Nogomet

Crnac: "Za Hajduk nikome ne treba posebni motiv, Splićani nas ne mogu iznenaditi"

Iz Koprivnice:Ivana Strahija • petak, 15.02.2013.
Crnac: "Za Hajduk nikome ne treba posebni motiv, Splićani nas ne mogu iznenaditi"
Foto: Ivana Strahija

U petak prijepodne, velik dio travnjaka koprivničkog stadiona još je bio pokriven snijegom. No, poslijepodne će zapeti omladinci Slavena i počistiti ostatak, pa će Hajduk u subotu dočekati teren u potpunosti spreman za nastavak natjecanja...

"Nekad bi nam došla vojska i u roku od par sati počistila teren. Sad zovemo Grad, oni ne mogu pomoći jer moraju čistiti gradske ulice, pa smo morali sve sami", kazao je tehnički direktor Slaven Belupa Robert Kerovec. I on sam u četvrtak se latio lopate, dok će danas poslijepodne umjesto treninga kadeti i juniori, njih šezdesetak, otkloniti snijeg do kraja. Mukotrpno, ručno, jer drukčije ne može, pošto je travnjak ispod mokar i svaka mehanizacija bi uništila travnjak.

Slika 1 od 1.
Foto: Ivana Strahija

"Svejedno će nakon utakmice teren biti ruiniran. Već me strah kako će to izgledati, zadnji smo puta takve zahvate imali pred utakmicu s Dinamom, kad je također napadao snijeg. Nakon toga smo morali mijenjati travnjak, što nas je koštalo lijepih 800 tisuća kuna", kazao je dalje direktor i nastavio: "Nije mi jasno zbog čega se, u godinama kad nema Europskog ili Svjetskog prvenstva, naše domaće natjecanje ne posloži tako da igramo po boljem vremenu. I posjeta će u subotu biti slaba, nikom se ne da sjediti na ovoj cičoj zimi u šest poslijepodne. Bit ćemo sretni ako skupimo 1500 ljudi."

Bilo kako bilo, Hajdukovce će dočekati čisti travnjak, iako se za subotu prijepodne najavljuje još snijega. No, pošto su se temperature digle iznad nule, na stabilnu jedinicu, to ne bi trebalo predstavljati problem.

Ono što bi moglo biti problem jest broj ozlijeđenih u redovima Farmaceuta. Iz prve postave nedostaju Batarelo, Gregurina, Grgić, Čanađija i Šaban, a posljednja je vijest da neće biti ni legende hrvatskog nogometa, Davora Vugrinca.

Ozlijeđeni i "ozlijeđeni"

"Vuga je pod upitnikom, prekjučer je morao prekinuti trening na umjetnoj travi. Taj teren je užas za zglobove i koljena, ne znamo hoće li se Vugrinec uspjeti oporaviti", izvijestio je Pavo Crnac, pomoćnik Roya Ferenčine. "Novinić i Pilipović bili su pod temperaturom, a Kokalović i Bubnjić su oporavljenici, pa je jasno da situacija nije idealna."

Prvih 11 za Hajduk stoga će biti "šaroliko", rekao je Crnac i nabrojio: Rodić - Barić, Kokalović, Bubnjić, Maras - Purić, Geng - Rak, Brlek, Glavica, - Novinić.

"Od svih ozljeda najviše nas je pogodila ona Čanađije s reprezentacijom, deset dana pred početak natjecanja, sve smo uvježbavali s njim kao dijelom prve postave. No, ima i onih koji su 'ozlijeđeni' odnosno pretrage ne pokazuju ništa, ali igrač tvrdi da ga boli. To je dakle problem s glavom, a ne s ozljedom. No, takvi će sami sebi najviše naškoditi, jer umjesto da iskoriste desetkovanost i izbore priliku, oni odlučuju biti ozlijeđeni. Zašto Herent ili Tucaković nisu povrijeđeni? Jer nisu sigurni za igru, nego grizu i bore se. I njih boli ali šute i ne jadikuju, nisu propustili ni jedan trening, što mi znamo cijeniti. Takvi će sigurno dobiti priliku", rekao je Crnac.

Slika 2 od 2.
Foto: Ivana Strahija

U prvih 11 nema Delića, koji je odradio maksimalnu minutažu u jesen i čiji je doprinos na travnjaku bio velik. Crnac objašnjava: "Delić je apsolutno tu, on je naš dokapetan i nema zbora o tome da za njega nema mjesta. Naše je razmišljanje bilo da damo Raku, oporavljeniku, početak, pa kad digne ruku da treba zamjenu, imamo Delića, koji može podići razinu igre."

Veliki je napredak tijekom priprema pokazao Brlek, koji je stoga i dobio mjesto u početnoj postavi: "Očito je kod njega nešto 'kliknulo', počeo je dodatno raditi i pokazao je napredak u oba smjera. Možda ne bi dobio ovu priliku da je tu Čanađija, ali dok nekom ne smrkne drugom ne svane", komentirao je Crnac.

Vrata Slavena čuvat će Rodić, iako se možda prije očekivao Pelin. No, odluka struke je da mlađi vratar ipak otvori nastavak natjecanja: "Na njihovu žalost prilično su podjednaki bili na pripremama i odluka je stoga bila da se Rodiću da prilika. Pelin je svakako tu ako zatreba, iskusan je i ne sumnjamo u njega. Bilo je kombinacija za prodaju Rodića, no nas kao trenere to u principu ne zanima."

Hrabro i borbeno protiv Hajduka

U dosadašnjem tijeku prvoligaškog natjecanja, Slaven Belupo i Hajduk susreli su se 39 puta, a broj pobjeda je uvjerljivo na strani Splićana. Pobijedili su naime 21 put, uz gol razliku 63:28. No, kad se pogledaju utakmice odigrane u Koprivnici, skor je drukčiji, pa su od 18 utakmica odigranih na terenu Farmaceuta domaći slavili pet puta, gosti četiri, a devet je puta upisan remi.

Robert Kerovec o skidanju suspenzije Hajduku: "Smiješne su već te odgode isplaćivanja obaveza. No, kad propisi to dopuštaju, jasno je da će se iskorištavati."

Pavo Crnac i ostatak stručnog stožera naporno su radili kako bi pripremili svoje igrače za pobjedu: "Što se motivacije tiče, te utakmice protiv Dinama i Hajduka su najlakše, jer igračima dodatni motiv ne treba. Nepoznanica nema, Hajduk je zadržao 95 posto igrača iz prvog dijela sezone, a Bjelokošćanin kojeg su doveli može im donijeti na brzini i eksplozivnosti, no mi imamo lijek za to i znat ćemo ga zaustaviti."

U Koprivnici bi pozitivnim rezultatom smatrali i remi, ali naravno idu na pobjedu. "Moramo se bacati na glavu, uklizavati, biti hrabri i borbeni i možemo uspjeti. Dokazao je ti i Osijek protiv Dinama."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • JeremijaX15.02.2013. u 16:12
    Ne brinite se, minimalno 500 torcide će bit tu!
    JeremijaX
  • Lucky number 1315.02.2013. u 15:33
    Mogla je utakmica bit ipak malo ranije da se ni igrači ni publika ne smrznu!
    Lucky number 13
  • matbaric15.02.2013. u 14:43
    Ovo Slaven dobiva.
    matbaric
  • Obrisan korisnik15.02.2013. u 13:48
    hu hu hu
    Obrisan korisnik