koji može pomoći i u veznom redu. Bugarski reprezentativac pristigao je u London na posudbu iz PSV Eindhovena, čiji je član od 2009.

20:19 Transferi se u četvrtak obavljaju i u Hrvatskoj. Antonijo Ježina, nekadašnji vratar Zadra, potpisao je dvoipolgodišnji ugovor s Istrom 1961. No, posao još nije služben, već se treba pričekati rješavanje Zadrove žalbe na odluku Arbitražnog suda HNS-a da se raskine Ježinin ugovor sa zadarskim prvoligašem, nakon čega je 23-godišnji vratar rođen u Šibeniku postao slobodan igrač.

19:59 Leeds United dobio je još jednog Warnocka. Uz menadžera Neila, u klub je došao 31-godišnji obrambeni igrač Stephen, koji nije u rodbinskim odnosima s trenerom, a doveden je iz Aston Ville. Stephen Warnock je bivši engleski reprezentativac, s dva nastupa u razdoblju od 2008. do '10.

19:47 U Stoke Cityju traje utrka s vremenom. Trenutno 10-plasirani klub engleskog Premiershipa dovršava dva transfera, s nadom da će ih uspjeti zaključiti do ponoći po srednjeeuropskom vremenu, kada je krajnji rok. Riječ je o već nekoliko sati aktualnom dovođenju 19-godišnjeg vratara Jacka Butlanda iz Birmingham Cityja, koji bi potom do ljeta ostao na posudbi u Birminghamu, ali i o angažmanu američkog reprezentativnog veznjaka Breka Sheaje, za kojega su uspjeli ishoditi radnu dozvolu i dogovaraju posljednje detalje prije potpisa ugovora.

19:41 Fernando Gago, 26-godišnji argentinski defanzivni veznjak s 43 nastupa u dresu najjače nacionalne momčadi i još devet odigranih utakmica za olimpijsku reprezentaciju, do kraja sezone više neće igrati za Valenciju, već odlazi na posudbu u Velez Sarsfield. Osim u Valenciji, Gago je u Španjolskoj igrao i za madridski Real, čiji je bio član od 2007. do 2012., a sezonu 2011./12. proveo je na posudbi u Romi.

19:32 Mladi španjolski veznjak Adria Carmona, koji je prve nogometne korake napravio u Barceloni, do kraja sezone igrat će za Zaragozu, u koju je došao na posudbu iz Milana. Zaragoza će u ljeto imati priliku otkupiti ugovor 20-godišnjeg Španjolca.

19:06 Prošlo je 19 sati, što znači da talijanski klubovi više ne mogu dovoditi nove igrače s obzirom da u Italiji prijelazni rok završava nekoliko sati ranije, prije nego se u ponoć "tržnica" zatvori i drugdje. Zimski "prozor" za transfere u Serie A pamtit ćemo po dolascima Matea Kovačića u Inter i Josipa Radoševića u Napoli.

18:57 Ako vam u ovom pregledu fali poneka novost vezana uz Manchester City, evo jedne, ne toliko bombastične. City je doveo 18-godišnjeg Ganca Godswayja Donyoha, koji je dosad bio u domovini, u nogometno-obrazovnoj akademiji naziva Right to Dream ili - u slobodnom prijevodu - pravo na snove. Mladi napadač neće odmah biti na raspolaganju Robertu Manciniju, već će otići na posudbu u švedski Djurgardens, u kojem će igrati do kraja sezone.

18:38 Newcastle United angažirao je 17-godišnjeg Švicarca Kevina Mbabua, koji je dosad igrao za Servette. Očekuje se da će Mbabu pomoći svojoj novoj momčadi u središtu obrane, a potpisao je na tri i pol godine.

18:24 Nakon što su vijest o tome već objavili španjolski mediji, Čileanac Pedro Morales, nekadašnji veznjak zagrebačkog Dinama, i službeno je novi član Malage, potvrđeno je na web-stranici kluba iz Andaluzije. Morales je u Malagu došao kao slobodan igrač, a potpisao je do kraja sezone, s opcijom produženja za još dvije godine.

18:16 Njemački Hoffenheim će borbu za ostanak u 1. Bundesligi nastaviti ojačan za 31-godišnjeg brazilskog vratara Heurelha Gomesa, kojeg su do kraja sezone posudili iz Tottenhama. Hoffenheim je trenutno pretposljednji u prvenstvu.

18:09 Fiorentina će u nastavku sezone biti jača za Mohameda Sissoka, 28-godišnjeg defanzivnog veznjaka, koji je od 2011. igrao za PSG, nakon što je prije toga već bio u Italiji, s trogodišnjim boravkom u Juventusu. Malijski reprezentativac rođen u Francuskoj dolazi na posudbu, a klub iz Firence će u ljeto imati pravo otkupa njegova ugovora.

17:52 Louis Saha, koji je u 14 godina dugoj karijeri u Engleskoj igrao za Newcastle, Fulham, Manchester United, Everton i Tottenham, oprašta se od Sunderlanda, u kojem je bio od početka sezone. Iskusni francuski napadač, koji je prošlog kolovoza napunio 34 godine, dogovorio je sporazumni raskid ugovora, a nova destinacija zasad nije poznata.

17:43 Napoli je potvrdio dolazak Josipa Radoševića, ali osim što su angažirali dosadašnjeg člana Hajduka, u Napulju su jači i za portugalskog obrambenog igrača Rolanda, koji stiže na posudbu iz Porta. 27-godišnji Rolando ima iskustva i u nacionalnoj momčadi, s 18 odigranih utakmica za Portugal.

17:18 Aston Villa dovela je 22-godišnjeg francuskog defanzivnog veznjaka Yacoubu Syllu, dosadašnjeg člana Clermont Foota, kluba koji igra u francuskoj drugoj ligi.

16:55 U Paviji nedaleko Milana u tijeku je liječnički pregled Matea Kovačića, poslije kojega će, ne pođe li nešto po zlu, dosadašnji Dinamovac i službeno biti novi igrač Intera. Po dolasku u Italiju, 18-godišnji hrvatski vezni igrač rekao je da je ovo za njega ostvarenje sna i da će dati sve da učini Interove navijače sretnima, prenijela je službena internetska stranica milanskog kluba.

16:48 Rory Delap, 36-godišnji nekadašnji irski reprezentativac, najpoznatiji po svojim dalekometnim ubacivanjima lopte rukom, u nastavku sezone igrat će u Barnsleyju, članu engleskog Championshipa, a dolazi na posudbu iz premierligaša Stoke Cityja. U Barnsleyju je bilo prometno i u drugom smjeru. Iz kluba odlaze obrambeni igrač Lee Collins i egipatski napadač Mido, s kojima je postignut sporazumni raskid ugovora.

16:25 Fenerbahče je doveo Emrea Belozoglua, 32-godišnjeg turskog reprezentativnog veznjaka, koji je postao slobodan igrač poslije sporazumnog raskida s madridskim Atleticom. No, klub iz Istanbula nije se zadržao samo na tome. Iz Juventusa na posudbu stiže 27-godišnji Švicarac Reto Ziegler, koji je već bio posuđen Fenerbahčeu prošle sezone, a proteklih mjeseci bio je na još jednoj posudbi, u moskovskom Lokomotivu, kod Slavena Bilića.

16:13 Brazilski vratar Doni, najpoznatiji po šest godina provedenih u Romi (2005. - '11.), oprostio se od Liverpoola, u kojem ove sezone nije igrao iz osobnih razloga. Nova destinacija 33-godišnjeg Brazilca bit će Botafogo. Po informacijama BBC-ja, ovo će biti posljednji Liverpoolov potez do kraja dana.

15:55 Razloga za zadovoljstvo imaju navijači Levantea koji je doveo dvojicu igrača u nadi da će se boriti za europska mjesta ove sezone. Talijanski napadač Robert Acquafresca stigao je na posudbu iz Bologne s opcijom kupnje na kraju sezone, a klubu se bez odštete pridružio i grčki branič Loukas Vyntra nakon što ga je pustio Panathinaikos.

15:43 Cagliari je potvrdio dolazak Matiasa Cabrere. Urugvajski vezni igrač dolazi iz Nacionala, a trebao bi pomoći "davljeniku" Cagliariju da se spasi od ispadanja.

15:12 Argentinski branič Fede Fernandez ostatak će sezone provesti na posudbi u Getafeu koji je uspio postići dogovor s Napolijem za 23-godišnjaka.

15:11Sunderland je doveo Dannyja Grahama, dosadašnjeg napadača Swanseaja, za pet milijuna funti.

14:40 Fulham nije uspio kupiti Urbyja Emanuelsona iz Milana, ali ga je uspio - posuditi. Nizozemski veznjak igrat će za Fulham do kraja ove sezone pod vodstvom svog bivšeg trenera iz Ajaxa Martina Jola koji je i inzistirao na njegovom dovođenju.

14:37 Inter je i na službenim stranicama potvrdio dolazak Zdravka Kuzmanovića iz Stuttgarta, a procjenjuje se da je iznos koji će Talijani platiti oko milijun eura - shvatljivo s obzirom da srpskom veznjaku na ljeto ističe ugovor. Kuzmanović je igrao u Fiorentini i izrazio je želju za povratkom u Italiju, zbog čega je otpala kombinacija s Valencijom.

14:10 Definitivno je potvrđeno kako je Christopher Samba novi igrač Queens Park Rangersa. Bivši stoper Anžija za londonski je klub potpisao četveroipolgodišnji ugovor vrijedan 12,5 milijuna funti, što je rekord za Hoopse.

13:33 Tek što je Mateo Kovačić stigao u Inter, drugi je Hrvat otišao iz njega. Marko Livaja preselit će u Atalantu gdje će boraviti na posudbi do kraja sezone 2013./2014. kao dio dogovora oko transfera Ezequiela Schelotta u redove Nerazzurra.

13:05 Palermo nastavlja ojačavati svoje redove. Novi igrač talijanskog "davljenika" je i Diego Fabbrini iz Udinesea.

12:49 Sparta iz Praga dogovorila je jednogodišnju suradnju s češkim reprezentativnim napadačem Romanom Bednarom, koji dolazi kao slobodan igrač, bez odštete.

12:39 Kao zamjenu za Gouffrana, koji je otišao u Newcastle, Bordeaux je doveo mladog reprezentativca Urugvaja, Diega Rolana, iz Defensora.

12:33 Palermo je doveo i Alejandra Faurlina, 26-godišnjeg argentinskog veznjaka. Radi se o još jednoj posudbi do kraja sezone, a njegovih se usluga do tada odrekao Harry Redknapp, trener Queens Park Rangersa.

12:32 PSG će biti novo odredište Davida Beckhama, koji će tijekom četvrtka staviti potpis na ugovor s francuskim prvoligašem i sudionikom Lige prvaka.

12:22 Malaga je objavila prodaju Diega Buonanottea Granadi, a argentinski vezni igrač dogovorio je suradnju u trajanju od četiri i pol godine.

12:07 Torino je na posudbu do kraja sezone uzeo Pescarinog napadača Jonathasa, 23-godišnjeg Brazilca.

11:50 Marius Niculae, 31-godišnji rumunjski napadač, ponovno će odjenuti dres Sportinga iz Lisabona.

11:27 Mlada nada Paris Saint Germaina, Adrien Rabiot, prvoligaško će iskustvo skupljati na šestomjesečnoj posudbi u Toulouseu, nakon čega se definitivno vraća na Park prinčeva.

11:25 Dovršen je i transfer Marija Balotellija u Milan. U četvrtak ujutro okončane su i formalnosti pa je Milan na svojoj stranici objavio kako će Balotelli dres s brojem 45 na leđima nositi do lipnja 2017. godine.

11:12 Po treći put u svojoj karijeri McDonald Mariga odlazi u Parmu. Igrač Intera, reprezentativac Kenije, dogovorio je posudbu do kraja sezone, kada će Parma imati priliku otkupiti njegov ugovor.

11:10 Na polugodišnju posudbu u svoj bivši klub Wigan vratio se 32-godišnji Paul Scharner, koji dolazi iz njemačkog HSV-a.

10:59 Desni branič Bruno Pereirinha iz lisabonskog Sportinga prešao je u rimski Lazio, gdje će provesti naredne tri i pol godine.

10:19: Queens Park Rangersi iz ruskog Anžija iz Mahačkale kupuju Christophera Sambu, koji je već obavio i liječnički pregled.

10:15 Njemački Stuttgart bit će do ljeta 2017. godine jači za rumunjskog reprezentativca. Alexandru Maxim ima 22 godine, a pristanak na prodaju dao je njegov Pandurii Targu Jiu, rumunjski prvoligaš.

10:05 Još jedan talijanski posao: Mauricio Sperduti, 26-godišnji krilni igrač iz argentinskih Newell's Old Boysa, potpisao je ugovor na tri i pol godine s Palermom, s kojim će pokušati izboriti ostanak u prvoj ligi.

09:41 Juventus je i službeno potvrdio dolazak Nicolasa Anelke na šest mjeseci, uz mogućnost produženja suradnje na još godinu dana.

09:33 Prometno je u talijanskoj Genoi, koja je potvrdila dolaske dvojice braniča. Stigli su Mattia Cassani, na posudbu iz Fiorentine i Daniele Portanova, koji je kupljen od Bologne. Istovremeno je na posudbu u Chievo poslan Mario Sampirisi, a Leonardo Melazzi vratio se u svoj Urugvaj na posudbu u Danubio.

09:15 Fulhamov trener Martin Jol potvrdio je da se radi na dolasku Urbyja Emanuelsona iz Milana, no još se čeka potvrda sa San Sira da su ga Talijani voljni prodati.

09:12 Za početak, njemački prvoligaš Nürnberg doveo je u svoje redove Japanca, ukupno 11. u Bundesligi. Zove se Mu Kanazaki, stigao je iz Nagoye bez odštete, a potpisao je ugovor na godinu i pol dana. Na dresu će mu pisati - Mu.

09:00 Posljednji dan zimskog prijelaznog roka, kao i obično, bit će bogat raznim transferima, a zbivanja na tržnici pratite na Sportnetu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • johnny00801.02.2013. u 19:17
    slabo je to bilo ove godine...
    johnny008
  • Obrisan korisnik01.02.2013. u 11:47
    money money..
    Obrisan korisnik
  • hanson01.02.2013. u 00:49
    u hnl-u prijelazni rok traje jos 10 dana. A uostalom, uvijek mogu uzet barbarica i za to im ne treba prijelazni rok :D
    hanson
  • Obrisan korisnik01.02.2013. u 00:05
    Kakve su ovo posudbe od godinu i pol?!
    Obrisan korisnik
  • Vugi731.01.2013. u 23:42
    Tko će u Dinamu stopera igrati? Imaju još 15 minuta...
    Vugi7