Nogomet

Video: Žutom nova pobjeda u Turskoj, Bobo i Moucho okrenuli fenjeraša

Damir Žbulj • subota, 02.02.2013.
Video: Žutom nova pobjeda u Turskoj, Bobo i Moucho okrenuli fenjeraša
Foto: Kristijan Komarica

Robert Prosinečki i njegov Kayserispor nastavljaju s pobjedama u Turskoj. Nakon što je u prošlom kolu s 2:0 svladao Antalyaspor na domaćem terenu, u ovom 20. kolu su do sva tri boda stigli na gostovanju kod Akhisar Belediyespora, posljednje ekipe tamošnjeg prvenstva...

Izgleda kako Robert Prosinečki polako ali sigurno vodi svoj Kayserispor prema sredini ljestvice turskog prvenstva. Novom, drugom uzastopnom pobjedom svladao je Akhisar Belediyespor, posljednju ekipu na tablici, a ponovno se istaknuo jedan od najboljih igrača njegova kluba, Brazilac Bobo.

Domaći nogometaši stigli su do prednosti pred sam kraj prvog poluvremena, kada je u svom debitantskom nastupu svoj prvi pogodak za novi klub postigla grčka nogometna legenda, 32-godišnji Theofanis Gekas, koji je ugovor s Akhisar Belediyesporom potpisao do kraja sezone.

"Iako nam je suparnik bila posljednja ekipa na tablici, borili su se do zadnjeg trenutka. U prvom poluvremenu mi nismo bili pravi, ali smo u nastavku poboljšali svoju igru i želio bih čestitati svojim igračima na pobjedi. Zadovoljni smo jer će nam ovaj rezultat donijeti dvije stvari, pomak na ljestvici, ali i porast našeg samopouzdanja pred naredne utakmice. Mislim da smo apsolutno zaslužili bodove," izjavio je kratko nakon utakmice Prosinečki za službenu stranicu svog kluba.

U nastavku je Kayserispor zaigrao puno bolje, a već nakon pet minuta igre u drugom poluvremenu svoj 11 ovosezonski pogodak upisao je Bobo, najbolji topnik kluba, koji je u pet godina provedenih u Bešiktašu 97 puta tresao suparničke mreže, a na najboljem je putu da svojim golovima pomogne i Žutom da sačuva prvoligaški status.

Pobjedu je gostima osigurao Argentinac, bivši igrač Boca Juniorsa i povremeni reprezentativac Pablo Mouche u 65. minuti dvoboja.

Novim slavljem Kayserispor se probio, s utakmicom više od konkurencije, na pet bodova viška od zone ispadanja i do 11. pozicije na ljestvici. U petak je još Bešiktaš odigrao 2:2 s Karabüksporom te je tako otvorio priliku Galatasarayu da na vrhu poveća svoju prednost, odnosno pružio šansu Feneru i Antalyasporu da ga maknu s druge pozicije.

Od zanimljivijih dvoboja 20. kola u subotu Galatasaray će gostovati kod Bursaspora, dok će u nedjelju Fenerbahče biti domaćin Sivasporu.

Turska Super Liga, 20. kolo
Akhisar Belediyespora - Kayserispor 1:2 (1:0)
Bešiktaš - Karabükspor 2:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!