Nogomet

Srna: "Ispustili smo ih kroz prste, onaj gol u završnici je pomalo smiješan"

Damir Žbulj • četvrtak, 14.02.2013.
Srna: "Ispustili smo ih kroz prste, onaj gol u završnici je pomalo smiješan"
Foto: EPA

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, ali i Šahtara Darijo Srna fantastičnim je pogotkom iz slobodnog udarca obilježio prvi dvoboj osmine finala Lige prvaka protiv dortmundske Borussije. Svoju ekipu doveo je do početnog vodstva, ali se njemački prvak izvukao te se u domovinu vraća s itekako aktivnih 2:2. No, uzvrat će itekako biti atraktivan i neizvjestan, najavio je to i Srna...

Šahtar je na svom terenu u dva navrata imao rezultatsku prednost pred Borussijom, ali gosti se u Dortmund vraćaju s 2:2, što će im sigurno biti veliki kapital za eventualni prolaz u četvrtinu finala. Kapetan Ukrajinaca Darijo Srna odigrao je odličnu utakmicu, zabio prekrasan pogodak, ali na kraju ne može biti zadovoljan:

Istaknuo je Srna još jedan mogući razlog ovakvog rezultata: "Mi smo tek završili s pripremama. oni su bili svježiji, spremniji, što i nije iznenađujuće jer je njima zimska pauza završila prije nekoliko tjedana i već su u pravoj natjecateljskoj formi. Borussia je snažna ekipa s dobrim trenerom, mislim da je publika ipak uživala u zabavnom i dobrom nogometu."

"Oni su ipak sada u prednost. Nama je nedostajalo koncentracije u ključnim momentima," kazao je odmah nakon utakmice, a prenose službene stranice natjecanja.

"Očigledno kako je ishod mogao biti i bolji i ovo nije rezultat kojeg smo priželjkivali. U dva navrata bili smo u prednosti i oba puta smo ih ispustili kroz svoje prste. Četiri minute prije kraja poluvremena i u samoj završnici utakmice, kada smo primili pomalo smiješan gol. Na ovoj razini natjecanja jednostavno si ne možete priuštiti takve greške," razočarano je pojasnio Srna.

No, još uvijek nije sve odlučeno: "Moramo se okrenuti prema budućnosti, velika je šteta što smo upropastili sav naš uloženi trud i težak rad."

Imamo još tri tjedna za pripremu uzvrata i siguran sam kako ćemo odigrati još bolje. Rezultat 2:2 nije ono što smo priželjkivali, ali sada moramo dobiti u Dortmundu. Još uvijek je sve otvoreno i napravit ćemo sve kako bismo stigli do rezultata za prolaz."

Liga prvaka - završnica

osmina finala - prve utakmice

Celtic0:3Juventus
Valencia1:2PSG
Šahtar2:2Borussia D.
Real Madrid1:1Manchester United
Porto1:0Málaga
Arsenal1:3Bayern
Galatasaray1:1Schalke 04
Milan2:0Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.02.2013. u 21:41
    da dobili su internet a i nisu bas neka sportska nacija pa komentiraju nese sportase
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.02.2013. u 15:26
    duje dobili su oni internet ima god dana pa sad svugdi visu ;)
    Obrisan korisnik
  • nido14.02.2013. u 15:04
    E vala Srna seres, realno je reci da su bili jednaki a cak ako nije Dortmund bio i zeru bolji. Volio bi da vas gore poderu samo tako!!!
    nido
  • Obrisan korisnik14.02.2013. u 13:48
    koji je ovo kurac sama neka smrdljiva srbadija po forumu
    Obrisan korisnik
  • Manolito14.02.2013. u 12:46
    Razbice vas nemci kuci, bice kompletni pa vam mozda i petarda ne gine pa ti sanjaj dalje
    Manolito