Košarka

Vujčić: "Imamo sve manje strpljenja, ne znam zašto se završetak preoblikovanja oteže"

S Gripa:Bernard Jurišić • petak, 15.02.2013.
Vujčić: "Imamo sve manje strpljenja, ne znam zašto se završetak preoblikovanja oteže"
Foto: Kristijan Komarica

Ozljeda Filipa Krušlina još je jedna u nizu nesreća koje su pogodile Gripe u zadnje dvije sezone. Splitski klub u posljednje vrijeme kao da je uklet, a najteža iskušenja tek su pred Žutima...

Od Katićevog koljena još iz prošle sezone, Vujčićevog mišića na utakmici protiv Szolnokija, Vukovićevih kroničnih problema sa stopalima do ozljede ruke Ivana Bendera na prošlotjednoj juniorskoj utakmici. Da ni ne spominjemo trovanje hranom na kup-gostovanju u Osijeku.

"Skupiti glave i pobijediti Krku"

Krku treba preplivati, na ovaj ili onaj način. I bez Vujčića, Krušlina, Vukovića i Marinellija Splićani će imati imperativ pobjede u borbi za izbjegavanje posljednjeg mjesta.

"Situacija je takva kakva je, nismo prvi put u njoj. Nema nam druge nego skupiti glave zajedno i pobijediti Krku", jasan je trener Mladen Erjavec.

Krka se u Hrvatskoj dobro osjeća, slavili su već na gostovanjima kod Zadra i Cibone, a u Split dolaze bez dosadašnjeg trenera Sekulića.

"Promijenili su trenera, ali neće promijeniti stil igre dva na dva jer imaju takav profil igrača. Moramo biti na razini predstava kad smo dobivali velike protivnike, na 20-ak asistencija, igrati jedan za drugog. Neki drugi igrači morat će dati više kako bi se kompenzirali izostanci i povući nas do pobjede."

Žuti aduta imaju, Subotić, Vukušić, Sobin, Dijan, a očekuje se da se iz "crne rupe" jednom dobrom partijom vrati i Ivan Mimica. Njegovi poeni Žutima će biti od velike važnosti.

"Krka je dovela Smodiša, koji nije u punoj tjelesnoj formi, ali daje momčadi ekstra kvalitetu koju je nama davao Vujo. Bit će to teška utakmica i nadam se da će nam i navijači pomoći da ubilježimo vrlo važnu pobjedu", zaključio je Erjavec.

"To je samo nastavak sklopa nesreća koje nas prate čitave sezone", vidljivo neraspoložen je bio Nikola Vujčić, i sam zakovan za liječnike i terapije. Krku i Cibonu će sigurno propustiti, za dalje će se vidjeti.

"Izgubili smo važnog igrača u rotaciji koji nam je davao dodatnu vrijednost".

Financijska situacija u klubu je poznata, preoblikovanje još nije dovršeno, a peti krug kasni već mjesec dana. I to je razlog lošijeg raspoloženja sportskog direktora Žutih:

"Imamo sve manje strpljenja, ne znam zašto se sve to oteže. Trebao je peti krug početi sredinom siječnja, a još nije počeo. Ja tu više ne mogu ništa napraviti, radi se o revizijama, bankama, vjerovnicima. Nadam se da će se sve to skupa ubrzati i završiti da konačno znamo gdje smo svi zajedno."

Seniorski kadar se osipa, za Krku neće biti Vujčića, Krušlina, Vukovića, Ivana Bendera i Marinellija, teško će Žuti skupiti i desetoricu za zapisnik. I to u jednoj od ključnih utakmica u ABA ligi. A Liga za prvaka tek čeka Žute.

"Pokušat ćemo opet naći igrača koji puno vrijedi, a ništa ne košta", kiselo se nasmijao Vujčić.

"I dalje stoji sve što sam ponovio toliko puta ove sezone. Niti možemo, niti želimo dovoditi neke skupe igrače i obećavati im nešto što ne možemo ispuniti. To nije pošteno ni prema njima, ni prema ovim igračima koji još uvijek čekaju svoje plaće. Pokušat ćemo se popuniti našim juniorima i možda nekim od igrača iz lokalnih klubova".

Prvi favorit za to je Ivan Siriščević, 26-godišnjak koji je ponikao u splitskom klubu i bio član juniorske generacije koja je 2005. postala prvak Hrvatske. Nakon Splita igrao je za Dubrovnik i Široki, bio i u Mađarskoj i Rumunjskoj. Na početku ove sezone nije prošao na probi u Ciboni, pa je ostatak sezone formu održavao igrajući u rekreativnoj PROam ligi Jug.

Za razliku od domaće konkurencije koja je promijenila i poplaćala već petnaestak stranaca u pet mjeseci ove sezone, Splićani svoju momčad uz sve nesreće i ozljede koje ih prate i dalje slažu nekim "alternativnim metodama". I još uvijek im se rezultatski drže uz bok.

ABA liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

21. kolo

Szolnoki Olaj89:72Petrol Olimpija
Split61:71Krka
Budućnost VOLI65:57Široki Brijeg
Cedevita78:80MZT Skoplje Aerodrom
Crvena zvezda84:76Partizan
Igokea90:75Zadar
Radnički105:101 *Cibona
1Igokea 206+156
2Crvena zvezda 188+208
3Radnički 179+124
4Partizan 1610+73
5Budućnost VOLI 1610+90
6Cedevita 1511+28
7MZT Skoplje Aerodrom 1412+1
8Petrol Olimpija 1313+8
9Krka 917-127
10Cibona 917-18
11Široki Brijeg 917-56
12Szolnoki Olaj 917-206
13Zadar 917-94
14Split 818-187

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.02.2013. u 20:20
    vujo dovedi 2 bogata izraelca neka kupe klub,očito je da gradsku vlast nije briga za sport.
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina15.02.2013. u 15:29
    bojim se da će nas ovoga puta stići i novčana kazna jer ćemo imati samo 9 igrača na popisu. ajmo sutra svi na Gripe!
    pikepiletina
  • matbaric15.02.2013. u 14:27
    Vujčić legendo to ti je birokracija... zato smo i tu di smo. nigdje
    matbaric
  • Obrisan korisnik15.02.2013. u 14:00
    možda te jugoplastika spasi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.02.2013. u 13:49
    split nesmi propasti,to su naši lakersi
    Obrisan korisnik