Rukomet

Stevanović: "Težak je raspored pred nama, no moramo izboriti Final Four SEHA lige"

Iz Arene Zagreb: Zvonka Keliš • subota, 23.02.2013.
Stevanović: "Težak je raspored pred nama, no moramo izboriti Final Four SEHA lige"
Foto: EPA

Hrvatski rukometni prvak od Europe se oprostio uvjerljivom predstavom i pobjedom nad Kadetten Schaffhausen te se sada okreće izazovima u Regionalnoj ligi. Vratar Stevanović u drugom se dijelu sezone pokazao kao ključna karika u momčadi CO Zagreb te je najavio borbu za Final Four SEHA lige. Mladi Marko Mamić je, pak, prokomentirao zbivanja na terenu zagrebačke Arene kao i svoja izdanja u dresu Kadettena.

Momčad CO Zagreba za kraj je i oproštaj od europskog dijela sezone osigurala veliko slavlje nad švicarskim Kadetten Schaffhausenom, a sjajan je u ovom ogledu sa čak 17 sakupljenih obrana bio vratar Ivan Stevanović koji je netom nakon ogleda kazao: "Igrali smo super u obrani, 40, 45 minuta igrali smo stvarno odlično, dobili smo nekoliko golova kada smo se malo opustili, no naša je prednost već bila prevelika."

"Naravno da je bilo teško, ali iskusan sam i svašta sam prošao tako da sam čekao svoju priliku koja je eto došla i iskoristio sam je", izjavio je Zagrebov vratar koji se u drugome dijelu sezone pokazao u pravom svijetlu.

Dobre predstave Mamića

"U zadnje sam vrijeme zadovoljan svojom igrom, dobro sam odigrao utakmice. Danas svi nismo bili na nivou pa tako ni ja, no u domaćem prvenstvu mi dobro ide stoga nam je sada cilj osvojiti naš Kup i Ligu", kazao je nakon dvoboja igrač Schaffhausena.

Iako će tek navršiti 19 godina, Mamić je već imao priliku pokazati se i na europskom terenu: "Ne smije se misliti na to koliko si mlad, trebaš biti spreman i igrati, nadmetati se sa starijima, pokušati odigrati što bolje i to je to."

Dobra igra nosi sa sobom i nove rukometne ponude: "U početku je bilo ponuda, no ostajem u Schaffhausenu, ovdje imam ugovor i ovdje i ostajem. Ne želim mnogo razmišljati o tome, naime, dok ću biti zadovoljan sam sa sobom i dok dokažem koliko mogu onda ću razmišljati o svemu ovome."

Pred rukometašima hrvatskog prvaka sada je borba za ulazak među najbolje četiri momčadi Regionalne lige: "Teško će nam sada biti u SEHA ligi, naime, imamo jako težak raspored. Pred nama su Borac i Nexe, a kasnije nam dolaze Metalurg i Meškov Brest. Bit će nam jako teško, ali moramo izboriti Final Four", zaključio je Stevanović.

Riječ, dvije o dvoboju kazao je potom i rukometaš suparničke ekipe, mladi Marko Mamić: "Nismo došli u kompletnom sastavu, bolesna su nam četiri igrača stoga neki igrači iz prve postave nisu ni stigli u Zagreb što je za nas veliki hendikep. Većina igrača je uz sve to pod nekom virozom i gripom, no ne mogu tražiti u tome izgovor za ovakvu igru."

Nadodao je potom igrač Kadettena: "Mi smo stvarno dali sve od sebe, Zagreb nas je uistinu iskontrirao, mi smo se previše vukli po terenu što moramo ispraviti u budućnosti."

Poraz Švicarcima nikako nije dobro sjeo: "Nama je ova utakmica mnogo značila budući da bi se pobjedom kvalificirali u daljnji krug natjecanja, no u tome nismo uspjeli. Zagreb je osvojio petu poziciju, dok je nama pripala ona posljednja šesta."

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!