Rukomet

Samoborke u četvrtfinalu Challenge kupa unatoč minimalnom porazu

Branimir Korać • nedjelja, 10.02.2013.
Samoborke u četvrtfinalu Challenge kupa unatoč minimalnom porazu
Foto: Axel Heimken

Rukometašice Fantasylanda iz Samobora uspješno su odradile posao u osmini finala Challenge kupa i plasirale su se među osam najboljih. Sačuvale su prednost iz prvog susreta protiv Maks Sporta te su unatoč minimalnom porazu otišle u četvrtfinale...

Nakon pobjede u prvom susretu u Staroj Parovi, rukometašice Fantasylanda već su jednom nogom ušle u četvrtfinale Challenge kupa. Prvi susret završen je s glatkim 21:15 za Samoborke i uzvrat je bio tek formalnost.

Kao što se očekivalo, gošće nisu mogle nadoknaditi taj zaostatak i morale su se zadovoljiti minimalnom pobjedom 22:21.

Samoborke su na poluvremenu imale minimalno vodstvo 8:7 štop je dodatno otežavalo posao gošćama i što je susret više odmicao to je bilo sve jasnije da će hrvatske predstavnice potvrditi prolazak u četvrtfinale.

Na kraju je tako i bilo te je Fantasyland s konačnih 42:37 izborio prolaz među osam najboljih gdje su zasad mjesto zauzele ekipe Politechnike iz Koszalina, Kielcea, Banika i amsterdamskog Hööra. Blizu prolaza nalaze se mostarski Zrinski, Nimes i Üsküdar koji imaju visoke prednosti nakon prvih utakmica.

Pogotke za Fantasyland postigle su Tea Golubić šest, Mateja Balaško četiri, Marina Bazzeo, Ivana Lovrić i Ivona Štrkalj po tri te Monika Kuzmić-Husak i Iva Milanović-Litre po jedan gol. Kod gošći najefikasnije su bile Jelena Bursać s osam i Ivana Prijović sa šest golova.

EHF Challenge kup, osmina finala, druga utakmica:
Fantasyland Samobor - Maks Sport Stara Pazova 21:22 (21:15)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sraka10.02.2013. u 17:12
    Baš i nije bila formalnost. Na -3 su gošće bile u napadu, Lovrić radi nespretan faul u glavu i vrat za što dobiva crveni karton i 2min smo bez jedne igračice. Gošće su došle do gola i malo im je falilo da stignu prednost. Srećom, Tea Golubić je povukla, bacala se među protivnice, dobila batina, ali... [više na forumu]
    sraka