Nogomet

Video: Srbija sigurna na gostovanju na Cipru, Bosna i Hercegovina uvjerljivo svladala Sloveniju

Maj Gašparac • srijeda, 06.02.2013.
Video: Srbija sigurna na gostovanju na Cipru, Bosna i Hercegovina uvjerljivo svladala Sloveniju
Foto: EPA

U srijedu poslijepodne odigrano je još devet prijateljskih utakmica, među kojima je i ona reprezentacije Srbije, sljedećeg protivnika Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Izabranici Siniše Mihajlovića s 3:1 slavili su na gostovanju na Cipru, a uvjerljivu pobjedu upisali su i nogometaši Bosne i Hercegovine, koji su svladali Sloveniju s 3:0.

Srpski nogometni reprezentativci slavili su s 3:1 na gostovanju u Cipru. Prvo poluvrijeme tog prijateljskog susreta završeno je rezultatom 1:1, a "Orlovi" su pobjedu izborili u drugom dijelu. U srpskoj reprezentaciji se s dva postignuta pogotka istaknuo napadač Twentea Dušan Tadić, a jedan zgoditak pobjedničke momčadi djelo je Dušana Baste. Jedini pogodak za Cipar postigao je Konstantinos Makridis.

Početak susreta u Nikoziji nije ponudio mnogo velikih uzbuđenja, a prvi do pogotka su uspjeli stići domaćini. Cipar je poveo u 19. minuti preko Makridisa koji je poentirao nakon kontranapada, a na odgovor Srbije čekalo se nešto manje od 15 minuta.

Nakon što nisu uspjeli poravnati rezultat preko Zorana Tošića, čiji udarac u 30. minuti nije bio opasan, izabranici Siniše Mihajlovića poravnali su rezultat nedugo kasnije. Strijelac izjednačujućeg pogotka bio je Tadić, kojemu je asistirao Filip Đuričić.

S rezultatom 1:1 momčadi su otišle na odmor, a srpski nogometaši uspjeli su poravnati rezultat nakon vrije minute igre u nastavku. Svoj drugi pogodak za vodstvo "Orlova" postigao je Tadić. Nedugo kasnije dvostruki strijelac je napustio igru, a umjesto njega je ušao Dušan Basta, koji se ubrzo i sam upisao u strijelce.

Srpski nogometaši svoju bolju igru u drugom poluvremenu okrunili su i trećim zgoditkom, a Basta je postavio konačnih 1:3 u 70. minuti. Do kraja susreta mogla je Srbija i do još jednog pogotka, Filip Đorđević je pogodio vratnicu, no rezultat se više nije mijenjao.

U utakmici koja je odigrana nešto kasnije, reprezentacija Bosne i Hercegovine uvjerljivo je na gostovanju svladala Sloveniju. Konačan rezultat utakmice bio je 3:0, a u toj pobjedi Zmajeva Miralem Pjanić je postigao jedan pogodak i dva puta asistirao.

Nogometaši Bosne i Hercegovine bolje u otvorili utakmicu, a vrlo blizu pogotka u početnim minutama bio je Vedad Ibišević, ali pogodio je vratnicu. No mreže na stadionu na stadionu Stožice mirovale su tek nešto više od pola sata.

Nakon preciznog ubačaja, koji je uputio Pjanić, Ibišević je bio precizan i udarcem glavom svladao Samira Handanoviča. Na novi pogodak reprezentacije BiH čekalo se tek osam minuta. Strijelac za 2:0 bio je Pjanić koji je poentirao nakon asistencije Edina Džeke.

Svoj treći zgoditak Zmajevi su postigli u završnici susreta, a strijelac za konačnih 3:0 bio je Muamer Svraka, nakon još jedne asistencije Pjanića.

U prvoj utakmici dana reprezentacija Japana svladala je s uvjerljivih 3:0 Latviju i tako nastavila svoju dobru formu koja ju krasi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Japan je poveo krajem prvog poluvremena preko Shinjia Ozakija, na 2:0 povisio je Keisuke Honda nakon sat vremena igre, a za konačnih 3:0 strijelac je bio Ozaki nedugo kasnije.

U vrlo zanimljivoj utakmici nogometaši Palestine porazili su Indiju s 4:2. Nakon prvog poluvremena Indija je imala vodstvo od 2:1, no Palestinci su s vrlo dobrom igrom u drugom dijelu preokrenuli rezultat i ostvarili pobjedu.

U još nekim prijateljskim utakmicama koje su bile na rasporedu u srijedu popodne, nogometaši Mađarske reprezentacije odigrali su 1:1 s Bjelorusijom, Ukrajina je svladala Norvešku s 2:0, a pobjedu su ostvarili i nogometaši Čilea, koji su bili bolji od Egipta.

Prijateljske utakmice:
Japan – Latvija 3:0 (Ozaki 41', 61', Honda 60')
Indija – Palestina (Miranda 17', Nabi 40'; Ashraf Nu'man 30', 51', 64', Abusalah 46')
Azerbajdžan – Lihtenštajn 1:0 (Cavadov 74')
Moldavija – Kazahstan 1:3 (Doros 86'; Dimitrenko 33', Džolčiev 58', 90')
Cipar – Srbija 1:3 (Makridis 19'; Tadić 33', 47', Basta 70')
Slovenija - Bosna i Hercegovina 0:3 (Ibišević 33', Pjanić 42', Svraka 80')
Mađarska - Bjelorusija 1:1 (Szabics 32'; Volodko 58')
Čile - Egipat 2:1 (Vargas 60', Carmona 66'; Salah 88')
Norveška - Ukrajina 0:2 (Morozjuk 17', Jarmolenko 42')

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10809.02.2013. u 01:37
    Ova generacija bosanskih nogometaša jednostavno mora već jednom ostaviti neki trag na nekom velikom natjecanju, prekvalitetni su.
    narada108
  • Obrisan korisnik06.02.2013. u 20:55
    Bravo ZMAJEVI.
    Obrisan korisnik