Nogomet

Bilić: "U Italiji i Španjolskoj je bilo više problema s rasizmom nego u Rusiji"

Branimir Korać • petak, 15.02.2013.
Bilić: "U Italiji i Španjolskoj je bilo više problema s rasizmom nego u Rusiji"
Foto: Kristijan Komarica

Slaven Bilić od ljetos i završetka Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini radi u moskovskom Lokomotivu i dobro je upoznat sa stanjem u ruskom nogometu. Bilić smatra kako Rusija nema problema s rasizmom kao što se to često ističe...

Kada se govori o rasizmu u nogometnom svijetu, vrlo često se spominje Rusija kao zemlja koja ima ponajveći problem s navijačima. Međutim, Slaven Bilić se ne slaže s tim i smatra kako problem u Rusiji nije ništa izraženiji nego u drugim zemljama.

"Baš suprotno, Rusija nema problema na stadionima. Pratim nogomet i nakon Europskog prvenstva Španjolska i Italija su imali više problema s rasizmom, a ne možete reći da su to problematične lige. Uvijek postoji nekoliko idiota koji će rasistički skandirati, no ne možete reći da je cijela država ili liga takva. Rusi su vrlo miroljubiv i ljubazan narod", rekao je Bilić.

Bilić je s Lokomotivom prošao nekoliko "kritičnih" stadiona i nije imao problema.

"U Lokomotivu imamo dosta tamnoputih igrača, gostovali smo u Groznom kod Tereka, u St. Peterburgu kod Zenita, bilo nas je u cijeloj Rusiji i nigdje nismo imali problema."

2018. godine Rusija će ugostiti Svjetsko prvenstvo, a bivši hrvatski izbornik ne sumnja da će biti organizirano na najvišoj razini.

"Kako je svako dosadašnje SP bilo bolje od prethodnog, tako će biti i ovo. Rusija će dobiti ono što joj nedostaje, ima novac, ima strast, dobru ligu i tradiciju, ima sve osim dobrih stadiona. Potrebni su joj novi stadioni i napravit će ih za potrebe Svjetskog prvenstva. Napravit će istu stvar kakvu je napravila Poljska i bit će to sjajno SP", rekao je Bilić za BBC.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!