Nogomet

Lucescu: "Srnin gol je došao u pravo vrijeme, ali još moramo naučiti braniti vodstvo"

Josip Piršljin • četvrtak, 14.02.2013.
Lucescu: "Srnin gol je došao u pravo vrijeme, ali još moramo naučiti braniti vodstvo"
Foto: EPA

Pomalo u sjeni velikog dvoboja Real Madrida i Manchester Uniteda odigran je i susret Šahtara i Borussije Dortmund u osmini finala Lige prvaka. Nakon 90 minuta zadovoljniji će biti Nijemci koji su remizirali i zabili dva gola, dok trener Ukrajinaca Lucescu žali što njegova momčad nije barem minimalno pobijedila.

Iako je dva puta imao vodstvo, Šahtar nije na svom terenu svladao dortmundsku Borussiju u prvoj utakmici osmine finala najjačeg europskog klupskog natjecanja. Momčad Jürgena Kloppa izborila je remi 2:2 i s vrlo povoljnim rezultatom ide na uzvrat.

"Prilično sam zadovoljan jer je ovo jedan od težih stadiona za igrati. Moja je ekipa dominirala, a primili smo golove koji nisu rezultat pogrešaka u obrani. Dva puta nismo bili koncentrirani, ali uspjeli smo se vratiti. Bila je to vrlo uzbudljiva utakmica i mislim da smo krenuli u pravom smjeru", rekao je trener žuto-crnih.

"Osjetio sam kako smo zaista jaki. Nemamo toliko iskustva u Ligi prvaka, no zabili smo golove koji nas itekako drže u igri. Sada je sve na Šahtaru, mora proći test u Dortmundu. Vidjeli smo kako su dobro igrali protiv Chelseaja, tako da ništa nije odlučeno. No, uzevši u obzir rezultat i našu igru, osjećam kako smo spremni za uzvrat", kazao je Klopp.

Trener Šahtara Mircea Lucescu morao je priznati protivniku da je u pojedinim trenucima bio bolji, a žali što njegova momčad nije bolje iskoristila vrijeme kada su došli u vodstvo nakon sjajnog gola Darija Srne iz slobodnog udaraca s više od 20 metara.

"Šteta što nismo ostvarili svoj cilj, a to je bila pobjeda. No, moram priznati da je krajnji rezultat pošten. Naši su se protivnici pokazali dobro organiziranim i odlično psihički pripremljenim. Nismo uspjeli zadržati vodstvo koje smo dva puta imali, to nema opravdanja", rekao je Rumunj.

"Na startu utakmice nismo imali previše samopouzdanja jer već dugo nismo igrali službenu utakmicu. No, pogodak Srne došao je u pravo vrijeme i mogli smo se opustiti. Ipak, posljednje minute pokazale su da još moramo naučiti kako uspješno obraniti vodstvo", zaključio je Lucescu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.02.2013. u 10:00
    Bilo bi itekako dobro i bio bi to veliki uspjeh-zato je žal s tim veći
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.02.2013. u 09:46
    Nije ovo onaj isti Šahtar bez Williana, nažalost. Bravo za Srnu, odličan slobodnjak!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.02.2013. u 09:38
    Dortmund je trebao dobiti 3:1 i to bi bio realan rezultat. Šahtar je imao sreće.
    Obrisan korisnik
  • etti14.02.2013. u 09:38
    Shakhtara ne treba otpisivati unaprijed, već su pokazali ove sezone na gostovanjima Chelseau i Juventusu da mogu jako dobro odigrati. Sinoć sam čak više pratio ovaj dvoboj i šteta je da se igraju u isto vrijeme.
    etti