Tenis

Iskusna Amerikanka zaustavila Donnu Vekić u prvom kolu Kuala Lumpura

Vedran Babić • utorak, 26.02.2013.
Iskusna Amerikanka zaustavila Donnu Vekić u prvom kolu Kuala Lumpura
Foto: FaH

Hrvatska tenisačica Donna Vekić neće po dobru pamtiti svoj prvi nastup kao nositeljica na jednom WTA turniru. U prvom kolu 235.000 dolara vrijednog turnira koji se održava u Kuala Lumpuru na tvrdoj podlozi Vekić je izgubila od iskusne Amerikanke Bethanie Mattek-Sands...

Iako je u susret ušla kao blaga favoritkinja - ipak je bila postavljena za šestu nositeljicu te je na WTA ljestvici 104 pozicije bolje rangirana (93-197) od svoje suparnice - Donna Vekić dvoboj s Bethanie Mattek-Sands završila je kao poražena.

U meču koji je trajao nešto manje od dva sata i u kojemu su izgubljena samo četiri servisa, što je za tri seta ženskog tenisa objektivno mala brojka, Mattek-Sands pokazala je više mirnoće i iskustva u završnici te je slavila 6:3, 4:6, 6:2.

U prvom su setu obje tenisačice imale po dvije break prilike. Mattek-Sands realizirala je jednu, a Vekić ni jednu. U drugom je setu Mattek-Sands loše servirala i Vekić je to iskoristila realiziravši jedinu break loptu koju je imala. Na svom je servisu 16-godišnja Osječanka izgubila samo četiri poena.

U trećem je setu Mattek-Sands napravila dvostruki break i odjurila na nedostižnih 5:1. Nekoliko minuta kasnije uspješno je privela meč kraju premda je Vekić zaprijetila došavši na 30-30. Hrvatska je tenisačica u posljednjoj dionici ostala bez break prilike.

27-godišnjoj Amerikanki to je prva ovosezonska pobjeda u glavnom turniru, a za nastup u Kuala Lumpuru dobila je pozivnicu organizatora.

Hrvatska je tako ostala bez predstavnice u glavnom turniru, no to bi se moglo promijeniti jer u posljednjem kolu kvalifikacija nastupa Ana Savić. Njezin je susret protiv Akgul Amanmuradove već dvaput bio prekidan zbog kiše, a u utorak bi napokon trebao biti dovršen. Prvi set osvojila je Savić (6:4), a drugi Amanmuradova (6:4). U trećem je rezultat 6:6.

WTA Kuala Lumpur, 1. kolo:
Vekić (Hrvatska, 6) - Mattek-Sands (SAD) 3:6, 6:4, 2:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.02.2013. u 18:01
    Seedorfe,promijeni nick,svakim svojim debilnim komentarom u vezi naših tenisačica sramotiš ime ove legende...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.02.2013. u 17:05
    to mačko
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.02.2013. u 14:40
    mozda malo manje postovanja na facebook-u o napornom putovanju na daleki istok, malo vise koncentracije na igur i bice to.....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.02.2013. u 13:01
    ako ništa drugo makar je sportnet promjeni doninu sliku
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.02.2013. u 12:16
    mora se donna malo više potrudit ipak je ovo wta tour, ovo je trebala lako proći! ovo me brine
    Obrisan korisnik