Nogomet

Mandžukić: "Navijači se mogu nadati spektaklu protiv Srbije", Pletikosa: "Rezultat je odličan, igra još više"

Josip Tolić • četvrtak, 07.02.2013.
Mandžukić: "Navijači se mogu nadati spektaklu protiv Srbije", Pletikosa: "Rezultat je odličan, igra još više"
Foto: Davor Sajko

Nakon utakmice Južne Koreje i Hrvatske (0:4) u Londonu članovi hrvatske reprezentacije bili su dobro raspoloženi. Vedran Ćorluka sretan je zbog najboljeg rođendanskog poklona, Mario Mandžukić ističe kako je pobjeda odlična najava za Srbiju, dok Stipu Pletikosu veseli prekid niza loših nastupa u prijateljskim utakmicama. I debitanti su imali što reći.

Dojmovi hrvatskih reprezentativaca nakon uvjerljive pobjede protiv Južne Koreje (4:0) u prijateljskoj utakmici u Londonu složni su. Ova je akcija donijela puno dobrih stvari, pokazalo se da Hrvati i u prijateljskim ogledima mogu odigrati dobro i kvalitetno te tako na najbolji način najavili nastavak kvalifikacija.

Debitanti

Ogled na Craven Cottageu posebno će pamtiti veznjaci Dinama i Hajduka, Arijan Ademi i Franko Andrijašević, koji su u nastavku utakmice prvi put istrčali u kockastom dresu.

"Ovo je prekrasan osjećaj, ovaj debi ću pamtiti cijeli život. Imao sam tremu, tresle su mi se noge, ali suigrači su mi pomogli da prebrodim to. Još sam uvijek u šoku, presretan sam. Ovo je nešto nemoguće", rekao je Ademi.

Andrijašević će više pamtiti momčadsku izvedbu od prvog nastupa. "Presretan sam. Pokazali smo pravo lice, ovo je fenomenalna pobjeda, pogotovo zato što je stigla kao plod izvrsne igre cijele momčadi. Pokazali smo klasu."

"Bilo je bitno da se opet okupimo, a kad se tome pridoda ovako dobra igra i pobjeda, onda to znači da je ova akcija više nego uspjela. To je vrlo bitno s obzirom na utakmicu koja nam dolazi, a i najbolji mogući dar za moj rođendan. Drago mi je zbog pobjede, ali dojam je bio puno bitniji", izjavio je Vedran Ćorluka za Hinu, dodavši kako bi reprezentacija trebala češće nastupati u Londonu.

Velik broj navijača ogled protiv Korejaca vidio je kao najavu vjerojatno najvažnijeg kvalifikacijskog dvoboja za Svjetsko prvenstvo, okršaj protiv Srbije u Maksimiru 22. ožujka. Toga je svjestan i Mario Mandžukić, strijelac vodećeg pogotka za Hrvatsku.

"Odradili smo utakmicu na odličan način, prekinuli seriju loših rezultata u prijateljskim utakmicama i na najbolji mogući način najavili predstojeću utakmicu sa Srbijom. Jedva čekamo, mislim da smo ovom igrom dokazali da se naši navijači s pravom mogu nadati spektaklu protiv Srbije", izjavio je napadač Bayerna.

Puno razloga za zadovoljstvo imao je i reprezentativni čuvar mreže Stipe Pletikosa koji je, uz Josipa Šimunića i Darija Srnu, upisao 100. nastup za Hrvatsku. Proslavio ga je netaknutom mrežom.

"Rezultat je odličan, ali puno mi je draže da smo do njega došli odličnom igrom. Bilo je puno lijepih akcija, utakmica je poslužila svrsi budući da su Korejci kontraška momčad. Takvu utakmicu možemo očekivati protiv Srbije. Vidjeli smo povratnu trku koja je bila jako bitna i važno je što smo prekinuli niz negativnih rezultata u prijateljskim utakmicama", rekao je Pletikosa.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!