Nogomet

Krstičević: "Zbog ozljeda i kartona imat ćemo dosta problema"

Ante Zovko • petak, 08.02.2013.
Krstičević: "Zbog ozljeda i kartona imat ćemo dosta problema"
Foto: Davor Sajko

Uoči posljednje pripremne utakmice, s ljubljanskom Olimpijom na Poljudu, trener Hajduka Mišo Krstičević požalio se na vrlo ograničen igrački korak i da nije dobio pojačanja koja je htio. Pohvalio je novog napadača Kouassija.

Ozljede su napale Hajdukove prvotimce na pripremama. Teže su stradali Mario Maloča, Filip Ozobić i Antonio Milić, pa obrambeni dio splitske momčadi ne izgleda bajno, pogotovo nakon prodaje Josipa Radoševića u Napoli.

"Čeka nas prvenstvo i Kup. Imamo ozljeda, bit će kartona, pa ćemo sigurno imati velikih problema. Ne bih htio da ispadne da kukamo. I dalje mislim da je Hajduk klub koji ima obvezu osvojiti Kup i zadržati drugo mjesto u prvenstvu. Igrači i ja učinit ćemo sve da to učinimo."

"Sedam dana prije nastavka prvenstva imamo dosta problema. Znate da smo za turnir u Gabeli morali uzeti nekoliko juniora iz Primorca. Od tada imamo tri teže ozlijeđena igrača - Maloču, Milića i Ozobića - koji vjerojatno duže vrijeme neće moći biti s nama", izdiktirao je trener Mišo Krstičević na konferenciji za medije.

"Što se tiče drugog dijela priprema, zadovoljan sam iako smo ove godine odigrali dosta utakmica i s većinom njih mogu biti zadovoljan, i zbog utakmica u Turskoj i u Gabeli", dodao je.

Ovog tjedna okupile su se seniorska, U-23, U-20 i U-19 reprezentacija, što je također odnijelo danak na kadrovskom planu. Krstičević se požalio da praktički nije imao s kim trenirati, a nada se da se neće nastaviti neugodna tradicija s okupljanjima reprezentacija:

Nije bilo pregovora s Vučkom

Hajduk je demantirao da su se vodili pregovori o povratku stopera Luke Vučka. U priopćenju navodi: "Luku Vučka iznimno cijenimo kao igrača i čovjeka, no važno je u kontekstu shvaćanja cijelog ovog slučaja naglasiti kako je jedini kontakt bio je između Lukinog menadžera koji je svojeg igrača ponudio predsjedniku Marinu Brbiću. S obzirom na aktualnu situaciju u kojoj klub za dvije pozicije stopera ima nekolicinu igrača, zahvalili smo se na ponudi i ta je priča već tada vrlo brzo zaključena. Isto tako, nikakvog kontakta između sportskog direktora Sergija Krešića i Vučka nije bilo, a moramo naglasiti kako nam je žao što je u Lukinoj izjavi spomenuto ime jednog našeg igrača koji nema nikakvu poveznicu s ovim slučajem."

"Obično nam okupljanja reprezentacije stvaraju dosta problema. Sjećam se da smo prošle godine u istom slučaju imali mnogo problema sa rezultatima. Nadam se da to neće biti tako i sada iako je ukupno 14 igrača iz svih selekcija bilo odsutno. To će sigurno ostaviti traga na ovoj utakmici."

18-godišnji napadač iz Obale Bjelokosti, Jean-Evrard Kouassi dokazao se na probi Krstičevićevom stručnom stožeru i može se reći da je zasad jedino pravo pojačanje u prijelaznom roku. Brazilski dvojac Patinho - Cassio, koji je preskočio desetak dana treninga, još nije zadovoljio trenera:

"Kouassi se najbolje uklopio u sastav i on je na tragu onoga što smo forsirali ove sezone. Dakle, mlade igrače koji su put Hajduka. Jako je blizu prvom sastavu. Dao nam je naznaka da će nam biti od velike pomoći. Dobro, prijateljske utakmice su jedno, a prvenstvo je drugo, ali napravio je velike pomake u pogledu njegove afirmacije. Dvojici Brazilaca treba još malo vremena da se prilagode i da shvate gdje su došli i da shvate da se od njih očekuje da budu bolji nego što su Hajdukovi igrači. Dosad nisu bili za prvi sastav."

Financijski opterećeni Hajduk nije mogao mnogo trgovati jer svaku kunu mora triput preokrenuti. Krstičević kaže da mu i nisu ispunjene želje u prijelaznom roku s obzirom da je tražio braniča, defenzivnog veznog i špicu:

"Očito je da tu nismo napravili pomak, pogotovo na poziciji defenzivnog veznog. Sada imamo problem i s Milićem. Limu smo već prebacili na poziciju u veznom redu tijekom jesenskog dijela prvenstva, Vršajevića smo koristili na toj poziciji tijekom priprema, tako da se krpamo, iako imamo rupu na boku ako Vršajevića prebacimo u sredinu."

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.02.2013. u 08:37
    Kojeg vraga su doveli one Brazilce da ih plačaju bez veze Pa ima po Dalmaciji dečaka koji bi sve dali da dođu igrati u Hajduk
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.02.2013. u 18:57
    jer kao hajduk je toliko jači od svih da može s 5 napadača? ono što nema smisla je da plače stalno o tom zadnjem veznom, a zna da neće kupit nikog, prestani plakat i stavi nekog juniora...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.02.2013. u 18:01
    Hajduku za utakmice u prvenstvu i ne triba više od jednog veznog igrača defenzivnih sklonosti, idemo samo napadački, cila momčd neka sudjeluje u obrani i bit će dobro.
    Obrisan korisnik
  • Lucky number 1308.02.2013. u 16:54
    S obzirom da nas je u ovoj sezoni krasio jak kolektiv a ne pojedinci koji odskaču, ne slažem se da smo sad toliko slabiji jer je Zujo otiša. Ozljede su sastavni dio sezone i zato se igrači s klupe tribaju izborit za poziciju. Jonjić i Kovačić u vatru, pa šta Bog da. Ko će doćekat sutrašnju... [više na forumu]
    Lucky number 13