Tenis

Karlović: "Ovo mi je daleko najbolji meč od Argentine"

Iz Doma sportova:Lovro Štrbinić • utorak, 05.02.2013.
Karlović: "Ovo mi je daleko najbolji meč od Argentine"
Foto: FaH

Ivo Karlović plasirao se u drugo kolo PBZ Zagreb Indoorsa pobjedom nad Dimitrovim, a nakon meča priznao je kako mu je ovo bilo najbolje izdanje u proteklim mjesecima. Dimitrov će, pak, formu potražiti na nekom drugom turniru...

Slavljem u dva tie-breaka Ivo Karlović izborio je prvu pobjedu u 2013. godini. Hrvatski tenisač danas je bio bolji od Grigora Dimitrova, koji nakon poraza nije imao previše razloga za zadovoljstvo.

"Bio je to težak meč danas, znao sam kako će biti", rekao je bugarski tenisač na konferenciji za novinare, komentirajući izdanje protivnika: "Igrao je jedan od najboljih mečeva u posljednje vrijeme, želim mu sve najbolje u sljedećem kolu."

U posljednjih nekoliko mečeva Dimitrov ne prikazuje igre na razini očekivanih, pogotovo zbog velikih pohvala koje prima na račun svog talenta: "Gubitak u tri prva kola zaredom nije najbolje što ti se može dogoditi, ali moraš nastaviti trenirati i pripremiti se za nove mečeve. Sezona je još mlada, bit će turnira, imam samopouzdanja."

"Mislim da je to pritisak kojeg namećem sam sebi, ono što očekujem od sebe", nastavio je o govoreći o velikim očekivanjima koja ga prate, a osvrnuo se i na napise kako bi Karlović uskoro mogao završiti karijeru, odnosno dao je svoje mišljenje o tome: "Ako nastavi servirati ovako, sigurno može još trajati. Naravno da nije zabavno ako imaš ozljede, teško je ostati stabilan, ali mislim da je dovoljno jak i mislim da treba nastaviti igrati, ali sve je na igraču."

Potom je red došao na hrvatskog predstavnika, koji je bio veoma zadovoljan prvom pobjedom sezone: "Napokon. Igrao sam bolje iz meča u meč, ali jednostavno nisam uspio dobiti do danas. Dosta je pomogao domaći teren, ovdje me gledaju roditelji i svi, ovdje se osjećam dobro, iako nisam prošao dalje od četvrtfinala."

Iako bi želio da ovaj susret označi početak uspješne serije, ne želi izlijetati s izjavama: "Ne znam, igram meč po meč, vidjet ćemo. Ne bih si želio nametati nekakva prevelika očekivanja, pogotovo nakon početka koji nije baš bio idealan."

"Dobro sam, rame je u redu, noga, zglob, leđa, koljeno, viroze nema. Nadam se da sam ispucao sve bolesti i ozljede", osvrnuo se na probleme u proteklim mjesecima, uz poruku: "Iza Argentine u principu nisam odigrao puno, ozljede su me kočile, ovo mi je daleko najbolji meč od tada."

Nekoliko riječi posvetio je igri Dimitrova: "Igrao je odlično, jedino je u tie-breaku nekoliko poena kiksao, ja sam ostao miran." Također, što se tiče protivnika u drugom kolu, njegovo mišljenje je sljedeće: "Želio bih Beckera jer protiv njega imam dosta dobar skor, dok protiv Dodiga baš i ne. Ali radi Dodiga bih želio da on dobije."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.02.2013. u 23:33
    bravo majstore,ajde da nam hrvat konacno osvoji taj turnir a ne ostali i nesvrstani
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.02.2013. u 22:54
    majstor svog zanata :P
    Obrisan korisnik
  • Vugi705.02.2013. u 22:19
    Baš. Čak mu je i backhand bio ubojit :) Igrao je perfektno danas. Ali gledati kako njegovi protivnici od muke šire ruke kad on servira mi je neprocjenjivo.
    Vugi7
  • Obrisan korisnik05.02.2013. u 21:32
    Sa ovakvom igrom Karlović može doći i do samog kraja turnira!
    Obrisan korisnik