Nogomet

Surkis: "Novo javljanje Spartaka bilo nam je malo iznenađenje, kao i samom Vukojeviću"

Borna Rupnik • četvrtak, 28.02.2013.
Surkis: "Novo javljanje Spartaka bilo nam je malo iznenađenje, kao i samom Vukojeviću"
Foto: Kristijan Komarica

Ognjen Vukojević od srijede je i službeno novi član Spartaka iz Moskve. U Rusiju je stigao na posudbu iz Dynama iz Kijeva, a o hrvatskom su reprezentativcu govorili Jurij Semin i Igor Surkis...

Bivši trener kijevskog Dynama, Jurij Semin, smatra da je moskovski Spartak povukao pravi potez angažmanom Ognjena Vukojevića do kraja sezone. Njegove će kvalitete, uvjeren je Rus, pomoći Spartaku, pogotovo u defenzivi.

"Treba shvatiti da je Vukojević hrvatski reprezentativac koji je nastupao na Europskom prvenstvu. Dobar je u obrani, odlično utječe na vezni red, a fizički je snažan i zna se postaviti. S njime u Dynamu nisam imao problema, pravi je profesionalac i disciplinirani nogometaš, a važno je i to što je naučio ruski. Užitak je raditi s njime", izjavio je Semin za Sport-Express.

"Vrijeme će pokazati koliko je dobro Spartak prošao, ali u Dynamo je davao velik doprinos, posebno u važnim utakmicama. Mislim da je u dobroj formi i da nije ozlijeđen", dodao je.

O posudbi je progovorio i prvi čovjek Dynama, Igor Surkis, koji je otkrio kako je interes Spartaka postojao i prošlog ljeta.

"Tada je Spartak želio otkupiti njegov ugovor, ali trener Semin je blokirao taj transfer. Novo javljanje Spartaka bilo nam je malo iznenađenje, kao i samom Vukojeviću, ali ovakav dogovor - s prilikom za otkup ugovora na ljeto - zadovoljio je sve strane", rekao je Surkis.

"Vukojević je četiri i pol godine služio Dynamu i sada je bio zabrinut zbog male minutaže. Spartak ima problema u svim linijama, a Dynamo je dogovorio prave financijske uvjete", objasnio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!