Košarka

Petrović: "Nismo favoriti protiv Splita, pokazali su da imaju kvalitetnu igru za nas"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • utorak, 05.02.2013.
Petrović: "Nismo favoriti protiv Splita, pokazali su da imaju kvalitetnu igru za nas"
Foto: Kristijan Komarica

U potrazi za obranom prošlogodišnjeg naslova u Kupu Krešimira Ćosića, košarkaši Cedevite će u srijedu poslijepodne u polufinalu protiv Splita pokušati napraviti prvi korak na završnom turniru u Zagrebu. U najavi prve utakmice Final Foura u Domu Dražena Petrovića, Aleksandar Petrović razmišljao je samo o stanju u kojem njegova momčad dočekuje utakmicu, ističući da uloga favorita nije na njihovoj strani...

Cedevita i Split će u srijedu u 18 sati otvoriti Final Four Kupa Krešimira Ćosića, a svatko sa svojim problemima, i jedni i drugi nadaju se proboju u finale, koje će se odigrati dan kasnije. Žuti će biti bez Nikole Vujčića, dok će Cedeviti sasvim sigurno nedostajati Vlado Ilievski, kojeg zbog ozljede bedrenog mišića neće biti još oko mjesec dana. Pored toga, upitno je koliko će moći dati Derwin Kitchen, i dalje u problemima s bolnim palcem na desnoj nozi.

"Nemam nikakva očekivanja, koncentrirani smo na tu jednu jedinu utakmicu, polufinale sa Splitom", opisao je Aco Petrović: "Nismo favoriti jer nas je Split dobio u obje utakmice, pokazali su da imaju kvalitetnu igru za nas. Danas je točno mjesec dana od utakmice koju smo protiv njih izgubili kod kuće, nanijela nam je puno ožiljaka i izvukao sam zaključke iz tog i nekih drugih susreta. Nadam se da će se moji igrači sjetiti kako smo se mizerno osjećali taj tjedan i naučiti iz pogrešaka koje smo imali."

Aleksandar Petrović: "Gledajući rezultate Cedevite s hrvatskim klubovima, teoretski postoji mogućnost da izgubimo Euroligu baš zbog toga, dobili smo jedino protiv Zadra kada smo imali sreće. Nadam se da ćemo energetski igrati kako smo uspjeli u prošle tri utakmice, odustali smo od run&gun igre koju smo mogli igrati ranije. Sada idemo na to da svedemo suparnika na 60 ili možda 70 poena, vjerujemo da onda možemo zabiti preko toga."

"Imali smo u nekoliko navrata 10-12 poena prednosti i nismo zatvorili utakmicu, pustili smo im sve otvorene šuteve i to su pogodili", prisjetio se Cedevitin trener prošlog poraza od Splita: "Trebamo odigrati dobro energetski u obrani, u zadnjim utakmicama to radimo, limitiramo protivnike na 60-70 poena, stanje u momčadi nam je takvo da se moramo prilagoditi na taj način. Ne smijemo se uspavati jer nismo još ništa napravili, niti osvojili Kup niti osigurali Final Four u ABA ligi."

"Svjesni svih problema koje imamo, maksimalno respektiramo Split", nastavio je Aco: "Bez obzira na naše posljednje tri pobjede, Kup nam nije pao u najbolje vrijeme, odgovara nam jedna utakmica tjedno, onda se možemo odmoriti i pripremiti. Ako dobijemo Split, igračima neće biti lako energetski odraditi dvije utakmice u dva dana."

"Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu, a rezultat ćemo vidjeti", dodao je Petrović, spominjući samo dva problema u sastavu, s Ilievskim i Kitchenom, dok o ostalima nije želio kako ne bi previše toga otkrio prije utakmice. No, dvojac razigravača očito nije jedini s poteškoćama s ozljedom.

Polufinale protiv Splita najavio je i Cedevitin kapetan Marino Baždarić: "Čeka nas neizvjestan Final Four, rekao bih i najneizvjesniji dosad. Nema izrazitog favorita, možda prednost ide Ciboni zbog tog domaćinstva."

"Imamo neugodna iskustva protiv Splita, dosta nas je potresla zadnja utakmica, neočekivani poraz protiv njih, vjerujem da sutra možemo odigrati puno kvalitetnije nego smo do sada", dodao je Baždarić: "Očekujem da će biti izjednačeno i da će biti puno kvalitetne košarke."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.02.2013. u 07:57
    Tipična pila naopako. Makar mislim da Aco ovaj put govori što misli. Igra praktički bez playa, a to je problem. Da igra Vujo bio bih siguran da Split dobija, ovako....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.02.2013. u 23:53
    ovo što aleksandar petrovic izjavljuje može proći samo u neozbiljnom klubu kao što je cedevita. ne mogu zamisliti kako bi reagirao celnik nekog europskog kluba na ovakve izjave. poslije toliko potrošenih eura da mu ovo trener izjavi, neznam koliko bi još ostao na klupi. ne zelim podcijeniti kk... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.02.2013. u 23:04
    moze gaziti jedino kupus
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.02.2013. u 22:45
    gazi aco
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.02.2013. u 21:25
    Bit će to dobra i ne izvjesna utakmica do samog kraja.Moje simpatije idu na stranu Splita!
    Obrisan korisnik