Košarka

Bogdanovićev Fenerbahče Ülker ostao bez trenera, Pianigiani podnio ostavku

Ivor Krapac • nedjelja, 24.02.2013.
Bogdanovićev Fenerbahče Ülker ostao bez trenera, Pianigiani podnio ostavku
Foto: Kristijan Komarica

Nekoliko dana poslije visokog i vrlo bolnog domaćeg poraza protiv Barcelone u Euroligi, Fenerbahče Ülker će u potragu za novim trenerom. Talijan Simone Pianigiani odlučio je odstupiti, a kako je objavljeno na službenoj internetskoj stranici kluba iz Istanbula, razlozi su bili osobni...

Nakon što je u Istanbul došao tijekom prošlog ljeta, Simone Pianigiani nije se do kraja sezone zadržao na klupi Fenerbahče Ülkera. Na službenoj web-stranici turskog kluba u nedjelju je objavljeno da je 43-godišnji talijanski trener podnio ostavku, a to je pojašnjeno osobnim razlozima. Pianigiani je zahvalio svima u klubu na podršci koju je imao, ističući i da mu je bilo drago što je mogao raditi u Fenerbahče Ülkeru.

No, rezultati nisu bili sjajni, barem oni euroligaški, u natjecanju u kojem se očekivalo da će ići puno bolje. U posljednjoj Pianigianijevoj utakmici prije odlaska, Fener je u četvrtak u osmom kolu Topa 16 Eurolige kod kuće pretrpio težak poraz od Barcelone, s 99:60 za gostujuću momčad. Klub iz Istanbula time je dodatno umanjio šanse da prođe u četvrtfinale. Poslije osam odigranih utakmica ima omjer 2-6 i tri je pobjede daleko od četvrtog mjesta, posljednjeg koje vodi dalje.

Momčad za koju igra hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović nije bila sjajna ni u prvom krugu Eurolige. Fener je osigurao prolazak u Top 16 tek u posljednjem kolu tog dijela natjecanja, domaćom pobjedom nad Mapooro Cantuom, u skupini u kojoj su otpali Union Olimpija i klub iz Cantua.

Situacija je bolja u domaćim natjecanjima. U turskom prvenstvu Fenerbahče Ülker ima omjer 16-2 i na drugom je mjestu ljestvice, u zaostatku za Banvitom (17-2). U Kupu su nedavno otišli do trofeja, s pobjedom protiv Galatasaraya u finalu.

Pianigianijev trajni nasljednik još nije poznat, a trenersku dužnost će barem privremeno preuzeti dosadašnji Talijanov pomoćnik Ertugrul Erdogan, koji će u ponedjeljak voditi momčad protiv Bešiktaša u prvenstvu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.02.2013. u 09:57
    dao je otkaz 2 mjeseca prekasno.
    Obrisan korisnik