Košarka

Petrović: "Skupit ćemo se koliko možemo i odigrati najbolje što možemo"

Ivor Krapac • petak, 15.02.2013.
Petrović: "Skupit ćemo se koliko možemo i odigrati najbolje što možemo"
Foto: Kristijan Komarica

Poslije stanke zbog odigravanja završnica kupova, ovog vikenda nastavlja se ABA liga. Cedevita će u nedjelju u zagrebačkom Domu sportova ugostiti skopski MZT i tražiti novu pobjedu u lovu na Final Four, no s obzirom na brojne ozljede koje ih prate, posao neće biti jednostavan...

Bez Vlade Ilievskog, kojeg i dalje nema zbog ozljede bedra, ali po svemu sudeći, i bez Marina Baždarića kojega muči ozlijeđeni lakat, Cedevita će u nedjelju u 17 sati dočekati MZT u 21. kolu ABA lige. No, izostanci Ilievskog i Baždarića nisu jedini problemi s kojima je suočen Aleksandar Petrović. Predrag Šuput je s ozlijeđenim zglobom, a Goran Suton s povišenom temperaturom, ali očekuje se da će obojica ipak biti na raspolaganju za nedjeljnu utakmicu.

Cedevitin trener svjestan je da će svi problemi otežati potragu za pobjedom, no izbora nema. Cedevita mora dobiti ovu utakmicu kako bi zadržala korak s konkurentima za odlazak na završni turnir ABA lige.

"U nedjelju ćemo se skupiti koliko možemo i odigrati najbolje što možemo", opisao je Petrović, a prenijela je službena internetska stranica kluba: "To je iznimno opasna i zahtjevna utakmica s obzirom da se radi o momčadi koja ukoliko uđe u svoj ritam, a to je prodor-pas, prodor-pas, može dobiti bilo koju momčad u regionalnoj ligi. Uostalom, imaju i četiri pobjede u gostima, što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti."

Aco je opisao koje su glavne snage skopske momčadi. "Playevi traže prodor i kada uđu u prodor dolazi do skupljanja obrane, pa pas i onda dolazi čista serija njihovih vrhunskih šutera koji, ukoliko imaju prednost, to fantastično kažnjavaju", rekao je Cedevitin trener, izdvajajući Damjana Stojanovskog, Davisa i Bakića na vanjskim pozicijama, a Gečevskog i Čekovskog kao glavni visoki dvojac.

"To je poprilično atipična momčad zašto što 'petica', ako je 'petica' Čekovski, zna imati utakmice s po tri-četiri postignute trice. Moramo te dvije stvari, prodore playeva i otvorene šuteve na pozicijama dva, tri, četiri, kvalitetno riješiti kako utakmica ne bi došla u pitanje", nastavio je Petrović, dodajući da je pozitivna okolnost što je Cedeviti dovoljna bilo kakva pobjeda, a ne mora nadoknađivati zaostatak od -13 iz prvog međusobnog susreta, sredinom studenog u Skoplju (74:61).

"Dovoljna je pobjeda jer u tom slučaju pet kola prije kraja u odnosu na njih imamo tri pobjede viška. Oni su u principu jedini s kojima teoretski možemo imati negativnu koš-razliku u vrhu. U slučaju naše pobjede vjerujem da se oni neće upetljati u borbu za Final Four", zaključio je Cedevitin trener, ističući da vjeruje kako će zdrava šestorica ili sedmorica igrača koje će moći koristiti biti dovoljni da se u nedjelju dođe do pobjede.

Novi nastup u ABA ligi najavio je i Amerikanac Derwin Kitchen, jedini klasični Cedevitin organizator igre u izostanku Vlade Ilievskog. "Očito je da ozljede utječu na nas. Ja sam bio van terena tri, tri i pol tjedna i momčad se prilično dobro snašla bez mene. Sada smo bez 'Bažde' i Ilievskog. Šuput je i dalje djelomično ozlijeđen i ozljede nas ometaju. No, kao momčad moramo se skupiti i pokušati doći do pobjede", ustvrdio je Kitchen, koji smatra da je niz od tri pobjede u ABA ligi podignuo momčad.

Amerikanac je rekao da je atmosfera sjajna, a dodao je i kako vjeruje da poraz od Cibone u finalu Kupa Krešimira Ćosića neće ostaviti prevelik negativni trag: "Svi smo profesionalci. Svi smo prošli takve utakmice kada smo gubili utakmice za naslov. No, onda se okreneš i igraš dalje. Iako smo izgubili protiv Cibone, utakmica koja slijedi je veoma važna."

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!