Tenis

Dodig: "Opet je jedna lopta odlučivala, meč je bio stvarno gust"

Iz Doma sportova:Jelena Bagarić • četvrtak, 07.02.2013.
Dodig: "Opet je jedna lopta odlučivala, meč je bio stvarno gust"
Foto: Kristijan Komarica

U zadnjem meču dana Ivan Dodig slavio je po treći put nad Ivom Karlovićem. U veoma dobrom i napetom meču Dodig je bolje iskoristio svoje break-šanse i plasirao se u četvrtfinale gdje ga čeka Južni.

Ivo Karlović ni treći puta nije uspio ostvariti pobjedu protiv Ivana Dodiga. Iako je u meču imao više break-prilika, nije ih iskoristio, što je bilo dovoljno da Međugorac još jednom bude pobjednik.

"Kad sam vratio break za 1:1, osjetio sam da bih mogao dobiti, ali jedan gem dekoncentracije i gotovo. Ja sam zapravo odigrao odlično, ali ova dva gema sam bio malo dekoncentriran i u prvom tie-breaku. Ali, ostalo mislim da uopće nisam igrao loše"., zaključio je Div sa Šalate.

Najviše prilika Karlović je dobivao kada je Dodig dolazio na mrežu i tada je lako backhandom uspijevao proći pored njega: "Backhand je danas radio dobro i uspijevao sam ga više probiti na mreži. On je isto išao dosta naprijed i onda jednostavno moraš tako igrati", objasnio je Karlo i dodao: "Imam osjećaj da sam na servisu igrao jako dobro osim ta dva gema gdje me nije išlo baš. Imao je dvije break-šanse u meču i te dvije je iskoristio."

Slika 1 od 1.
Foto: Kristijan Komarica

Osvrnuo se i na mogući plasman Dodiga u nastavku turnira: "Mislim da Dodigu odgovara teren i da opet može osvojiti. Igra jako dobro, uvjeti mu odgovaraju, u Zagrebu uvijek igra dobro i mislim da može daleko dogurati", zaključio je Karlović.

Složio se i pobjednik meča Ivan Dodig s izjavama svog suparnika i kazao kako je protiv ovakvog Karlovića bilo teško igrati: "Opet je jedna lopta odlučivala, bio je stvarno gust meč i nije baš bilo puno igre. S Ivom je teško igrati svakom igraču. Ja sam se probao koncentrirati na svoju igru i to mi je pomoglo da i treći put pobijedim", kazao je Dodig.

Također, smatra da nije loše odigrao drugi set, već da je Ivo Karlović jako dobro odigrao i zasluženo došao do osvajanja seta: "Izgubio sam servis, možda sam malo požurio, ali Ivo je odlično odigrao tri backhanda zaredom. Ja sam odigrao sve isto kao i u prvom setu, ali bio je spremniji i osvojio je drugi set, ne mogu sebi ništa predbaciti", a kao recept za pobjedu istaknuo je strpljivost: "Znam da s njim moram ostati miran jer nema puno igre i da iskoristim priliku, ako se pruži. Nasreću, u trećem setu sam dobio jednu priliku, odmah sam je iskoristio i to je bilo dovoljno da završim meč."

Već sutra Dodiga očekuje susret s Rusom Mihailom Južnim i to po prvi put. "On igra ovdje jedan od boljih tenisa i očigledno da je mu ovdje uvjeti odgovaraju. Naravno da će sutra za mene biti jedan veliki izazov i jako dobar meč koji će biti jako zahtjevan. Nadam se da mogu svoju igru još više dignuti iako danas baš nije bilo puno igre. Naravno, sutra će to biti drugi tenis na terenu i nadam se da ću izvući svoj maksimum i pobijediti", za kraj je izjavio Ivan Dodig.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!