Tenis

Mektić: "Da sam imao još jedan dan za prilagodbu sigurno bi bilo bolje"

Iz Doma sportova:Jelena Bagarić • utorak, 05.02.2013.
Mektić: "Da sam imao još jedan dan za prilagodbu sigurno bi bilo bolje"
Foto: FaH

Prvi Hrvat koji se oprostio od zagrebačkog turnira je Nikola Mektić, kojeg je u prvom kolu nadigrao Nizozemac Igor Sjisling. Mektić nije bio zadovoljan svojim nastupom, ali je istaknuo da je svoj danak uzela i činjenica da je imao malo vremena za pripremu.

Iako je dobro startao, Nikola Mektić, jedan od sedam Hrvata u glavnom ždrijebu PBZ Zagreb Indoorsa, nije uspio kapitalizirati svoju dobru igru s početka meča. "Imao sam super početak, ali sam na 3:1 promašio četiri lopte za 4:1, čini mi se za dva centimetra. Nisam imao puno šansi, jako je dobro servirao u nastavku i nije mi ostavio puno prostora", izjavio je Mektić nakon odigranog meča.

U drugom setu Sjisling je odmah puno bolje otvorio, te ranim breakom usmjerio drugi set na svoju stranu. "U drugom setu nisam iskoristio priliku za break na 3:2, on se odvojio na 4:2 i tu je bio kraj priče", bio je kratak 24-godišnji Mektić.

Budući da je Mektić bio s reprezentacijom u Italiji na Davis Cupu, imao je vrlo kratak period prilagodbe sa zemljanog terena na tvrdu podlogu. Davis Cup reprezentativci su se vratili jučer oko 17 sati, što nije Mektiću ostavilo puno vremena na pripremu:"Da sam imao još jedan dan za prilagodbu na teren, budući da se i Italiji igralo na zemlji, sigurno bi bilo bolje. U dvorani je dosta vruće, loptica jako leluja što me i iznenadilo u nekim trenucima. Da sam imao još jedan da za prilagodbu sigurno bi bilo bolje. Trenirao sam samo 45 minuta jučer jer smo se kasno vratili iz Italije."

Nikola Mektić trenutno je 250. igrač svijeta, a u profesionalnom tenisu se nalazi od 2005. godine. Ovo mu je bio tek četvrti nastup na ATP Touru i treći poraz. Već je dugo u profesionalnom tenisu ali nije imao zapaženih rezultata na Touru. "Nisam zadovoljan svojim dosadašnjim uspjehom. Mislim da mogu još bolje i želim bolje. Ovo gdje sam sada nije lako, ali zato i igram jer želim biti još bolji", kazao je Mektić okupljenim novinarima na konferenciji poslije meča.

Nakon ovog poraza, mladi Hrvat sprema se na još dva Futuresa na kojima će pokušati ostvariti što bolji rezultat.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!