Zimski sportovi

Video: Pričuvni vratari donijeli prevagu Canadiensima i Senatorsima

Branimir Korać • utorak, 19.02.2013.
Video: Pričuvni vratari donijeli prevagu Canadiensima i Senatorsima
Foto: EPA

Sedam NHL dvoboja odrađeno je u ponedjeljak, a gosti su bili uspješniji s četiri pobjede. U naslovnim ulogama bili su vratari koji nisu nominalno starteri u svojim momčadima, međutim ovaj put su pokazali da se na njih može računati...

Canadiensi u naletu, upisana četvrta pobjeda u nizu

Montreal Canadiensi nastavili su s dobrim igrama i upisali su i četvrtu uzastopnu pobjedu. Dugo su lomili otpor Caroline, prve dvije trećine završile su bez pogodaka, a onda je uslijedio blitzkrieg u izvedbi Tomasa Plekaneca i Maxa Paciorettyja koji je riješio utakmicu.

Mrežu Cama Warda načeo je na startu treće trećine Brandon Prust na asistenciju rookieja Alexa Galchenyuka i nakon toga je Montreal zaigrao opuštenije. U 53. minuti je pobjednik riješen, prvo je Plekanec zabio svoj osmi ovosezonski gol na dodavanje Paciorettyja, a 18 sekundi nakon toga Pacioretty je napokon stigao do svog prvog ovosezonskog gola čime je postavio konačnih 3:0.

Obrana Montreala još jednom je odradila veliki posao, udaljila je Carolinu od gola Petera Budaja i još jednom protivnika ostavila na manje od 20 udaraca prema golu.

Budaj je upisao deseti shutout u karijeri, dobro je odmijenio Careyja Pricea koji se još uvijek oporavlja od gripe, no već u sljedećem susretu bio trebao biti na ledu.

Nije bilo lako jer nisam previše branio ove sezone, ali kao što sam rekao nakon prošle utakmice - moraš uvijek biti spreman. Carolina ima dobru momčad, vrlo je neugodna i ima puno napadačkog arsenala iako joj nedostaje nekoliko igrača stoga je ovo dobra pobjeda", komentirao je Budaj.

Bishop uspješniji od Brodeura, Senatorsima pobjeda u Newarku

Kako su Devilsi otvorili susret protiv Senatorsa, nije se činilo da će Ottawa dobro proći u Newarku. Rani gol, opsada Bishopovog gola u prvih 20 minuta i sve je govorilo kako će Ottawa teško izdržati, međutim, nastavak susreta je ponudio drugačiji rasplet.

Ben Bishop je odlično zamijenio Craiga Andersona, obranio je 30 udaraca i ključni pokušaj Patrika Eliasa u shootoutu.

Početak nije bio obećavajući za Bishopa i Senatorse, već nakon 80 sekundi igre Stephen Gionta je doveo Devilse u vodstvo, no to je bio njihov jedini gol na susretu. Bishop je nakon toga branio sjajno i zaustavio je 16 pokušaja New Jerseya u prvoj trećini.

Novih golova nije bilo sve do treće trećine kada je Ottawa uspjela doći do poravnanja. Kapetan Daniel Alfredsson poslao je pak u mrežu za zasluženo poravnanje i odlazak u produžetak.

Tamo je bilo malo prilika, obje momčadi su se dobro branile te se krenulo u izvođenje kaznenih udaraca. U trećoj seriji mirnoću je zadržao Jakob Silfverberg koji vara Brodeura i donosi pobjedu Senatorsima.

"Imao sam nekoliko prilika u regularnom dijelu, no nisam pogodio. Žao mi je zbog onog udarca kada je pak pogodio stativu, Brodeur nije znao gdje se pak uopće nalazi. U shootoutu nisam previše razmišljao gdje će Brodeur krenuti, samo sam razmišljao da što brže pucam, to je bilo najvažnije, morao sam reagirati prije njega, ušao je i bio sam sretan. Ovo je velika pobjeda za nas posebno jer smo igrali prvu utakmicu bez Karlssona. Imamo puno mladih igrača i ovo nam puno znači za samopouzdanje. Već smo izgubili nekoliko ključnih igrača", govorio je Jakob Silfverberg.

Anaheim se oporavio od lošeg ulaska i okrenuo Columbus

Ducksi su na svom ledu ugostili slabi Columbus, loše su otvorili utakmicu, ali su se uspjeli oporaviti i odnijeti očekivanu pobjedu 3:2.

Vinny Prospal bio je zaslužan za dobar ulazak u utakmicu Blue Jacketsa golom već u četvrtoj minuti, ali nije samo taj gol bio problem, problem je predstavljala kompletna igra Ducksa koji su u prvih 15 minuta potpuno nadigrani.

Ipak uspjeli su se oporaviti od lošeg starta i već do kraja prve trećine preokrenuti rezultat. Prvo je zabio Pere Holland u powerplayu u 16. minuti, a zatim i Ryan Getzlaf za vodstvo Anaheima 2:1.

Nakon preokreta Ducksima je bilo lakše igrati, međutim tek početkom treće trećine uspjeli su povisiti vodstvo i to golom Coreya Perryja da bi Derick Brassard smanjio na konačnih 3:2.

Između vratnica Ducksa vratio se Jonas Hiller i upisao svoju prvu pobjedu od početka veljače i povratka od ozljede. "Jako sam sretan što sam ponovno bio na golu. Igramo odlično i imamo uspjeha jer se žrtvujemo jedan za drugog i dajemo sve od sebe bez obzira osjećaju li se igrači dobro ili se muče s ozljedama. Iako nismo igrali svoju najbolju utakmicu, uspjeli smo pronaći put do pobjede", rekao je Hiller koji je upisao 25 obrana.

Scrivens do drugog uzastopnog shutouta

Florida Panthersi se i dalje muče, a raspored im je donio Toronto koji igra vrlo dobro i to je ponovio i u ovom susretu. Maple Leafsi su stigli do pobjede 3:0, a Ben Scrivens je upisao drugi shutout u nizu obranivši svih 37 udaraca Panthersa.

Iako je obrana Toronta imala priličnih problema i puštala je previše udaraca Panthersima, domaćin nije imao rješenje za odličnog Scrivensa koji je stigao do drugog shutouta u karijeri uopće.

Napadački gledano, Maple Leafsi su odradili dobar posao, poveli su u 18. minuti preko Phila Kessela da bi sredinom druge trećine riješili utakmicu golovima Nazema Kadrija i Clarkea MacArthura.

Pokušaji Panthersa da dođu do preokreta bili su neuspješni unatoč velikom pritisku u posljednjoj trećini.

"Ne smijemo poletjeti nakon ovih rezultata, pred nama je još puno posla", upozorio je nakon susreta trener Maple Leafsa Randy Carlyle. Maple Leafse očekuju četiri gostovanja u narednih šest utakmica i tu će se vidjeti njihova prava snaga.

Flyersi uništili Islanderse

New York Islandersi su dobili propisnu lekciju od Flyersa koji su ih usred Uniondalea pregazili s čak 7:0. Potpuno neraspoloženi Islandersi nisu se dobro snašli na ledu, Flyersi su bili puno agresivniji i stigli su do ove visoke pobjede uz shutout Ilje Brizgalova. S druge strane dan nije imao Evgeni Nabokov koji snosi krivicu za neke golove. Već u 26. sekundi Claude Giroux je najavio težak dan za Islanderse da bi nakon druge trećine bilo već 4:0 uz novi gol Girouxa te po jedan Matta Reada i Braydena Schenna. Posao su u posljednjoj trećini završili s dva gola Daniel Briere i s jednim Zac Rinaldo.

Čak 11 golova viđeno je u Denveru gdje je Colorado sa 6:5 svladao Predatorse. Predatorsi su krenuli s Chrisom Masonom što se pokazalo lošim izborom i Pekka Rinne u posljednjoj trećini više nije mogao spasiti stvar. Aaron Palushaj i Tyson Barrie doveli su Colorado u prednost 2:1 da bi krajem prve trećine Sergej Kosticin uspio u powerplayu smanjiti na 2:1. Nikako nisu Predatorsi mogli do poravnanja, konstantno su bili u zaostatku pa i u trenucima kada bi se približili i smanjili na gol zaostatka, Colorado je odmah odgovarao. U drugoj trećini viđeno je čak sedam pogodaka, za Predatorse su smanjivali Mark Fisher, Colin Wilson i Jonathon Blum dok su prednost domaćina održavali Matt Duchene, Chuck Kobasew, Paul Stastny i Jamie McGinn. U posljednjoj trećini uslijedio je žestoki pritisak prema golu Varlamova, međutim tek minutu i pol prije kraja Shea Weber smanjuje na 6:5 što je bio i konačan rezultat.

Shutoutom Mikea Smitha Phoenix Coyotesi su stigli do pobjede 4:0 protiv Calgaryja. Smith je obranio svih 30 pokušaja Flamesa, a u pobjedi su pogađali Keith Yandle, Mikkel Boedker, Antoine Vermette i Raffi Torres.

NHL

24.06.2013.
Boston Bruins2:3Chicago Blackhawks
22.06.2013.
Chicago Blackhawks3:1Boston Bruins
19.06.2013.
Boston Bruins5:6 *Chicago Blackhawks
17.06.2013.
Boston Bruins2:0Chicago Blackhawks
15.06.2013.
Chicago Blackhawks1:2 *Boston Bruins
12.06.2013.
Chicago Blackhawks4:3 *Boston Bruins
08.06.2013.
Chicago Blackhawks4:3 *Los Angeles Kings
07.06.2013.
Boston Bruins1:0Pittsburgh Penguins
06.06.2013.
Los Angeles Kings2:3Chicago Blackhawks
05.06.2013.
Boston Bruins2:1 *Pittsburgh Penguins
04.06.2013.
Los Angeles Kings3:1Chicago Blackhawks
03.06.2013.
Pittsburgh Penguins1:6Boston Bruins
02.06.2013.
Chicago Blackhawks4:2Los Angeles Kings
01.06.2013.
Pittsburgh Penguins0:3Boston Bruins
Chicago Blackhawks2:1Los Angeles Kings

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

NHL

24.06.2013.
Boston Bruins2:3Chicago Blackhawks
22.06.2013.
Chicago Blackhawks3:1Boston Bruins
19.06.2013.
Boston Bruins5:6 *Chicago Blackhawks
17.06.2013.
Boston Bruins2:0Chicago Blackhawks
15.06.2013.
Chicago Blackhawks1:2 *Boston Bruins
12.06.2013.
Chicago Blackhawks4:3 *Boston Bruins
08.06.2013.
Chicago Blackhawks4:3 *Los Angeles Kings
07.06.2013.
Boston Bruins1:0Pittsburgh Penguins
06.06.2013.
Los Angeles Kings2:3Chicago Blackhawks
05.06.2013.
Boston Bruins2:1 *Pittsburgh Penguins
04.06.2013.
Los Angeles Kings3:1Chicago Blackhawks
03.06.2013.
Pittsburgh Penguins1:6Boston Bruins
02.06.2013.
Chicago Blackhawks4:2Los Angeles Kings
01.06.2013.
Pittsburgh Penguins0:3Boston Bruins
Chicago Blackhawks2:1Los Angeles Kings

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!