Košarka

Mitchell: "Nakon dosta vremena izgledale smo kao tim, ali smo ostale bez snage"

Sportnet • petak, 01.02.2013.
Mitchell: "Nakon dosta vremena izgledale smo kao tim, ali smo ostale bez snage"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Iako utakmica nije ništa značila u rezultatskom smislu, Lupice su skupo prodale kožu Francuskinjama. U 11. kolu košarkaške Eurolige za žene, ekipa Novog Zagreba gostovala je u Francuskoj, gdje je ubilježila i deseti poraz protiv USO Mondevillea.

U ludom kolu, u kojem je Avenida pobjedila UMMC Ekaterinburg šutirajući mizernih 34% iz igre (UMMC je bio još gori, 31%), te u kojem su Polkowice slavile usred Praga, Lupice su igrale za svoj ponos. Morati će još jednom osvjetlati obraz, jer će se putnici za drugi krug Eurolige odlučivati u zadnjem kolu. Ima dosta kombinacija… Šteta što i Lupice nisu u jednoj od njih, iako su, da je bilo malo više sreće i iskustva, mogle biti tamo. Ne zaboravimo, od do sada 11 odigranih utakmica, Lupice su sa manje od 10 razlike (ili 10 razlike) poražene u čak 5 utakmica (Prag -8 i -3, Avenida -10, UMMC -6 i Mondeville -5). To ipak govori da su Lupice u ovoj Euroligi bile i te kako kompetitivne, i da nitko, osim UMMC i Galatasaraya, nije protiv Lupica mogao računati na unaprijed upisane bodove.

"Nakon dosta vremena izgledale smo kao tim. Borile smo se jedna za drugu, i zaista smo igrale dobro. Međutim, nas 3 iz prve petorke izgubile smo od 7-14 dana treninga zbog bolesti ili ozljeda. Kad se tome doda da nije bile niti Sene... Osjetilo se to na svježini i rotaciji, kad smo ostale bez snage i koncentracije. Tonka Jurić je odigrala super, dignula nam je obranu, i baš mi je drago zbog nje. Tonka je odlična cura", rekla je o utakmici jedna od boljih Lupica u Francuskoj, Leilani Mitchell.

"Inspirativno je bilo igrati u Mondevillu, isto kao i u Pragu, Salamanci, Polkowicama i Ekaterinburgu. Mnoge naše igračice ne znaju što znači puna dvorana, kad zapravo od buke s tribina ne čujete niti svoje misli, a kamoli savjete trenera. Šteta što je u Hrvatskoj, pa tako i u Zagrebu nekakva apatija, jedina ekipa koja ima publiku su hokejaši Medvešaka, i možda Split u košarci i Hajduk u nogometu. Ne znam što se treba promijeniti u ljudima, u navikama. Žalosno je da naše euroligaške utakmice ne gleda niti 100 ljudi. Kad vidite publiku u Mondevillu, djeca, roditelji, bake, djedovi. Konobar iz hotela nas je molio da mu nabavimo ulaznicu za njega i njegovu kći koja trenira košarku, jer nisu mogli kupiti ulaznice za utakmicu. Rasprodane su bile. I onda se čudimo kad nam igrači, a toga će kad uđemo u EU biti još više, odluče otići van… Košarka se igra zbog publike, a bez nje to nije to. No, barem smo doživjeli lijepu sezonu u Euroligi, prekrasno je u dalekim gradovima vidjeti hrvatsku zastavu, znajući da su je tamo stavili zbog tebe, zbog nas. Odlično iskustvo, koje ćemo nastojati ponoviti i sljedeće godine, vjerujem s boljim rezultatima", prokomentirao je dosadašnji tijek Eurolige trener Ivanković.

"Čeka nas još utakmica sa Avenidom, ali prije toga sa Splitom. S Francuskinjama, koje su prava atletska ekipa, sada pojačana i sa Kuin, odigrali smo pravu, ratničku utakmicu. Veliki dobitak ove utakmice je igra Antonije Jurić, koja je jako dugo grijala klupu, ali sad, kad je dočekala svoju priliku, zaista ju je iskoristila. Da nismo imali problema s ozlijedama, Toya i Mirna ne mogu još igrati 100%, vjerujem da bismo dobili ovu utakmicu. Igrali smo za svoj ponos. Tako ćemo i sa Avenidom. Ekipa je shvatila da mora okrvaviti koljena, spustiti se u stav i igrati obranu, a da će onda biti lakše i u napadu. Protiv jedne ovako potentne ekipe mi smo imali 10 skokova više, 8% bolji postotak šuta, ali neiskustvo, koje se vidjelo u broju izgubljenih lopti, odnijelo nam je pobjedu. U subotu ćemo u Split u punom sastavu, po prvi puta s Evom Komplet, i očekujem nastavak dobre igre i sigurnu i uvjerljivu pobjedu", završio je Ivanković.

Lupice su šutirale iz igre 50% (Mondeville 42), imali 41 naspram protivničkih 31 skok, ali ih je pobjede koštalo čak 15 izgubljenih lopti više od Mondevilla.

Lupice će u Split u, kako je najavio trener Ivanković, punom sastavu. Moguće je da s ekipom još ovu utakmicu neće putovati Sena Pavetić, koja bi trebala biti spremna za treninge nakon Splita, što je ipak ohrabrenje za nastavak sezone. Na put će vjerojatno i Ivana Dojkić, koja će, prema odluci struke, sve više participirati u A1 ligi.

Euroliga

1Real Madrid 277+256
2Panathinaikos 2311+152
3Monaco 2311+95
4Olympiakos 2212+134
5Barcelona 2212+120
6Fenerbahçe 2014+143
7Maccabi Tel Aviv 2014+32
8Baskonia 1816-21
9Anadolu Efes 1717+16
10Virtus Bologna 1717-73
11Partizan 1618-15
12Armani Milano 1519+4
13Žalgiris 1420-2
14Valencia 1420-106
15Bayern 1321-116
16Crvena zvezda 1123-52
17ASVEL Lyon-Villeurbanne 925-214
18Alba Berlin 529-353

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!