Košarka

Blassingame: "Cilj nam je pobjeđivati i osvajati naslove"

Ivor Krapac • petak, 08.02.2013.
Blassingame: "Cilj nam je pobjeđivati i osvajati naslove"
Foto: Kristijan Komarica

Tražeći organizatora igre koji bi mogao podignuti momčad, u Ciboni su u prvom dijelu sezone lutali s nekoliko Amerikanaca i jednim Kanađaninom, a posljednji američki razigravač koji je došao, 31-godišnji Jerel Blassingame, čini se sigurnijim odabirom od dosadašnjih. Blassingame je imao važnu ulogu u obje utakmice na Final Fouru Kupa Krešimira Ćosića, a i lopta odluke u finalu našla se u njegovim rukama, s asistencijom za pobjednički koš Sandra Nicevića...

Tweety Carter, Jermaine Anderson i Smush Parker su Cibonina prošlost, Dustin Ware bio je u sporednoj ulozi, a u potrazi za novim rješenjem, čini se da su u klubu konačno pronašli i pravoga organizatora igre za drugi dio sezone. U ranoj fazi svojeg boravka među Vukovima, 31-godišnji Jerel Blassingame već je ostavio dobar dojam, a na Final Fouru Kupa Krešimira Ćosića u Domu Dražena Petrovića imao je važnu ulogu na Ciboninom putu do trofeja.

"Dečko je pokazao da je pravi playmaker"

Marin Rozić komentirao je koliko je Ciboni pomogao dolazak Jerela Blassingamea, spominjući i da vjeruje kako će osvojeni trofej rasteretiti njegovu momčad: "Od početka sezone se mučimo s tom pozicijom, dečko je pokazao da je pravi playmaker i da je ono što nam treba. Vjerujem da ćemo se dizati iz dana u dan i biti sve bolji."

"Dosad smo u sezoni definitivno igrali loše, ali nakon ove dvije jako lijepe i jako dobre utakmice i trofeja, sigurno je samopouzdanje poraslo i vjerujem da će biti sve bolje i bolje", istaknuo je Rozić.

Blassingame se u finalu protiv Cedevite istaknuo s 14 poena i sedam asistencija. Posljednja od tih sedam otišla je u ruke Sandra Nicevića, koji je u završnoj sekundi produžetka zabio za pobjedu momčadi Danijela Lutza.

"Pokušavamo utvrditi naš pobjednički pristup", opisao je američki razigravač poslije dobivenog finala: "Sve je u pobjedama, nije u novcu, nije ni u poenima. Na kraju dana, ova momčad pamti puno uspjeha, klub ima povijest, želimo to zadržati živim, cilj nam je pobjeđivati i osvajati naslove."

Blassingame se iza utakmice osvrnuo na nastup Darija Šarića, kojem u završnici susreta nije išlo s crte slobodnih bacanja, s promašena četiri pokušaja. "Njegov sam veliki navijač i podržavam ga, mlad je, ima puno toga za naučiti. Ima velik potencijal, s vremenom očekujem da će postati bolji, talentiran je", opisao je 31-godišnji Amerikanac, vraćajući se na Šarićeve promašaje.

"Ponekad vas uhvati nervoza kada ste mladi, ali bit će u redu", zaključio je Blassingame, dodajući da vjeruje u Šarićev NBA potencijal i nada se da će biti visoko izabran na Draftu.

Cibonin kapetan Marin Rozić bio je sretan zbog oba nastupa svoje momčadi na završnom turniru Kupa. "Jučerašnju utakmicu smo odigrali na stvarno visokom nivou, Zadar nije baš tako loša ekipa, dapače, nije uopće loša ekipa", vratio se Rozić na polufinalnu pobjedu u srijedu navečer.

"Znali smo da danas neće biti lako kao jučer", dodao je kapetan Vukova o slavlju u finalu: "Cedevita je izuzetno kvalitetna ekipa i skupa ekipa, ali mi smo se bili spremni boriti, što smo i pokazali i zasluženo smo osvojili trofej."

"Na kraju je bilo zanimljivih koševa, pogotovo ovaj zadnji, može se reći da je ovo bila pobjeda na srce", zaključio je Rozić, opisujući i završni ubačaj Sandra Nicevića. "Zato smo ga i doveli", rekao je, uz smijeh.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.02.2013. u 18:58
    Ajd više nemojte govorit "crnci". Stvarno jadno zvuči.
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina09.02.2013. u 17:40
    točno. tako se govorilo i za Cartera i Warea.
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik09.02.2013. u 16:59
    ako išta ne volim onda je to kada se nakon dvije utakmice igrača naziva spasiteljem.
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina09.02.2013. u 09:28
    živi bili pa vidjeli Blessingame će odigrati još ovih 25 utakmica i ode kao i svi cibonini crnci. tu se očigledno pere lova na mističnim transferima. uostalom, podsjetite me, koliko je dosad Cibona kupila stranaca i koliko ih je od njih ostalo i drugu sezonu. šteta, jer Blessingame zaslužuje ostati... [više na forumu]
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik08.02.2013. u 18:06
    Nemoj uplitat boga u to... Tu je potrebno i dovoljno samo sposobno vodstvo kluba.
    Obrisan korisnik