Zimski sportovi

Video: Raspoloženi Ovečkin hat-trickom "uništio" Devilse, pobjede domaćina na Zapadu

Ivan Dominik • nedjelja, 24.02.2013.
Video: Raspoloženi Ovečkin hat-trickom "uništio" Devilse, pobjede domaćina na Zapadu

Subotnja večer u NHL-u, koja je donijela novih 12 velikih i uzbudljivih utakmica, bila je i večer probuđenog i raspoloženog Aleksandra Ovečkina, koji je napokon pokazao zašto ga smatraju ponajboljim hokejašem današnjice. Sjajni je Rus hat-trickom i s četiri boda deklasirao NJ Devilse za pobjedu svojih Capitalsa, čime si je osigurao titulu središnje figure večeri. Također, u ostalih 11 utakmica zanimljivije je ipak bilo na Istoku...

Prva, ali i ponajbolja utakmica večeri te definitivno jedna od najinteresantnijih bio je dvoboj Washington Capitalsa i NJ Devilsa u Verizon Centru. Bila je to ujedno i večer ruske zvijezde, Aleksandra Ovečkina, koji je "eksplodirao" i donio pobjedu domaćinima, premda se činilo kako će to biti još jedna mirna i tiha utakmica Capitalsa, pogotovo nakon prvog perioda u kojem pogodaka nije bilo.

Šestorka večeri

Jevgenij Nabokov (RUS/ NYI) - 35/35, 100 posto obrana
Niklas Kronwall (ŠVE/ DET) - 1 gol, 2 asistencije, 3 boda, +/-: +2
Alex Pietrangelo (KAN/ STL) - 0 bodova, +/-: +1
Colin Greening (KAN/ OTT) - 1 gol, 2 asistencije, 3 boda, +/-: +3
Brayden Schenn (KAN/ PHI) - 2 gola, 1 asistencija, 3 boda, +/-: -1
Aleksandar Ovečkin (RUS/ WSH) - 3 gola, 1 asistencija, 4 boda, +/-: +2

Međutim, u šestoj minuti nastavka susreta Ovečkin je poentirao za vodstvo ekipe Adama Oatesa, ali je do kraja iste trećine poravnao za goste Ovečkinov sunarodnjak i kolega iz ruske reprezentacije, Ilja Kovalčuk i to briljantnim wristshotom poslije asistencija još jednog Rusa i jednog Ukrajinca - Andreja Loktionova i Alekseja Ponikarovskog.

U posljednjoj se trećini stoga odlučivalo o pobjedniku susreta, a Capitalsi su s furioznih 20 minuta protutnjali do trijumfa. Inicijator velike serije bio je ponovno sjajni Ovečkin golom za 2:1 u 42. minuti, a potom se u listu strijelaca za 3:1 domaćina upisao Eric Fehr pogotkom s igračem manje na ledu, najbolje se snašavši iza gola iskusnog Šveđanina Johana Hedberga. Nedugo zatim, Ovečkin je ponovno stupio, odnosno vratio se na scenu i s igračem više - u svojoj specijalnosti - pogodio za upotpunjavanje hat-tricka, četvrti gol Washingtona na utakmici, a svoj osmi u sezoni. Drugu asistenciju večeri tada je upisao i odlični Mike Ribeiro.

No, niti tu nije bilo gotovo. Iako su se Devilsi potpuno bili raspali i pomirili s porazom, Capitalsi su nastavili "trpati" te su priču završili tri minute prije kraja golom Troya Brouwera, koji je skrenuo Ovečkinov udarac iza Hedbergovih leđa. Time je Washington upotpunio i zaključio svoju sjajnu predstavu i pobijedio 5:1, dok je fantastični Ovi asistencijom završio svoju vrhunsku večer ovjekovječenu s četiri boda uz tri postignuta pogotka.

Također vrlo interesantnu utakmicu, u kojoj je briljirao jedan igrač, odigrali su Philadelphia Flyersi protiv Winnipeg Jetsa. U utakmici s puno golova i udaraca u Phillyju slavila je domaća momčad rezultatom 5:3, a najzaslužniji je za trijumf bio odlični Brayden Schenn s dva gola i asistencijom, dok su sjajni bili i Wayne Simmonds s golom i asistencijom te Jakub Voraček, koji je trenutno igrač u najboljoj formi u NHL-u, s tri dodavanja za pogodak.

Još su za Flyerse zabijali Claude Giroux u drugoj te Zac Rinaldo u trećoj trećini za kraj ogleda, dok su trima pogocima poraz Jetsa u SAD-u ublažili Evander Kane, Alex Burmistrov i prekaljeni legendarni Finac Olli Jokinen. Bila je to fantastična predstava Flyersa koji su za pobjedu s 3:0 u posljednjem periodu preokrenuli deficit od 3:1 u koji su upali nakon polovice utakmice.

Islandersi "na krilima" Nabokova nastavili "muku po Sabresima", Montreal lako s Rangersima

Od ostalih utakmica u Istočnoj konferenciji, kojih je ukupno bilo šest, a pobjeda domaćina od toga četiri, samo su dvije ekipe uspjele slaviti u gostima. Izvan svojih dvorana bili su uspješni Tampa u Raleighu i NY Islandersi u Buffalu. "Muke po Sabresima" nastavljene su s dva vezana poraza Buffala pod vodstvom novog trenera, Rona Rolstona, koji nakon otpuštanja Lindyja Ruffa nije donio željeni efekt i "buđenje" Buffalu. Stoga su Sabresi s visokih i uvjerljivih 4:0 poraženi od Islesa, koje je do pobjede vodio fantastični Jevgenij Nabokov s 35 obrana, dok su zabijali Tavares, Grabner, najbolji bek i kapetan Mark Streit te za kraj iskusni Colin McDonald s igračem više.

Tampa Bay nanijela je još jedan iznenađujuć poraz ekipi iz vrha konferencije te je u Carolini slavila s velikih 5:2. Carolina se nije uspjela vratiti u utakmicu nakon početnog vodstva gostiju od 2:0 pogocima Bergerona i Pouliota te je golovima Draysona Bowmana i Chada LaRosea samo ublažio poraz. Za Tampu su još pogađali Panik, Pyatt i Steven Stamkos, sve u posljednjih 20 minuta, za konačni trijumf Boltsa od 5:2.

U kanadskom derbiju desetokovani su Ottawa Senatorsi bili bolji od Toronta rezultatom 3:2, najviše zaslugom mladog Colina Greeninga koji je preuzeo odgovornost i s golom i dvije asistencije vodio Senatorse do pobjede. Eric Condra i Mika Zibanejad zabijali su također za Ottawu, dok je Greening zabio pobjednički gol za 3:2 24 sekunde prije kraja utakmice, nakon što su se Leafsi vraćali u egal dva puta tijekom okršaja pogocima Bjelorusa Mihaila Grabovskog i Kanađanina Clarkea MacArthura.

Montreal Canadiensi odradili su odličan posao protiv jakih i popularnih NY Rangersa te su slavili s lakih 3:0 ne dopustivši Njujorčanima niti pogodak u svojoj mreži. Habsi su sve riješili u drugoj trećini kada su s tri zgoditka i međusobnim asistencijama mrežu Martina Birona "torpedirali" Eric Cole, novak u ligi Alex Galchenyuk i Danac Lars Eller. Povratka za Rangerse više nije bilo, osobito zbog sjajnog Careyja Pricea na vratima domaćina, koji je obranio svih 17 šuteva ekipe Johna Tortorelle.

Na Zapadu pobjeda Kingsa na povratku Landeskoga, domaćini uvjerljivi u svih šest utakmica

U Zapadnoj su konferenciji svih šest pobjeda iz isto toliko utakmica upisali domaćini. Zanimljivo je bilo u Staples Centru gdje su aktualni prvaci Kingsi slavili protiv Colorada na povratku u momčad njihova kapetana, najmlađeg u povijesti, Šveđanina Gabriela Landeskoga. Kapetan je i asistirao u porazu ekipe iz Denvera, za počasni pogodak Milana Hejduka s igračem više, dok su Los Angeles do pobjede zgodicima odveli Dustin Brown, također kapetan, i Jeff Carter u prvoj trećini te Anže Kopitar i shorthanded pogotkom Trevor Lewis u drugom periodu.

Edmonton je nadigrao Phoenix u Alberti na svom ledu uz teških 3:2 nakon penala. Izjednačenje i neriješen rezultat poslije 60 minuta igre osigurali su Jordan Eberle i Finac Teemu Hartikainen za Edmonton, izjednačivši na 2:2 poslije vodstva gostiju iz Arizone pogocima Kylea Chipchure i Matta Lombardija. Poslije produžetka ušlo se u raspucavanje u kojem su pobjedu Oilersima osigurali golovima Sam Gagner i Eberle, koji su svladali dotad odličnog Mikea Smitha (41/43), dok je Nikolaj Habibulin zaustavio Coyotese u oba navrata, preciznije, Rundblada i Boedkera.

Vrlo su sigurni i uvjerljivi bili i Detroit Red Wingsi koji su nadjačali sve više posrnuli Nashville uz visokih 4:0. Za Red Wingse su za početak i kraj susreta pogađali napadači Drew Miller i Danny Cleary, dok su u drugom periodu svoje zgoditke dali i Tomaš Tatar te švedski bek Niklas Kronwall, koji je imao i dvije asistencije na susretu. Kod Nashvillea nije bilo raspoloženih igrača što je Jimmyju Howardu omogućilo shutout s 33 obrane.

Očekivanu je pobjedu golovima Chrisa Stewarta i Davida Perrona uknjižila momčad St. Louisa protiv slabog Columbusa za koji je jedini pogodak u pobjedi Bluesa od 2:1 postigao Calvert s igračem manje na ledu. Dallas i Calgary slavili su identičnim rezultatom 3:1 protiv Sharksa odnosno Minnesote. Starsi su to učinili uvjerljivo golovima Jaromira Jagra i Michaela Rydera u power-playu te Jamieja Benna, sve kroz drugu i treću trećinu. Patrick Marleau zabio je jedini gol za Sharkse, s igračem više na dodavanje Joea Thorntona. Minnesota je poentirala preko Coylea u Calgaryju za izjednačenje protiv Flamesa poslije gola Alexa Tanguaya, međutim, sjajni Matt Stajan odveo je Kanađane do pobjede dvama pogocima u posljednjem periodu za konačnih 3:1 Calgaryja.

Foto: Wikipedia

NHL

24.06.2013.
Boston Bruins2:3Chicago Blackhawks
22.06.2013.
Chicago Blackhawks3:1Boston Bruins
19.06.2013.
Boston Bruins5:6 *Chicago Blackhawks
17.06.2013.
Boston Bruins2:0Chicago Blackhawks
15.06.2013.
Chicago Blackhawks1:2 *Boston Bruins
12.06.2013.
Chicago Blackhawks4:3 *Boston Bruins
08.06.2013.
Chicago Blackhawks4:3 *Los Angeles Kings
07.06.2013.
Boston Bruins1:0Pittsburgh Penguins
06.06.2013.
Los Angeles Kings2:3Chicago Blackhawks
05.06.2013.
Boston Bruins2:1 *Pittsburgh Penguins
04.06.2013.
Los Angeles Kings3:1Chicago Blackhawks
03.06.2013.
Pittsburgh Penguins1:6Boston Bruins
02.06.2013.
Chicago Blackhawks4:2Los Angeles Kings
01.06.2013.
Pittsburgh Penguins0:3Boston Bruins
Chicago Blackhawks2:1Los Angeles Kings

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

NHL

24.06.2013.
Boston Bruins2:3Chicago Blackhawks
22.06.2013.
Chicago Blackhawks3:1Boston Bruins
19.06.2013.
Boston Bruins5:6 *Chicago Blackhawks
17.06.2013.
Boston Bruins2:0Chicago Blackhawks
15.06.2013.
Chicago Blackhawks1:2 *Boston Bruins
12.06.2013.
Chicago Blackhawks4:3 *Boston Bruins
08.06.2013.
Chicago Blackhawks4:3 *Los Angeles Kings
07.06.2013.
Boston Bruins1:0Pittsburgh Penguins
06.06.2013.
Los Angeles Kings2:3Chicago Blackhawks
05.06.2013.
Boston Bruins2:1 *Pittsburgh Penguins
04.06.2013.
Los Angeles Kings3:1Chicago Blackhawks
03.06.2013.
Pittsburgh Penguins1:6Boston Bruins
02.06.2013.
Chicago Blackhawks4:2Los Angeles Kings
01.06.2013.
Pittsburgh Penguins0:3Boston Bruins
Chicago Blackhawks2:1Los Angeles Kings

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!