Košarka

Milačić: "Jolly je veliki protivnik, moramo biti maksimalni u svim segmentima igre"

Iz Sinja:Mišo Gulić • petak, 01.02.2013.
Milačić: "Jolly je veliki protivnik, moramo biti maksimalni u svim segmentima igre"
Foto: Martina Japundžić

Nakon što su u prošlom kolu u Osijeku stigli do šeste pobjede u nizu, košarkaše Alkara sada očekuje možda i najveći izazov u dosadašnjem dijelu sezone, domaći ogled protiv Jollyja s kojim su u "mrtvoj" utrci prema Ligi za prvaka...

Šibenčani su porazom od Đure Đakovića u 12. kolu na vlastitom parketu prilično zakomplicirali ionako zamršenu situaciju, stoga i njima mnogo toga igra u subotnjem srazu protiv zahuktalog Alkara koji je na svom parketu uvijek bio rival kojem se dolazilo s podosta opreza i bez velikih najava.

Pogled na tablicu realno sugerira troboj za dva slobodna mjesta, u igri su Jolly (8-4), Alkar (8-4) i Đuro Đaković (7-5), a eventualnim porazom u Sinju Šibenčani bi se našli u prilično nezavidnoj situaciji, jer u slučaju možebitnog jednakog broja pobjeda i poraza u krugu s preostala dva kandidata, oni bi bili ti koji bi se borili za opstanak.

Svjestan svega što ga čeka uoči same utakmice bio je i trener sinjskog prvoligaša Damir Milačić, koji ne misli stati na do sada ostvarenom i koji s optimizmom gleda prema onome što nosi nastavak prvenstva: "Tako se odvija sezona, ima tu nekih neočekivanih rezultata poput poraza Jollyja od Đure Đakovića, ali Šibenčani su izuzetno neugodan protivnik koji nas je u prvom dijelu prvenstva pobijedio 20-ak razlike, njihove ambicije su jako visoke, ali imamo i mi svoje planove."

"Ja od svojih igrača tražim da budu maksimalno borbeni i odgovorni prema onome što smo pripremili za samu utakmicu, jer to je praksa koju smo i do sada imali, stoga vjerujem u najbolje" , dodao je Milačić.

Prava noćna mora za sve momčadi u prvenstvu je šibenski razigravač Ronald Ross, no bez obzira na njegov impozantan učinak, Alkar neće mijenjati svoj momčadski način igre i bazirati se na pojedinca: "Sigurno je da ništa nećemo mijenjati, timski ćemo odigrati obranu kao i u dosadašnjim utakmicama. Mi ćemo igrati onu našu igru, kolektivnu i punu borbe, punu htijenja, a ako igrači daju svoj maksimum onda imamo velike šanse slaviti u toj utakmici."

Ono što sigurno neće biti upitno jesu pune tribine, a prema najavama i onome kako Sinj "diše" ovih dana, očekuje se i rekordna ovogodišnja posjećenost, što je jasno još jedan od preduvjeta koji moraju biti zadovoljeni kako bi se svladao velik i kvalitetan rival, što Jolly sigurno jest: "Naši navijači su naša velika snaga, vidjeli ste ne samo u Sinju. Sigurno će biti bučno u dvorani kao i uvijek, sigurno je da će to i igračima biti poticaj da budu maksimalni te da im pobjedom zahvale na izuzetnoj podršci."

Dvoboj 13. kola A-1 košarkaške lige između Alkara i Jolly JBŠ-a na rasporedu je u subotu u ŠSD Sinj, s početkom u 19,30 sati.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • renimus01.02.2013. u 18:58
    samo naprid alkari!
    renimus