Košarka

Howard: "Svjestan sam da nas je moje stanje koštalo dosta poraza"

Ivor Krapac • nedjelja, 24.02.2013.
Howard: "Svjestan sam da nas je moje stanje koštalo dosta poraza"
Foto: EPA

U drugoj polovici regularnog dijela sezone u NBA ligi, Los Angeles Lakersi trenutno se bore za barem osmo mjesto u Zapadnoj konferenciji, a osvrćući se na proteklih nekoliko mjeseci, Dwight Howard komentirao je kako su njegovi problemi u pripremi za sezonu utjecali na momčad. Zvučno centarsko pojačanje Lakersa provelo je prošlo ljeto na rehabilitaciji poslije operacije leđa, što je utjecalo na nastupe u dresu kluba iz Los Angelesa...

Dwight Howard ostat će u Los Angeles Lakersima barem do kraja sezone, možda i duže, a u pogledu unatrag na dosadašnji učinak u klubu u kojem je od proteklog ljeta, 27-godišnji centar priznao je da još nije pravi nakon što se oporavljao od operacije leđa.

Podsjetimo, Howard je otišao na operativni zahvat kako bi riješio ozljedu zbog koje je propustio završnicu prošle sezone, svoje posljednje u Orlando Magicu, ali u Lakersima ga je pogodio još jedan problem. U posljednje vrijeme usporila ga je bol u ramenu, dok se u subotu prvi put u potpunosti otvorio govoreći o vlastitom stanju poslije operacije leđa.

Na susretu s novinarima poslije treninga, startni centar Lakersa priznao je da još uvijek nedostaje energija koja mu je potrebna da bi igrao kao u najboljim danima. "Moj posao je da donesem tu energiju, računaju na mene da budem igrač koji će to imati. Svjestan sam koliko bolji mogu biti kada sam u boljem fizičkom stanju, a nažalost, to nas je koštalo dosta poraza", opisao je.

Howard je istaknuo da mu je bilo jasno kako oporavak neće ići tako brzo. "Znao sam da će trebati vremena. Kako se popravljam fizički, tako ću moći biti aktivniji i raditi više stvari na parketu", nastavio je: "No, na početku je bilo puno muke jer nisam imao dovoljno u 'spremniku', osobito u obrani."

Da 27-godišnji centar nije na svojem maksimumu, mnogi su isticali prije nego je o tome progovorio i sam, a pretpostavljalo se da se povratak na parket dogodio prebrzo. Sada je to priznao i Howard.

"Nisam imao priliku za dolazak u dobru formu", ustvrdio je: "Dogodilo se da sam hvatao formu dok je sezona već trajala, s puno minuta na parketu i s puno putovanja. To je jako teško. No, pokušavam dati najbolje što mogu s onim što trenutno imam u sebi i svakog dana radim na kondiciji."

Howard je opisao koliko je daleko od svoje najbolje pripremljenosti: "Obično mogu igrati 45-48 minuta bez da se umorim, dok se sada dogodi da ostanem bez daha već poslije pet napada. No, sve će se to popraviti s vremenom. Ako nastavimo ići smjerom kojim smo krenuli, u vrijeme kada dođemo do doigravanja bit ću u prilično dobrom stanju."

Ipak, pred Lakersima je još puno posla u lovu na doigravanje. Trenutno su na omjeru 27-29, dok Houston Rocketsi, osmoplasirani na Zapadu, imaju 31 pobjedu i 27 poraza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!