Tenis

Oporavljeni Veić zaustavljen na prvom koraku, dojam bolji od rezultata

Iz Doma sportova:Ivor Krapac • srijeda, 06.02.2013.
Oporavljeni Veić zaustavljen na prvom koraku, dojam bolji od rezultata
Foto: FaH

Iako nije odigrao loš meč i nije bio nezadovoljan vlastitim nastupom, Antonio Veić nije prošao prvo kolo PBZ Zagreb Indoorsa. Poslije osvojenog prvog seta, treći hrvatski reket ostao je praznih ruku u nastavku dvoboja s Nizozemcem Robinom Haaseom, koji je napravio prvi korak prema trećem četvrtfinalu u glavnom hrvatskom gradu...

"Katastrofa, takve treba izbaciti s tribina"

Robin Haase je na uglavnom praznim tribinama Ledene imao dvojicu svojih hrvatskih navijača, koji su se očito kladili na njega, a Veić nije prešao preko toga. "Katastrofa, znam da ima 'kladioničara', ali zbilja je katastrofa kada igraš doma i kada navijaju protiv Hrvata. Time sam razočaran, takve treba izbaciti s tribina."

"Nije me to smetalo u meču, boli me briga", zaključio je razočarani hrvatski adut.

Prvo kolo zagrebačkog dvoranskog ATP turnira ove godine zasad nije donijelo puno radosti hrvatskim tenisačima. Ivo Karlović u utorak se pobrinuo za dobru vijest startnom pobjedom nad Grigorom Dimitrovim, ali svi ostali koji su dosad bili u akciji pretrpjeli su poraze. Tom nizu priključio se i Antonio Veić, kojega je u srijedu u ranom dijelu programa u Ledenoj dvorani Doma sportova s 2:6, 6:3 i 6:3 pobijedio Nizozemac Robin Haase, 58. tenisač svijeta.

Haase je, tako, stigao korak do svojeg trećeg četvrtfinala u Zagrebu, drugog u nizu, nakon što je među posljednjih osam bio prošle godine. Veić se, pak, četvrti put u nizu oprostio u prvom kolu Indoorsa u glavnom hrvatskom gradu.

Bez obzira na poraz, Antonio nije bio nesretan zbog onoga što je pokazao, osobito računajući da je prisilno pauzirao nakon što je na početku tjedna s prvim kolom Svjetske skupine Davis Cupa protiv Talijana ispao iz konkurencije za taj susret zbog uganuća gležnja. "Bio sam out 10 dana, zadnjih dana sam igrao po pola sata", opisao je treći hrvatski reket, 126. na svijetu, kako je ušao u ovaj meč.

Odluka o nastupu u petak prije turnira

"Dobro sam se osjećao, ali u drugom i trećem setu breaknuo me na početku i to nije bilo lako stizati", opisao je Veić.

"Imao sam problema sa zglobom, odlučio sam u petak da ću igrati, Branko i Goran su mi izašli u susret i na tom sam im zahvalan. Igrao sam stvarno dobro poslije stanke", dodao je, upućujući zahvalu direktoru turnira Branimiru Horvatu i njegovom zamjeniku Goranu Ivaniševiću.

Antonio je u dvoboju s Haaseom također imao problema s gležnjem, uhvativši se za desnu nogu poslije nezgodnog pokreta na kraju šestog gema drugog seta, ali čini se da se ne radi o ozbiljnijoj ozljedi: "Malo sam izvrnuo nogu, dosta me boli taj ligament. Čak sam mislio da je ozbiljnije, ali hvala Bogu, sve je OK, za sedam-deset dana bit će potpuno u redu."

Poslije odličnog Veićevog prvog seta, u kojem je odigrao puno agresivnije od Nizozemca, u ostatku meča Haase je postao znatno opasniji nego u ranoj fazi meča. Nizozemski tenisač usmjerio je dvoboj u svoju korist s po jednim breakom u preostala dva seta, u četvrtom gemu drugog i prvom gemu trećeg, da bi dovršio stvar još jednim breakom, u posljednjem gemu meča.

U osvrtu na dvoboj, Antonio je istaknuo Haaseovo kvalitetno serviranje u drugoj i trećoj dionici, a vratio se i na ozljedu koja ga je poslala na neplanirani odmor uoči Zagreba: "Kod servisa sam dosta razmišljao o tom zglobu, bilo je misli o doskoku i o prvom pokretu. Ključan je bio njegov servis, inače stvarno dobro reterniram, ali nisam mogao ništa. Igra je bila u redu. Kada sam se dočepao forhenda, dobivao sam većinu poena."

"Ležao sam većinu vremena na Davis Cupu, bilo je umora, u kasnijem dijelu meča nisam dobro osjećao dobro loptu", zaključio je Veić, dodajući da ga sada čeka nešto vremena za trening, pa put u Južnu Ameriku, gdje će igrati nekoliko turnira na zemlji. U planu su Buenos Aires, Acapulco i Challenger u Santiagu.

U srijedu je u ranom dijelu programa završen još jedan singl, a trajao je samo dva gema. Osmopostavljeni Slovak Lukaš Lacko predao je Talijanu Flaviju Cipolli kod 1:1 u prvom setu zbog ozljede donjeg dijela leđa.

Hrvatski parovi Marin Čilić/Marin Draganja i Toni Androić/Dino Marcan nisu prošli prvo kolo. Dvojicu Marina su u prvom meču dana u Ledenoj sa 6:3 i 6:3 svladali Nijemac Philipp Marx i Rumunj Florin Mergea. Androić i Marcan, koji su dobili pozivnicu, zaustavljeni su s 3:6, 6:1 i 10:4 u korist drugih nositelja, Austrijanca Juliana Knowlea i Slovaka Filipa Polašeka.

PBZ Zagreb Indoors, 6.2.2013., prvo kolo:
Cipolla (Italija) - Lacko (Slovačka, 8) 1:1, predaja Lacka
Haase (Nizozemska) - Veić (Hrvatska, WC) 2:6, 6:3, 6:3

Parovi, prvo kolo:
Marx/Mergea (Njemačka/Rumunjska) - Čilić/Draganja (Hrvatska) 6:3, 6:3
Melzer/Petzschner (Austrija/Njemačka, 4) - Elgin/Zelenay (Rusija/Slovačka) 6:7(3), 6:4, 10:4
Knowle/Polašek (Austrija/Slovačka, 2) - Androić/Marcan (Hrvatska, WC) 3:6, 6:1, 10:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.02.2013. u 00:09
    Hebem ja tenisera koji gleda ko za koga navija placen si da igras i pobjedujes to i radi mani pametovanja druze boli njih za tebe igrali su na boljeg i uzeli lovu ha ja !
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.02.2013. u 21:42
    razlika je biti iz Zagreba i biti zagrepčanec........
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.02.2013. u 18:30
    Svašta! Tko brani ljudima navijati za koga god žele.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.02.2013. u 18:13
    ma naravno sve samo kod nas. šta je henman onda moro protiv ivaniševića mislit o publici? daj molim te pa ne predstavlja on tamo hrvatsku pa da navija netko za hrvatsku nego on predstavlja sebe i ako netko ne želi navijat za njega ne želi. a i brzo se oporavio od ozljede. jbg nema para u davis cupu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.02.2013. u 17:29
    zato i jesmo takva država,to se nigdje ne može vidjet,samo kod nas,da naši navijači navijaju za protivničke igrače,tako je i nogometu,zato i jesmo jad i bijeda od ljudi
    Obrisan korisnik