Košarka

Fenerbahče slavio u derbiju, vrlo dobri Bogdanović i Markota

Branimir Korać • utorak, 26.02.2013.
Fenerbahče slavio u derbiju, vrlo dobri Bogdanović i Markota
Foto: EPA

Posljednji susret 19. kola turskog prvenstva donio je dvoboj Fenerbahče Ülkera i Bešiktaša, a uspješniji je bio Fenerbahče koji je slavio rezultatom 78:70 uz vrlo dobru igru Bojana Bogdanovića...

Nekoliko dana nakon odlaska s klupe Simonea Pianigianija, Fenerbahče je igrao važan prvenstveni dvoboj, derbi 19. kola protiv Bešiktaša.

U dvoboju euroligaških ekipa Fenerbahče je bio gost, no unatoč tome upisao je pobjedu 78:70 i tako najavio bolje dane pod vodstvom novog trenera.

Vodeća momčad turske lige bila je bolji protivnik i zasluženo odnosi pobjedu. Već u prvom poluvremenu Fenerbahče je stekao prednost, na odmoru je vodio 42:29, međutim u trećoj četvrtini Bešiktaš je odigrao svojih najboljih deset minuta, to razdoblje dobio 26:13 i posve se vratio u utakmicu.

Ipak, u završnici susreta gosti su ponovno pokazali da su kvalitetniji protivnik, još jednom se odvojili i na kraju zasluženo slavili 78:70.

Već po običaju najefikasniji kod Fenerbahčea bio je Bojan Bogdanović koji je ubacio 15 poena (5/7 za dva, 1/4 za tri, 2/3 slobodna) i uhvatio dva skoka, a slijedili su ga Ömer Onan (4/7) i David Andersen (4/11) s po 12 poena. Kod Bešiktaša prvo ime bio je Damir Markota s 15 poena (3/5 za dva, 2/2 za tri, 3/4 slobodna) i šest skokova, a isti broj poena ubacio je Cevher Özer (5/9) uz četiri uhvaćena skoka.

Nakon 19. kola Fenerbahče je i dalje vodeći na ljestvici s omjerom 17-2 koliko ima i drugoplasirani Banvit dok je Bešiktaš šesti s omjerom 12-7.

BEKO liga, 19. kolo:
Bešiktaš - Fenerbahče Ülker 70:78.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!