Nogomet

Bilić: "Protiv Srbije treba biti mudar i odmjeren, Brazil bi ovoj generaciji mogao biti vrhunac karijere"

Josip Piršljin • srijeda, 06.02.2013.
Bilić: "Protiv Srbije treba biti mudar i odmjeren, Brazil bi ovoj generaciji mogao biti vrhunac karijere"
Foto: Kristijan Komarica

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić radi sa svojim Lokomotivom na pripremama za nastavak ruske lige, no sa zanimanjem prati što se događa oko Kockastih. Vjeruje da će Štimčevi izabranici izboriti svoje mjesto u Brazilu.

Hrvatski reprezentativci nalaze se u Londonu gdje ih čeka nastup protiv Južne Koreje u prijateljskoj utakmici. Taj će dvoboj Kockastima poslužiti kao priprema za kvalifikacijski susret protiv Srbije, a o šansama igrača Igora Štimca da se plasiraju na Svjetsko prvenstvo progovorio je i Slaven Bilić.

"Vjerujem u plasman premda neće biti jednostavno. To je razlog više za izbjegavanje politikanstva kada su utakmice sa Srbijom u pitanju. Tu treba uložiti i truda i pameti, biti mudar i odmjeren. Imamo stvarno odličnu reprezentaciju, fino izbalansiran spoj iskustva i mladosti", kazao je bivši izbornik.

"Brazil bi zaista mogao biti vrhunac karijere za veći dio igrača ove sjajne generacije. Ja im to od sveg srca želim", izrazio je svoja nadanja član brončane generacije iz 1998. za Slobodnu Dalmaciju.

Bilić je ostao u kontaktu s većinom igrača iz nacionalne momčadi premda već duže vrijeme radi u dalekoj Rusiji.

"S reprezentacijom ću biti doživotno povezan. Kako vrijeme odmiče tako ta ljubav sazrijeva, ostaju samo najljepše uspomene, igračke i trenerske. To traje skoro dvadeset punih godina. Čujem se sa svojim igračima, toliko smo toga zajedno prošli i s mnogima od njih odnosi su se razvili u trajna prijateljstva", istaknuo je.

Bivši igrač Hajduka smatra kako su mu uspjesi u reprezentaciji donijeli angažman u poznatom moskovskom klubu: "Reprezentaciju sam preuzeo na 24. mjestu FIFA ljestvice. Nakon tri velika natjecanja bez ijedne pobjede, za manje od godinu dana ušli smo u Top 10 i ostali tamo do zadnjeg dana mog mandata. U današnjoj konkurenciji, za tako malu zemlju kao što je Hrvatska, to je izniman doseg i toga su ljudi vani itekako svjesni."

Bilić je otkrio i da prati sve vijesti vezane uz Hajduk kojeg je nekoć vodio: "Hajduk se polako konsolidira, stabilizira, kronični je nedostatak sredstava, ali nadam se najboljem. Također, želim naglasiti da trener Krstičević zaslužuje sve pohvale za svoj rad."

Iako mu je u jednom trenutku išlo vrlo dobro, Bilić je s Lokomotivom završio jesenski dio prvenstva na osmom mjestu što je razočaralo navijače. Zna da to nije rezultat koji se od njega očekivao, ali smatra da ima još dosta vremena do kraja sezone.

"Nisam pretjerano nezadovoljan osmim mjestom kao što ne bih letio niti da smo na pauzu otišli kao četvrtoplasirani. Za taj nam je doseg nedostajao samo jedan bod. Ali, svjestan sam da bi tada dojam bio bitno drugačiji. Do kraja ima još 11 utakmica i tek tada možemo ocjenjivati učinjeno. Sada to nema previše smisla", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.02.2013. u 14:18
    Veoma odmjerene reći velikog trenera, a još većeg čovjeka.
    Obrisan korisnik