Liga prvaka - završnica, Osmina finala - prve utakmice, 13.02.2013, 20:45 h, Madrid, Santiago Bernabéu, gledatelja: 85.400
Suci: Felix Brych, Mark Borsch, Stefan Lupp (svi Njemačka)
Real Madrid
Real Madrid
Cristiano Ronaldo 30'
1:1(1:1) Manchester United
Danny Welbeck 20'
Manchester United

Video: Bez pobjednika u Madridu, Welbeck doveo United u vodstvo, Ronaldo pogodio za remi

Maj Gašparac • srijeda, 13.02.2013.
Video: Bez pobjednika u Madridu, Welbeck doveo United u vodstvo, Ronaldo pogodio za remi
Foto: EPA

Dvoboj Real Madrida i Manchester Uniteda u osmini finala Lige prvaka završen je bez pobjednika. Konačan rezultat susreta u Madridu bio je 1:1, čime zadovoljniji mogu biti nogometaši engleske momčadi, koji su postigli vrijedan pogodak uoči uzvrata u Manchesteru. United je u vodstvo doveo Danny Welbeck nakon 20 minuta igre svojim prvijencem u Ligi prvaka, a nedugo kasnije Cristiano Ronaldo je poravnao rezultat na Santiago Bernabeu. Do kraja susreta koji je obilovao prilikama obje momčadi su mogle doći do novog zgoditka, no mreže se više nisu tresle.

Real Madrid
Manchester United
Real Madrid
Manchester United
41
Diego Lopez
2
Raphaël Varane
4
Sergio Ramos
5
Fabio Coentrao
17
Alvaro Arbeloa
6
Sami Khedira
10
Mesut Özil
14
Xabi Alonso
(do 84')
22
Angel Di Maria
(do 75')
7
Cristiano Ronaldo
9
Karim Benzema
(do 60')
Pričuvni igrači
20
Gonzalo Higuain
60'
19
Luka Modrić
75'
3
Pepe
84'
Trener
Jose Mourinho
1
David de Gea
2
Rafael
3
Patrice Evra
4
Phil Jones
5
Rio Ferdinand
6
Jonny Evans
16
Michael Carrick
26
Shinji Kagawa
(do 64')
10
Wayne Rooney
(do 85')
19
Danny Welbeck
(do 73')
20
Robin van Persie
Pričuvni igrači
11
Ryan Giggs
64'
7
Antonio Valencia
73'
8
Anderson
85'
Trener
Alex Ferguson

Trener Real Madrida Jose Mourinho na teren je poslao očekivanu postavu u kojoj su napadački trojac činili Mesut Özil, Angel di Maria i Cristiano Ronaldo, a hrvatski reprezentativac Luka Modrić svoju priliku je čekao s klupe. S druge strane, strateg Manchester Uniteda Alex Ferguson odlučio je domaćinima prijetiti preko Waynea Roneyja, Robina van Persieja, Shinjija Kagawe i Dannyja Welbecka.

Prvi u susretu zaprijetili su domaći nogometaši. Igrala se druga minuta kada se u dobroj prilici našao Sami Khedira, čiji udarac odlazi pored vrata. Nedugo nakon toga Kraljevski klub je u vodstvo pokušao dovesti i Di Maria udarcem iz daljine, ali i njegov udarac je otišao pored okvira vrata. Real Madrid je izvrsno otvorio utakmicu i pritisnuo Crvene vragove, koji su se mogli naći u zaostatku nakon šest minuta igre. Udarac je uputio Fabio Coentrao, no svoju mrežu uspio je sačuvati vratar engleske ekipe David de Gea koji je loptu skrenuo u vratnicu.

Nakon što nisu iskoristili svoje prilike, nogometaši Josea Mourinha našli su se u rezultatskom zaostatku. Udarac iz kuta izveo je Wayne Rooney, u skoku bio najviši Danny Welbeck, koji se izborio za udarac pored Sergija Ramosa, i poslao loptu u mrežu iza nemoćnog Diega Lopeza. Taj pogodak je bio prvi Welbeckov u Ligi prvaka.

U narednim minutama nogometaši Real Madrida nastavili su s pritiskom i nastojali su doći do izjednačenja, što im je vrlo brzo i uspjelo. Nakon pola sata igre Di Maria je uputio ubačaj koji koristi najbolji strijelac Lige prvaka Cristian Ronaldo i glavom pogađa za izjednačenje protiv svojeg bivšeg kluba.

Nekoliko trenutaka nakon toga malo je nedostajalo da Crveni vragovi ponovno povedu. Svoj drugi pogodak mogao je postići Welbeck, no nije se najbolje snašao u izvrsnoj situaciji. Nakon njega udarac je uputio i Rooney, ali niti on nije bio precizan.

Ključan trenutak

Najbitniji događaj u susretu bio je pogodak Dannyja Welbecka za englesku momčad u 20. minuti. Mladi napadač bio je najviši u kaznenom prostoru te postigao svoj prvijenac u Ligi prvaka. Zgoditak je to koji ima veliku važnost za Crvene vragove uoči uzvrata na Old Traffordu za tri tjedna.

Sljedeću priliku u vrlo dinamičnoj utakmici imali su domaći nogometaši. Nakon preciznog dugog dodavanja Xabi Alonsa udarac je uputio Özil, ali to je obranio De Gea. Nedugo kasnije Kraljevski klub je zaprijetio preko Ronalda, Portugalac je pokušao udarcem iz daljine koji odlazi iznad gola. Do kraja poluvremena napadač španjolske momčadi našao se u još jednoj prilici, no rezultat se više nije mijenjao.

Portugalski nogometaš zaprijetio je i na startu drugog poluvremena, a Madrid je u vodstvo pokušao dovesti i Di Maria, ali nisu uspjeli tada donijeti prednost aktualnom španjolskom prvaku. U narednim minutama tempo igre je malo pao, nogometaši Kraljevskog kluba i dalje su nastojali probiti obranu Crvenih vragova, no nisu uspijevali stvoriti opasniju priliku do 60. minute.

Tada je Khedira uputio ubačaj s desnog boka, pucao je Coentrao, a De Gea akrobatskom obranom sačuvao svoju mrežu. Nakon tog pokušaja Kraljevski klub je nastavio s pritiskom, obranu Uniteda pokušali su probiti Ozil, Ronaldo i Di Maria, ali bezuspješno.

Ubrzo nakon tih neiskorištenih prilika United je imao priliku vratiti se u vodstvo i doći do drugog pogotka na gostovanju u Madridu. U razdoblju od par minuta prvo je Van Persie uzdrmao vratnicu, a nedugo kasnije Nizozemac je bio u novoj izvrsnoj prilici, ali Alonso je izbio loptu koja je putovala u nebranjenu mrežu.

Statistika na strani domaćina

Udarci prema golu: 28/13
Udarci u okvir gola: 14/9
Posjed lopte: 56/44
Zaleđa: 0/3
Žuti kartoni: 0/3
Crveni kartoni: 0/0

Petnaestak minuta prije kraja trener Real Madrida Jose Mourinho odlučio je iz igre izvaditi Di Mariju, a na teren poslati Luku Modrića. Nakon te promjene opasno je zaprijetio Gonzalo Higuain, koji je zamijenio Benzemu, te Khedira, no rezultat se nije mijenjao.

U uzbudljivoj završnici utakmice novi pogodak svojoj bivšoj momčadi pokušao je postići Ronaldo, koji je neprecizno pucao i slobodnog udarca. Nešto kasnije Portualac je bio u dobroj poziciji u gužvi pred golom Uniteda, ali braniči engleske momčadi uspjeli su na vrijeme otkloniti opasnost.

Pred sam kraj susreta gosti su mogli doći i do pobjede, Van Persie je uputio udarac, no obranio ga je Lopez te je rezultat ostao 1:1.

Liga prvaka - završnica

osmina finala - prve utakmice

Celtic0:3Juventus
Valencia1:2PSG
Šahtar2:2Borussia D.
Real Madrid1:1Manchester United
Porto1:0Málaga
Arsenal1:3Bayern
Galatasaray1:1Schalke 04
Milan2:0Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.02.2013. u 16:33
    Citam sve ove silne komentare realovaca...komedija hahaha, ispast cete i LP ne sekirajte se, ne trošite rijeci bezveze....kak ono ide, navijam za Real Madrid, a od većih klubova za Manchester United jel :)))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.02.2013. u 15:24
    inace odlicna utakmica i bit ce zanimljivo vidit iducu, dok se tu nadam golijadi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.02.2013. u 15:23
    ka i sta sam reka vec prije utakmice da ce bit obe utakmice 1-1 samo je druga(shakhtar-dortmund ostala 2-2 ali ova 1-1 ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.02.2013. u 11:55
    Utakmica će se najvjerovatnije poništiti pošto je Sportnetov igrač tjedna ušao tek u 75 minuti.
    Obrisan korisnik
  • Vugi714.02.2013. u 10:55
    Ako se sjećaš, nije sudio ni faul na Benzemi u izglednoj šansi na kraju poluvremena. Pa mu je to vjerojatno bila kompenzacija. Iako, smatram da je oboje trebao suditi.
    Vugi7