Košarka

Tomas: "Odmah sam znao kakvu sam glupost napravio, čim sam se ohladio. Nema opravdanja"

Borna Rupnik • nedjelja, 24.02.2013.
Tomas: "Odmah sam znao kakvu sam glupost napravio, čim sam se ohladio. Nema opravdanja"
Foto: Kristijan Komarica

Marko Tomas ove je sezone preuzeo ulogu jedne od ključnih karika zagrebačke Cedevite, no nakon završnice Kupa Krešimira Ćosića na naslovnicama je završio zbog incidenta s navijačem...

"Odmah mi je bilo jasno kakvu sam i koliko veliku glupost napravio, čim sam se malo ohladio", priznao je Marko Tomas, košarkaš Cedevite, nakon što se odlučio obračunati s jednim navijačem na utakmici protiv Cibone u finalu Kupa Krešimira Ćosića.

Cibona je pobijedila košem Sandra Nicevića u posljednjoj sekundi, ali Tomas ističe kako konačnih ishod utakmice nije imao veze s njegovim postupkom.

"Nije to bila posljedica frustracija zbog poraza, iako nije lako izgubiti u posljednjoj sekundi", konstatirao je u razgovoru za SN.

"Nema opravdanja, nisam smio reagirati na takav način i ne smijem više nikad, ali da imam veliku grižnju savjesti zbog toga što sam napravio - nemam", dodao je.

Nekoliko je riječi, između ostalog, posvetio i medijskoj pažnji kojom popraćen njegov potez. Smatra da se ipak moglo govoriti i o drugim, pravim sportskim temama.

"Malo me smeta što sam postao poznat po incidentu, a ne onome što sam u osam godina dao reprezentaciji. Smeta me i da nakon Kupa nitko nije pričao o jednoj dobroj utakmici, koja je otišla u produžetak i koja se rješavala posljednjim šutom. Takvih utakmica u Hrvatskoj inače nema, pogotovo pred punom dvoranom. Svi su pričali o sceni koja nije bila tako žestoka kako se prikazivala. Mene je obilježila, pa mi se tako i danas dogodi da mi u kvartu susjed kojeg znam iz viđenja kaže 'nemoj mene, nemoj mene'", izjavio je Marko Tomas.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.02.2013. u 10:47
    "Smeta me i da nakon Kupa nitko nije pričao o jednoj dobroj utakmici, koja je otišla u produžetak i koja se rješavala posljednjim šutom. Takvih utakmica u Hrvatskoj inače nema, pogotovo pred punom dvoranom. Svi su pričali o sceni koja nije bila tako žestoka kako se prikazivala. " s ovim... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.02.2013. u 09:58
    e moj Thomas... ne da takvo što ne smiješ napraviti... nego ne smiješ niti pomisliti to napraviti!
    Obrisan korisnik