Rukomet

Goluža: "Zadovoljan sam na kraju, ipak se nadam pravdi i još jednoj utakmici s Dinamom"

Iz Arene Zagreb: Damir Žbulj • subota, 23.02.2013.
Goluža: "Zadovoljan sam na kraju, ipak se nadam pravdi i još jednoj utakmici s Dinamom"
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši Croatia osiguranje Zagreba upisali su uvjerljivu pobjedu nad Schaffhausenom u posljednjem kolu skupine D Lige prvaka, a trener Slavko Goluža napokon je mogao biti zadovoljan izvedbom svojih igrača.

Nakon prvog kola i uvjerljive domaće pobjede nad Szegedom, trebalo je čekati posljednje kolo i dvoboj sa Schaffhausenom u Areni kako bi Zagrebaši upisali novu pobjedu u Ligi prvaka.

Izvrsno izdanje sačuvali su za kraj, kada više nije bilo šansi za prolaz u osminu finala: "Čestitao bih svojim igračima, ali i protivniku. Nedostajao im je Kukučka, ali i nama je nedostajao Špiler, kojeg tek moramo uvest u formu kada se oporavi od ozljede."

"Vidjelo se od prvog kontakta, htijenje, zalaganje u obrani, točno onako kako smo se dogovorili, pripremili. Pripremili smo se i protiv Dinama, ali takav je bio dan. To je bio jedini naš pravi kiks i priznajem odgovornost za tu utakmicu," poručio je Goluža nakon dvoboja sa Švicarcima.

Na kraju, Goluža je izjavio kako je zadovoljan europskom sezonom: "Ne mogu se složiti s tvrdnjama kako je Dinamo samo dobra ekipa, oni su jako, jako dobra ekipa. Sve ostale momčadi su dvije, tri godine zajedno, a mi smo skupa samo ove sezone. Neki dečki su jučer navijali, a danas igraju glavne uloge."

Goluža se nada i Duvnjaku

"Mi smo 'razvalili' doma Szeged, odigrali smo dvije vrhunske utakmice s Berlinom, a nitko osim Barce nije nas nadigrao," tvrdio je strateg Zagrebaša i dodao što po njegovom mišljenju nedostaje još ovoj ekipi:

"Nedostaje još puno toga, ali najviše vremena. Niti Real, Atletico Madrid, nije se posložio ove sezone, okupili su ekstra igrače, a ne mogu se baš još snaći."

Pohvala za Mamića od njegova trenera

"Kao igrač i kao čovjek me zadovoljio. Napreduje, ali vidjelo se u ovoj utakmici kako je još uvijek mlad, nervozan. On je jako dobar igrač i jako dobro napreduje," pohvalio je Hrvata u svojim redovima trener gostiju, iako se nije iskazao u Areni. Zabio je tek jedan pogodak, uz nekoliko uzastopnih propuštenih prilika na početku dvoboja.

Na tvrdnju novinara kako bi ovoj ekipi odlično 'sjeo' Domagoj Duvnjak, Keta sa samo nasmijao: "To ste vi rekli, ali s njim se ne bojim nikoga, niti Barcelone. Kvaliteta košta," dodao je Goluža.

Za kraj se strateg Zagrebaša zahvalio i navijačima: "Posebna zahvala ide navijačima, koji su bili uz nas, prepoznali ovu mladost, hrabrost i budućnost."

Trener gostiju Urs Schaerer razumljivo nije bio zadovoljan, razočaran: "Nedostajalo nam je nekoliko važnbih igrača, morali smo improvizirati. Previše smo griješili u napadu, a Zagreb nas je ubio kontrama."

"Jako smo razočarani, jer smo bacili u vjetar prolaz u drugi krug."

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

10. kolo

Dinamo Minsk28:30Barcelona
RK Zagreb38:30Kadetten
Füchse Berlin29:24OTP Bank Pick Szeged
1Barcelona 10321:253+6818
2Füchse Berlin 10291:279+1216
3Dinamo Minsk 10276:259+1711
4OTP Bank Pick Szeged 10260:293-336
5RK Zagreb 10266:284-185
6Kadetten 10284:330-464

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.02.2013. u 10:38
    daj ne seri krkane! usrao si cijelu sezonu! SEHA liga me NE zanima, sve da ju sad i osvojite....liga prvaka i hrv.prvenstvo su za mene relevantna natjecanja, a ova regionalna izdrkavanja (kao i ABA liga u košarci) su 'money-making' lige za privatne džepove, a ne ozbiljna natjecanja. NE proći ovako... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • cameosis24.02.2013. u 16:24
    ako će biti pravde, balić će u skorijoj budućnosti opet biti glavni reprezentativac i guzoliža će s pacovom-žabom biti opaska u povijesnim knjigama.
    cameosis
  • Obrisan korisnik23.02.2013. u 23:27
    Wow komesar, komentar ti je ''vrhunski'' što se tiće Duvnjaka, Domagoj bježi dalje od ovih bandita isti oni koji su htjeli da igraš za treću momčad Zagreba kad si potpisao za HSV ugovor, sjeti se, ja takve stvari nebi zaboravio, igraj vani i pusti ovu mafiju da igra u Hrvatskoj šta želi ionako ćete... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.02.2013. u 23:00
    ja se nadan da necemo gledat goluzu da nam vodi repku
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.02.2013. u 22:06
    Ja isto vidim puno igrača Zagreba u repki, ipak je reprezentacija izlog u koji se svatko zagleda...
    Obrisan korisnik