Tenis

Dodig: "Zadovoljan sam, ali sutra slijedi pravi meč. Protiv ovakvog Karlovića jako je teško igrati"

Iz Doma sportovaIvan Dominik • srijeda, 06.02.2013.
Dodig: "Zadovoljan sam, ali sutra slijedi pravi meč. Protiv ovakvog Karlovića jako je teško igrati"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski tenisač Ivan Dodig pobjedom nad Nijemcem Benjaminom Beckerom plasirao se u drugo kolo ATP turnira Zagreb Indoorsa, kao i Marin Čilić te Ivo Karlović prije njega. Nakon meča iskazao je svoje zadovoljstvo učinjenim, nije se previše htio vraćati na Davis Cup, ali je istaknuo jačinu i važnost sutrašnjeg dvoboja protiv sunarodnjaka, Ive Karlovića, u drugom kolu...

"Mogu biti zadovoljan kako sam odigrao s obzirom da sam prije Zagreba igrao na zemlji, a nije baš bilo mnogo vremena za prilagodbu nakon povratka u Zagreb", ispalio je Ivan Dodig poslije pobjede nad Benjaminom Beckerom u susretu prvog kola zagrebačkog ATP turnira, Indoorsa. "Malo sam još emotivno prazan od svega što se dogodilo, ali bitno je da sam pobijedio", dodao je osvrćući se na Davis Cup i poraz od Talijana u Torinu 3:2, o kojemu nije želio previše pričati, nego je samo nadodao:

Parovi?

Upitan o igri u paru u kojoj je sve bolji iz sezone u sezonu te o "partnerstvu" s Brazilcem Melom, Dodig je bio kratak i jasan: "Kod parova je bitno zajedništvo, važan je rad i vježba igre s partnerom. Uvijek kada igrate s nekim duže, to se osjeti i držim da je važno igrati s jednim partnerom i ne ga često mijenjati te igrati puno i često s različitim igračima. Uz to, Melo je izvrstan igrač za parove i s njime je jako dobro razumijem; odgovara mi. I ove ćemo godine igrati zajedno, doduše manje nego lani, ali ćemo, nadam se, imati opet dobru sezonu."

"Mislim da nije ni vrijeme ni mjesto da se vraćam na Davis Cup, jer ja sam sad u Zagrebu i na turniru Zagreb Indoors. Znam da sada već imam 0-6 u 'živim mečevima' u Davis Cupu, ali to mi ne stvara pritisak. Znam da sam uvijek davao sve od sebe i da sam i sada protiv Italije dao svoj maksimum. Nisam ni od koga izgubio 'glat' i iako to nije lako prihvatiti ide se uvijek dalje i ja sam zadovoljan svojim mečevima."

Potom je nastavio o meču i pobjedi nad vrlo jakim i neugodnim Nijemcem: "Nije bilo nervoze, naravno da sam mogao bolje, pogotovo je moglo bolje u pojedinim trenucima, ali to je sve O.K. - sastavni dio tenisa. Ja sam iskoristio sve što mi je dao i uz bolju igru u izmjenama i na svom servisu to je bilo dovoljno za pobjedu. Zadovoljan sam", kazao je Dodig komentirajući slabiji ulazak u tie-break i još neke svoje lošije trenutke, ali i cjelokupno gledajući na dvoboj.

Evidentno je kako Dodigu Zagreb odgovara jer konstantno na turniru iz godine u godinu pruža svoje odlične igre, a to je i sam priznao: "U Zagrebu su mi uvijek dobri uvjeti i oni mi svake godine jako odgovaraju. Uvijek igram jako dobro ovdje i ove sam godine dobro otvorio i krenuo u turnir. No, vidjet ćemo sve kako će biti sutra jer sutra tek slijedi pravi meč."

A sutra igra protiv Diva sa Šalate, koji je u prvom kolu i pobjedi protiv Bugara Grigora Dimitrova pokazao svoj najbolji tenis i impresivnu partiju.

O Karloviću

Dodig je to prokomentirao rekavši: "Ivo je jučer pokazao svoj najbolji tenis, igrao je odlično i na vrhunskoj razini. Protiv njega, pogotovo kada je takav, jako je teško igrati. Znam da u dosadašnjim mečevima imam 2:0 protiv njega, ali u oba ta susreta odlučivala je praktički jedna lopta. Siguran sam da će tako biti i sutra te da nas očekuje jako dobar meč."

Na pitanje ima li taktiku i recept za sunarodnjaka odgovorio je: "Samo moraš brže hodati lijevo-desno", našalio se Međugorac.

Za kraj je potom poručio: "Njegov tenis je specifičan i on je igrač sa svojim stilom, kojem se treba prilagoditi. Imam taktiku i recept za igrati protiv njega i igrat ću ono što ja mislim da je najbolje. Dat ću sve od sebe i vidjet ćemo kako će završiti. Ali, siguran sam da će to biti jako dobar i uzbudljiv meč, baš za publiku i stoga se nadam da će biti što više navijača", kazao je, između ostalog, "drugi hrvatski reket" i time završio i o Karloviću.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.02.2013. u 22:59
    Očekujem dobar meč dvojice naših tenisača.Laganu prednost dajem Karloviću.
    Obrisan korisnik