Košarka

Erjavec: "Za razliku od nas Cibona svoje probleme može rješavati stalnom kupovinom novih igrača"

S Gripa:Bernard Jurišić • petak, 22.02.2013.
Erjavec: "Za razliku od nas Cibona svoje probleme može rješavati stalnom kupovinom novih igrača"

Serija poraza opasno je zaljuljala poziciju splitske momčadi u ABA ligi, a ovog vikenda čeka ih gostovanje kod svog najvećeg rivala - Cibone. Bez Vujčića, Krušlina, Vukovića i još nekih mlađih igrača, ali i s jednim novim licem - Ivanom Siriščevićem, Splićani se nadaju prekidu negativnog niza u 2013...

Trener Mladen Erjavec i novak Ivan Siriščević dobili su zadaću najaviti novo gostovanje Žutih u Zagrebu. Serija poraza Splićane je dovela u neugodnu situaciju, koju je dodatno pojačala serija ozljeda. Protiv Cibone (subota 16h, HTV2) će debitirati nekadašnji junior Žutih koji je tijekom tjedna trenirao sa svojim novim suigračima:

Siriščević: "Lijepo se vratiti u svoj klub"

Ivan Siriščević odradio je nekoliko treninga s momčadi Splita, a danas se završavala njegova papirologija koja će ga do kraja sezone vezati uz klub u kojem je ponikao. 26-godišnji šuter nije skrivao zadovoljstvo:

"Lijepo se vratiti u svoj klub. Hvala treneru i upravi što mi vjeruju, nadam se da ću njihovo povjerenje opravdati dobrim igrama."

Siriščević će pokušati nadomjestiti ozlijeđenog Filipa Krušlina, a debitirat će protiv kluba u kojem je pokušao proći na početku sezone:

"Bio sam tjedan dana na bazičnim pripremama s Cibonom, mislim da sam mogao ostati, ali nisam. Sad sam tu, veselim se što ću opet obući žuti dres."

Svoju novu momčad je gledao i dobro upoznao, a prigodu koju je dobio na Gripama namjerava iskoristiti za povratak u košarkašku elitu. Razlika između amaterske Proam lige, u kojoj je zabijao 40 poena u prosjeku i ABA lige je velika, svjestan je toga:

"Zvali su me prijatelji da im pomognem dok sam tu, odigrao sam par utakmica u toj ligi čisto da održim ritam. Znam da je velika razlika, ali vjerujem da ću se brzo adaptirati."

"Siriščević mi je ostavio dobar dojam, pozitivan je i vrijedan i može nam donijeti dodatnu energiju iako trenutno nije na tjelesnoj razini kao ostatak momčadi. Bio je s nama i na početku sezone, ali se tada nismo dogovorili, drago mi je da je sad tu."

Žuti su izgubili puno utakmica protiv svojih direktnih protivnika i pobjeđivali one s kojima nisu bili favoriti. Favoriti neće biti ni u Draženovom domu, a pobjeda bi bila velika stvar u želji za izbjegavanjem posljednjeg mjesta:

"Mi prvenstveno moramo pronaći svoju igru koju smo izgubili nakon ozljede Vujčića. Moramo povratiti kemiju koju smo imali i da svi daju svoj maksimum. Tada se nikoga ne trebamo plašiti. Protiv Cibone smo u prvom dijelu odigrali možda i najbolje poluvrijeme ove sezone. Oni su danas jači nego tada, ali mi prvenstveno moramo riješiti svoje probleme, a ne misliti o njima."

Protiv Krke se činilo da je Kraljević mogao više pomoći, no iako je ovaj jednom atraktivno zakucao i drugi put udijelio atraktivnu blokadu, Erjavec nije bio zadovoljan njegovim "domaćim zadaćama":

"Sobin je bio korisniji, kad je on bio na parketu mi smo praktično vratili utakmicu u egal. Nije dobro za momčad da neki igrač igra dobro, a vi gubite. A to se događalo nekoliko puta s Kraljevićem. Mi moramo pronaći formulu u kojoj ćemo pobjeđivati, posebno u ovim teškim utakmicama u kojima se borimo za opstanak, a ne zadovoljavati nečiju individualnu statistiku."

Problem Splita, osim besparice, je i u zaista impresivnoj seriji ozljeda koje ih prate čitave sezone. Nakon što se protiv Krke u dres morao skinuti i neoporavljeni Katić kako bi se skupilo 10 igrača za zapisnik, u nedjelju je ozljedu desne ruke zaradio i jedan od najvažnijih igrača Žutih Srđan Subotić. Srećom, puknuta čaša u ruci uzrokovala je samo jedan "punat" i razigravač Žutih trebao bi biti spreman za Cibonu.

"Cibona svoje probleme rješava stalnim dovođenjem novih igrača. Mi to ne možemo, mi kad imamo problem poput ozljede onda zbog njega trpimo. Cibona u takvoj situaciji kupi jednog Blassingamea koji potpuno promijeni izgled momčadi. To je tako, moramo se nositi s protivnicima s onim što imamo", zaključio je Erjavec.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.02.2013. u 17:24
    A gdje je on spomenuo Cibonine strance? On je komentirao izjavu trenera Splita da nemaju igrača zbog ozljeda. Nije branio Cibonu, a još manje Bandića.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.02.2013. u 15:57
    a tko kupuje sve crnce Ciboni? moja baba???da split ima bandića, imao bi i novaca za iskusna pojačanja koja bi mogla pomoćiiako da, mogli su mldići još više minuta dobiti, ali Split je zadnji kojemu se smije prigovarati
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.02.2013. u 15:46
    erjavec, da nisi raubao 'mladiće' mimicu, subu, vuju i vukušića onda bi ti mlađi mogli igrati i nositi igru!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.02.2013. u 14:56
    kakve veze moj post ima sa Bandicem ????????????????????????????????????????
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.02.2013. u 14:27
    konju jedan, nemaju svi Bandića da im ubrizga u klub 10-20 mil kuna svako malo
    Obrisan korisnik