Vodeni sportovi

Tucak: "U prve dvije četvrtine bili smo bolji od Crne Gore, ali nismo uspjeli prelomiti rezultat"

Sportnet • ponedjeljak, 04.02.2013.
Tucak: "U prve dvije četvrtine bili smo bolji od Crne Gore, ali nismo uspjeli prelomiti rezultat"

Hrvatska vaterpolska reprezentacija završila je naporan tjedan u kojem su gostovali u Grčkoj i Crnoj Gori. Uzbudljiva gostovanja snimljena su i za potrebe filma ‘Barakude’, proslavljenog američkog producenta Petera Radovicha.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija završila je tjedan gostujućih utakmica. Pobjeda u grčkoj prijestolnici Ateni rezultatom 9:7 bila je dobra uvertira za derbi skupine u FINA Svjetskoj ligi. U subotnjoj utakmici Hrvatska je, nažalost, poražena od reprezentacije Crne Gore.

U kotorskom bazenu Barakude su izgubile tijesnim rezultatom 6:5. Više od dvije tisuće navijača crnogorske reprezentacije Barakudama je priredilo vatrenu atmosferu uz mnoštvo baklji i petardi u sklopu samog bazena pa je prva četvrtina odigrana pod "gustim oblakom dima". Porazom u Crnoj Gori Hrvatska je izgubila šanse za nastup na završnom turniru u lipnju, poslije čega će otići na Mediteranske igre u turski Mersin.

"Nismo uspjeli doći do željenog rezultata – obje pobjede. U Grčkoj smo ispunili zadatak obzirom da smo bolja ekipa, ali to je bila jedna izuzetno teška utakmica kao što smo i očekivali. U utakmici sa Crnom Gorom nismo došli do pobjede, tijesno smo igubili, u jednoj atmosferi u kojoj je bilo zaista teško doći do pobjede. Nismo se snašli i privikli na atmosferu i njihovu igru, nekoliko neopreznosti u obrani nas je koštalo rezultata. U prve dvije četvrtine bili smo definitivno bolja momčad, no nismo uspjeli prelomiti rezultat. Imali smo na kraju i priliku s igračem više, ali mislim da nas je poraz u Zagrebu udaljio od završnog turnira. Igrači su pokazali borbenost, a za naredne dvije utakmice Svjetske lige dat ćemo priliku još nekim mladim igračima te nastaviti na otklanjanju pogrešaka kojih je bilo i u ovoj utakmici te se nadam da ćemo potpuno spremni dočekati početak priprema za Svjetsko prvenstvo", izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Gostujuće utakmice hrvatske vaterpolske reprezentacije bile su prigoda i za nastavak snimanja dokumentarnog filma Barakude američkog producenta Petera Radovicha. Film se počeo snimati u listopadu 2012. godine i završit će se nakon Svjetskog prvenstva u Barceloni u srpnju. U nekoliko narednih mjeseci snimat će se novi materijali kako samih derbija tako i privatnih života igrača i novog izbornika, detalji koji javnosti nisu poznati i koji će gledateljima širom svijeta pokazati kakvi su stvarno naši zlatni olimpijci iz jednog posve drugačijeg kuta.

Film već sada izaziva velik interes kako domaće tako i svjetske javnosti koja s nestrpljenjem očekuje upoznati svijet Barakuda i vidjeti kako zapravo žive olimpijski pobjednici. Film će biti prikazan na HTV-u u četiri nastavka od 30 minuta, tri nastavka prije Barcelone i jedan nakon Svjetskog prvenstva. Nakon emitiranja na HTV-u bit će montiran u dugometražni film i prikazan širom svijeta na televizijama te na filmskim festivalima.

"Ideja za ovaj film potekla je sasvim slučajno, kao što to obično biva s kretivnim projektima. Jedan naš sastanak s Peteom i Ratkom Rudićem, uz kreativnog bivšeg vaterpolista Roberta Sappea koji je žarko želio prikazati vaterpolo kroz drugačiji oblik snimanja nego što se to inače radi kod nas, odmah je rezultiralo idejom o dokumentarnom filmu o životima naših zlatnih vaterpolista. U protekla dva mjeseca upoznali smo ih malo bolje i cijela ekipa se stvarno veseli nastavku snimanja jer dečki su stvarno vrhunski mladi ljudi kako u bazenu tako i u svojim privatnim životima. Borci, kreativci, vjerni prijatelji i definitivno uzor generacijama koje će tek doći", izjavila je producentica filma Barakude Mia Pećina.

Hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju već u ožujku očekuju nova vaterpolska uzbuđenja, u goste joj u sklopu FINA Svjetske lige dolaze Grčka i Turska, a u lipnju nastup na Mediteranskim igrama, dok je Svjetsko prvenstvo, koje se ovog srpnja igra u Barceloni, vrhunac vaterpolskih događanja 2013. godine.

Za hrvatsku reprezentaciju igrali su Josip Pavić, Luka Lončar, Fran Paškvalin, Pavao Marković, Maro Joković, Ivan Buljubašić, Petar Muslim, Andro Bušlje, Sandro Sukno, Nikša Dobud, Anđelo Šetka, Paulo Obradović i Marko Bijač.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.02.2013. u 19:38
    Tucak je dobar čovjek i trudi se biti dobar trener ali nema autoritet što je imao Rudić i to mu je najveća mana!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.02.2013. u 19:34
    Crnogorci bez oba Janovića,,Gojkovića,Zlokovića,Šefika i nadigraju nas pa i uvjerljivo dobiju u obje utakmice.Ne možemo mi ništa bez Boškovića i Burića,koji neće više igrati,a i falit će nam Hinić i Barać.U zadnjih 5-6 godina naše mlađe selekcije bile su jako uspješne ,dosta puta i zlatne,a ovaj... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.02.2013. u 14:12
    Bolje bi bilo da snimi film o crnogorcima
    Obrisan korisnik