Košarka

Karsiyaka privremeno preuzela vrh, Turk Telekomu nije pomogao niti odlični Pašalić

Branimir Korać • subota, 16.02.2013.
Karsiyaka privremeno preuzela vrh, Turk Telekomu nije pomogao niti odlični Pašalić
Foto: Kristijan Komarica

Turci ovog vikenda odigravaju susrete 18. kola tamošnjeg prvenstva, a na vrh je privremeno izbila momčad Pinar Karsiyake uvjerljivom gostujućom pobjedom kod Turk Telekoma 84:65...

Na vrhu ljestvice turskog prvenstva vlada velika gužva i pet momčadi se nalazi u jednoj pobjedi "gore ili dolje", a od tog vodećeg društva u subotu je u akciji bila samo Pinar Karsiyaka.

Karsiyaka je gostovala kod skromnog Turk Telekoma koji ove sezone ne briljira i ima samo pet pobjeda na kontu. Osjetila se razlika u kvaliteti i u ovom susretu te je Karsiyaka glatko slavila 84:65.

Telekom je dobro otvorio utakmicu i nakon prvih deset minuta neočekivano je vodio 26:19, međutim već do poluvremena su stvari sjele na svoje mjesto i Karsiyaka je na odmoru imala sedam poena prednosti.

U drugom dijelu su pokušali domaćini držati priključak, međutim nije im to polazilo za rukom i Karsiyaka je glatko slavila.

Goste su predvodili Will Thomas s 19 poena, Jon Diebler sa 17 poena i šest skokova te Robert Dixon s osam poena, 11 skokova i osam asistencija.

U domaćem sastavu daleko najbolji bio je hrvatski internacionalac Drago Pašalić koji je ubacio 18 poena (6/8 za dva, 1/3 za tri) i uhvatio osam skokova. Donekle ga je pratio tek Miha Zupan s 11 poena i pet skokova.

Tursko prvenstvo, 18. kolo:
Turk Telekom - Pinar Karsiyaka 65:84

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!