Liga prvaka - završnica, Osmina finala - prve utakmice, 12.02.2013, 20:45 h, Stadion Mestalla, Valencia
Suci: Paolo Tagliavento, Mauro Tonolini, Lorenzo Manganelli (svi Italija)
Valencia
Valencia
Adil Rami 90'
1:2(0:2) Paris Saint-Germain
Ezequiel Lavezzi 10'
Javier Pastore 43'
Paris Saint-Germain

Video: PSG na Mestalli propustio "unakaziti" Valenciju

Mišo Gulić • utorak, 12.02.2013.
Video: PSG na Mestalli propustio "unakaziti" Valenciju
Foto: EPA

PSG je odličnom predstavom na Mestalli napravio veliki korak prema četvrtfinalu Lige prvaka, no zasigurno će žaliti zbog primljenog gola u sudačkoj nadoknadi kojim su iz "mrtvih" vratili već "prežaljenu" Valenciju...

Valencia
Paris Saint-Germain
Valencia
Paris Saint-Germain
13
Vicente Guaita
4
Adil Rami
12
Joao Pereira
20
Ricardo Costa
8
Sofiane Feghouli
(do 84')
10
Ever Banega
(do 46')
17
Andres Guardado
21
Daniel Parejo
24
Tino Costa
7
Jonas
(do 46')
9
Roberto Soldado
Pričuvni igrači
16
Nelson Valdez
46'
23
Sergio Canales
46'
15
Jonathan Viera
84'
Trener
Ernesto Valverde
30
Salvatore Sirigu
3
Mamadou Sakho
13
Alex
17
Maxwell
26
Christophe Jallet
14
Blaise Matuidi
24
Marco Verratti
27
Javier Pastore
(do 88')
29
Lucas Moura
(do 53')
11
Ezequiel Lavezzi
(do 76')
18
Zlatan Ibrahimović
Pričuvni igrači
20
Clement Chantome
53'
7
Jeremy Menez
76'
22
Sylvain Armand
88'
Trener
Carlo Ancelotti

Parižani su u prvom susretu osmine finala propustili veliku priliku da već nakon prvih 90 minuta riješe pitanje četvrtfinalista Lige prvaka, ali i da domaćinu nanese težak poraz. Ipak, Valencija se spasila u nadoknadi, čemu je kumovao i vratar PSG-a, a vrijedi istaknuti kako je minutu prije kraja zbog crvenog kartona igru morao napustiti i Zlatan Ibrahimović.

Valencija je u uvodnim minutama pokazala više želje i htijenja, visoko je napadala zadnju liniju Parižana, no kratkog je vijeka bila njihova inicijativa, jer je već u devetoj minuti prekrasnim udarcem s 18 metara Lucas Moura naciljao vratnicu i dobrano zabrinuo domaće navijače.

No, bila je to tek naznaka prekrasne akcije koja će uslijediti minutu potom. Naime, Pastore je kratko odigrao za Lavezzija koji se sjurio u kazneni prostor, nanizao nekoliko igrača Valencije i snažnim udarcem pogodio suprotni kut domaćeg vratara za vodstvo PSG-a od 0:1.

Igrač utakmice

Iako se nije uspio upisati u listu strijelaca, sjajan posao odradio je Lucas Moura koji je bio prava napast za obranu domaćih, a posebno pamtljiv trenutak dogodio se u 43. minuti kada je "po ćevape" poslao braniča domaćih i potom idealno uposlio natrčalog Pastorea koji je zabio za 2:0.

Naredne minute Valencia je bila u popriličnom šoku, teško je spajala dva točna dodavanja, prijetili su Parižani preko Ibrahimovića i Maxwella, no nakon desetak minuta stvaralačke pauze ponovno su domaći zagospodarili terenom i pritom uputili nekoliko dalekometnih pokušaja, nepreciznih doduše.

PSG je u tim trenutcima bio podređen što se posjeda lopte tiče, no zato su u napadačkim akcijama bili kudikamo konkretniji. Svaki njihov napad je mirisao na opasnost, dok su se s druge strane svi napadi Valencije razbijali o čvrsti bedem gostiju postavljen na 20-ak metara od gola, a ono što je uspjelo proći završavalo je daleko izvan okvira gola kojeg je čuvao Sirigu.

Veliki korak ka četvrtfinalu Francuzi su napravili u 43. minuti, Lucas Moura se briljantno oslobodio svog čuvara s desne strane uz korner liniju, zatim poslao povratnu loptu na desetak metara od gola za Pastorea koji ne propušta udvostručiti vodstvo svoje momčadi.

Slično kao i u prvom dijelu, samo još naglašenije, Valencia je otvorila drugi dio igrajući presing i ne dozvoljavajući gostima da razvijaju igru, a pritom su sami uspjeli u dva navrata ozbiljnije zaprijetiti, no nije se dao iznenaditi Sirigu.

Uzvrat na drugoj strani je stigao u 61. minuti, odlično je Ibrahimović odapeo s 20-ak metara malo iskosa, Guaita uspio obraniti, nakon čega se lopta odbila na nogu usamljenog Lavezzija koji ne uspijeva najbolje reagirati s pet metara, a isti igrač je novu veliku priliku uspio promašiti i tri minute potom kada je ga je u dugom loptom uposlio Verratti.

Sjajna igra gostiju se nastavila i u narednim minutama, Valencia je ozbiljno plesala na rubu pravog debakla, a dva puta je domaći vratar morao spašavati "siguran" gol ispred Ibrahimovića. Ipak, domaći su u 76. dočekali svoju najbolju priliku na utakmici, krasno je Costa uposlio Valdeza koji iz odlične pozicije unutar kaznenog prostora ne uspijeva pogoditi niti okvir gola.

I baš kada su domaći navijači već izgubili svaku nadu da će njihovi ljubimci ozbiljnije ugroziti gol domaćih, Adil Rami je iskoristio lošu reakciju vratara PSG-a i tako vratio svoju momčad u igru. Do kraja se "proslaviti" uspio tek Ibrahimović koji je zbog prekršaja na čak dvojici protivničkih igrača, pogotovo na Guardadu, zaradio izravan crveni karton.

Liga prvaka - završnica

osmina finala - prve utakmice

Celtic0:3Juventus
Valencia1:2PSG
Šahtar2:2Borussia D.
Real Madrid1:1Manchester United
Porto1:0Málaga
Arsenal1:3Bayern
Galatasaray1:1Schalke 04
Milan2:0Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.02.2013. u 00:55
    Uefa je žurno reagirala, koje gluposti se pišu u komentarima....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.02.2013. u 00:43
    Izgleda da uefa ovdje ima svoje prste. PSG je sa ovakvim Ibrom izgleda opasnost za velike pa se na ovaj način pokušava izbacit njega i PSG. Crveni je presmiješan. Ako je ovo bio crveni onda Pepe ne bi više igao nogomet koliko je on ovakvih starteva imao.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.02.2013. u 00:29
    Ibrin crveni je za sad glupost godine s njegove strane...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.02.2013. u 23:12
    Da, ovo je gotovo. PSG dobro djeluje, imaju glavu i rep i razumno su se postavili. Pomoglo je i što je Valencia igrala bez golmana... I se još nekom crveni Zlatanu čini preoštar? Mislim da ga je više dobio na reputaciju i na pretjerivanje Guardada.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.02.2013. u 22:56
    Žao mi je što Zlatan neće igrati u uzvratnoj utakmici,
    Obrisan korisnik