Tenis

Karlović do prve pobjede u sezoni, smiješi se hrvatski dvoboj

Iz Doma sportova:Ivor Krapac • utorak, 05.02.2013.
Karlović do prve pobjede u sezoni, smiješi se hrvatski dvoboj
Foto: FaH

Ivo Karlović pobrinuo se za prvu ovogodišnju hrvatsku pobjedu u singlu u glavnom ždrijebu PBZ Zagreb Indoorsa. Poslije početka sezone s četiri poraza, Karlović se upisao u svojem rodnom gradu, nadjačavši sedmog nositelja Grigora Dimitrova u dva tie-breaka...

Ivo Karlović uljepšao je hrvatski utorak na PBZ Zagreb Indoorsu. Poslije poraza Nikole Mektića i Mate Pavića, Karlović je donio bolje vijesti iz domaćeg kuta gledanja sa 7:6(3) i 7:6(3) protiv sedmopostavljenog Bugarina Grigora Dimitrova, 40. na svijetu, koji je početkom godine bio finalist u Brisbaneu.

Ivo je dosad bio bez pobjede u 2013. godini, u kojoj je prije Zagreba odigrao četiri meča, ali ovo je ipak njegov domaći teren. U meču bez puno prijetnji za servere, bez break-lopte na bilo kojoj strani, 33-godišnji hrvatski adut bio je bolji u oba tie-breaka i prošao u osminu finala.

Do cilja s 18 asova

Karloviću je na putu do pobjede pomoglo što je servirao dobro, iako ne i sjajno - jer 58 posto ubačenog prvog servisa, koliko pokazuje statistika na kraju meča, definitivno može biti i bolje.

No, Ivo je radio jako dobar posao i poslije prvog i poslije drugog servisa, sa sveukupno samo 10 izgubljenih poena u svojim servis-gemovima i oba tie-breaka. Završio je s 18 asova.

Karlović će u svojem narednom nastupu ići na jačega iz dvoboja Ivana Dodiga i Benjamina Beckera, što otvara mogućnost hrvatskog ogleda u borbi za četvrtfinale. Dodig i Becker će se sresti u srijedu poslijepodne, ne prije 17:45 sati u Ledenoj dvorani Doma sportova.

Trenutno četvrti hrvatski reket, 130. na ATP ljestvici, rano je pokazao da će mu ovog poslijepodneva biti jako teško oduzeti servis. No, u prvom setu je slično išlo i Dimitrovu, bez pravih prijetnji breakom prije nego se došlo do prvog tie-breaka. Kada se set lomio, Bugarin je pomogao Karlu promašenim forhendom, u aut, poslije dobrog prvog servisa, čime je Ivo došao do mini-breaka za 4:3, a kod vodstva od 6:3, hrvatski adut dobro je forhendom napao suparnikov drugi servis, pa zaključio stvar forhend-winnerom na prvoj set-lopti.

U drugoj dionici bilo je nešto više opasnosti za igrača na servisu, ali i dalje bez break-lopti. Karlović je u drugom gemu držao nakon 15:30, a kod zaostatka od 4:3 poslije izjednačenja, dok Dimitrovu nije bilo lako kod 1:1 i 2:2. Oba puta Ivo je dolazio do izjednačenja, ali dalje nije išlo.

Drugi tie-break otišao je u smjeru 208 centimetara visokog Zagrepčanina nakon što mu je Bugarin pomogao promašenim forhendom u prvom poenu, a kasnije i dvostrukom pogreškom, pa promašajem vrlo izglednog forhenda u prva tri servis-poena. S tom pomoći, Ivo je odjurio do 6:0 i zaključio posao na četvrtoj meč-lopti, servis-winnerom na prvom servisu kod 6:3.

Marin Čilić saznao je suparnika u osmini finala. U četvrtak će se sresti sa Slovencem Gregom Žemljom (60.), koji je u prvom kolu sa 6:7(5), 7:6(4) i 6:2 nadjačao Iliju Bozoljca, kvalifikanta iz Srbije.

Čilić i Žemlja dosad se nisu susretali.

PBZ Zagreb Indoors, 5.2.2013., prvo kolo:
Žemlja (Slovenija) - Bozoljac (Srbija, Q) 6:7(5), 7:6(4), 6:2
Kavčič (Slovenija) - Bedene (Slovenija) 6:7(5), 6:3, 6:3
Karlović (Hrvatska) - Dimitrov (Bugarska, 7) 7:6(3), 7:6(3).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.02.2013. u 09:18
    Stvarno odlican mec Karla-sve je funkcioniralo fenomenalno-servis,igra sa osnovne a pogotovo volej! Izgleda da mu pase podloga-pogotovo se to vidi po njegovom slajsu koji ovaj teren odlicno upija!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.02.2013. u 20:23
    uzivancija je bila gledat Doktora Ivu :)
    Obrisan korisnik