Nogomet

Eduardo potvrdio pobjedu Šahtara, u Turskoj svladan Brasov

Branimir Korać • ponedjeljak, 18.02.2013.
Eduardo potvrdio pobjedu Šahtara, u Turskoj svladan Brasov
Foto: Bruno Karadža

Nogometaši Šahtara vratili su se u Tursku gdje se pripremaju za nastavak sezone i uzvratni dvoboj osmine finala Lige prvaka protiv Borussije iz Dortmunda, a u Antalyji su u trening kampu svladali rumunjski Brasov 3:0...

Kako još uvijek nije počelo ukrajinsko prvenstvo, nogometaši Šahtara odrađuju pripremne dvoboje, a u Antalyji su u jednom od takvih igrali protiv Brasova i slavili 3:0.

Trener Mircea Lucescu koristio je u tom susretu sve igrače, svaki je dobio po jedno poluvrijeme, a uspješniji su bili oni koji su igrali u prvih 45 minuta.

U prvom poluvremenu Šahtar je već stigao do prednosti 2:0 zahvaljujući golovima Patricka i Douglasa Coste dok je u drugom dijelu mrežu pogodio hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva.

Već u prvoj minuti Taison i Rat su dobro kombinirali, a mrežu je pogodio Alan Patrick. Nakon ranog vodstva, nastavili su Ukrajinci s napadima, međutim na drugi gol se čekalo sve do 45. minute kada iz slobodnog udarca pogađa Douglas Costa.

Na poluvremenu je Lucescu promijenio momčad, a na terenu su se u drugom dijelu našli i Eduardo i Darijo Srna. Upravo Eduardo zabio je u 73. minuti treći Šahtarov gol i tako potvrdio pobjedu. Odlično mu je asistirao Mkitarjan i hrvatski reprezentativac nije imao težak posao.

Pripremna utakmica:
Šahtar Doneck - Brasov 3:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.02.2013. u 18:38
    Otkad to Dudu ima 120 cm?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.02.2013. u 15:49
    Bravo za Eduarda
    Obrisan korisnik