Nogomet

Video: Španjolska proslavila izbornikov i Puyolov jubilej uz dva pogotka Pedra, pali Urugvajci

Borna Rupnik • srijeda, 06.02.2013.
Video: Španjolska proslavila izbornikov i Puyolov jubilej uz dva pogotka Pedra, pali Urugvajci
Foto: EPA

Španjolska nogometna reprezentacija, prvak Europe i svijeta, u Dohi je nadjačala prvaka Južne Amerike, a Makedonci su ubilježili neočekivano sigurnu pobjedu nad Dancima uoči nastavka kvalifikacija za svjetsku smotru u Brazilu...

Izbornik aktualnih svjetskih i europskih prvaka, Vicente del Bosque, postavio je u udarnu jedanaestoricu Španjolske protiv Uruguvaja sedam igrača Barcelone, Valdesa, Albu, Puyola, Busquetsa, Iniestu, Pedra i Fabregasa, a na poluvremenu su ušli još Pique i Villa.

"Navijam za Real Madrid i to nikada nisam skrivao, a Barcelona ima najveći broj igrača u nacionalnoj selekciji jer je to odraz stanja u klubovima", izjavio je Del Bosque, koji je Španjolsku vodio po 68. put, čime je izjednačio dosadašnji trenerski rekord Ladislava Kubale. Zanimljivo, Del Bosque je za Španjolsku debitirao upravo pod Kubalinim vodstvom, 1975. godine.

Carles Puyol, kapetan Barcelone, u Dohi je ubilježio svoj jubilarni, 100. nastup u dresu Furije, a sve su španjolske proslave uveličane - pobjedom.

Uz propust vratara Muslere, Španjolce je u vodstvo doveo Fabregas udarcem iz daljine, a izjednačio je Rodriguez na dodavanje Caceresa u 32. minuti. U drugom se poluvremenu za dva pogotka pobrinuo Pedro, uz vrlo lijepo dodavanje Fabregasa u 74. minuti za konačnih 3:1. Prvi su nastup za Španjolce upisali Azpilicueta, Isco i Mario Suarez, a Furija je 17. utakmicu zaredom ostala bez poraza.

Makedonija, koju je Hrvatska već dva puta pobijedila u kvalifikacijskoj skupini za odlazak na Svjetsko prvenstvo, pravim je blitzkriegom nadjačala Dance. Između 8. i 24. minute pogodili su iskusni Pandev, Mariborov Ibraimi te Noveski, a tih 3:0 ostalo je na semaforu do kraja utakmice.

Češka je također u prvom poluvremenu došla do pobjede nad Turcima. Završilo je 2:0,a strijelci su bili Krejči u trećoj i Lafata u 28. minuti susreta.

Erjon Bogdani bio je strijelac za Albaniju protiv Gruzije, no Gruzijci su preokrenuli i slavili pogocima Vatsadzea i Lobžanidzea, a s 2:1 pobijedio je i Izrael Finsku, zahvaljujući golu Rafaelova u trećoj minuti sudačke nadoknade. Malta i Sjeverna Irska odigrali su utakmicu bez pogodaka.

Prijateljske utakmice:
Albanija - Gruzija 1:2
Izrael - Finska 2:1
Španjolska - Urugvaj 3:1
Turska - Češka 0:2
Makedonija - Danska 3:0
Malta - Sjeverna Irska 0:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.02.2013. u 22:34
    Ako nakon naših utakmica protiv njih i pobjede protiv Srbije ljudi nisu trzali mislim da je Makedonija sada definitivno pokazala o kakvoj se momčadi radi. I nećete me uvjeriti da smo protiv njih zbilja zaslužili 6 bodova, bez obzira na naglu promjenu javnog mnijenja o Štimcu kao izborniku i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik