Rukomet

Agnes Triffa: "Podravka je klasa više"

Iz Koprivnice:Ivana Strahija • subota, 02.02.2013.
Agnes Triffa: "Podravka je klasa više"
Foto: Ivana Strahija

Nakon 23:15, pobjede koja je Podravki utrla put u četvrtfinale Kupa kupova, svoje su dojmove s novinarima u Koprivnici podijelili treneri i igračice obiju ekipa.

Iako ni sama nije odradila loš posao, Agnes Triffa (12 obrana), je u svojoj izjavi uputila hvalospjeve na račun Podravkašica: "Jasno se vidjelo da su domaće klasa više, tako i treba biti kad već godinama igraju Ligu prvakinja."

Tome je dodala: "Naš je napad bio spor i bojažljiv, malo se popravio u drugom dijelu, no Podravka ima snažne vanjske šuterice koje nisu imale problema s našom obranom."

Trener Vacija, bivši rukometni reprezentativac Mađarske, Istvan Gulyas, složio se s takvom ocjenom svoje igračice: "Podravkina obrana je bila sjajna, blok odličan. Pokušali smo naći rupu kod Marte Žderić, ali ona je branila sva što smo mi isprobali. Nadam se da ćemo biti bolji na domaćem parketu."

Slika 1 od 1.
Foto: Ivana Strahija

U utakmici Gulyas nije mnogo koristio mladu Kingu Klivinyi, iako bi ona prema najavama, ali i pokazanom na nedavnoj europskoj smotri, trebala biti ponajbolja igračica te ekipe: "Klivinyi je pred pet tjedana doživjela ozljedu šake i bila je na oporavku. Sad sam joj dao određenu minutažu, ali je čuvam za mađarsko prvenstvo, gdje nas čekaju dvije teške utakmice", objasnio je trener.

Trener Podravkašica Neven Hrupec nije krio zadovoljstvo zbog pobjede, kazavši kako bi +8 potpisao uvijek. "Imamo probleme u napadu, ali nam je obrana sjajna i nećemo sad gledati pobjedi u zube. Kad nam se vrate ozljeđene igračice sigurno ćemo biti mnogo bolji i u tom dijelu igre. Jako je teško bez Mirande i Sanje, pa Anita nije mjesec dana trenirala, to mi se još nije nije dogodilo u karijeri."

Debi Maje Šon prošao je vrlo dobro, smatra Hrupec: "Bila je odlična u obrani, a sigurno će biti bolja i u napadu kad se uigramo. Ona je dobra djevojka i zahvalna igračica."

Marta Žderić pak je, po tko zna koji puta, zaslužila titulu najbolje igračice Podravke u utakmici: "Žao mi je što nismo ostale na +10, ali će i osam golova prednosti biti dovoljno", kratko je komentirala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.02.2013. u 21:21
    Obrisan korisnik