Ostali sportovi

Ivan Horvat i Ana Šimić bez finala na Europskom dvoranskom prvenstvu u atletici

Branimir Korać • subota, 02.03.2013.
Ivan Horvat i Ana Šimić bez finala na Europskom dvoranskom prvenstvu u atletici
Foto: Davor Sajko

Ivan Horvat i Ana Šimić nisu se uspjeli plasirati u finale skoka s motkom i skoka u vis na Europskom dvoranskom prvenstvu u atletici. Horvat je unatoč dobrom nastupu završio na devetom mjestu dok je Šimić u kvalifikacijama zauzela 11. mjesto...

Niti izjednačenje hrvatskog rekorda nije bilo dovoljno Ivanu Horvatu da se plasira u finale skoka s motkom na Europskom dvoranskom prvenstvu u Göteborgu.

Horvat je kvalifikacije završio na devetom mjestu, prvom mjestu "ispod crte" s preskočenih 5.60. Istu visinu preskočio je i osmoplasirani Poljak Robert Sobera, no on je za razliku od Horvata prvo rušenje imao na 5.70. Horvat je imao problema na 5.50 gdje je dva puta rušio letvicu i to ga je stajalo ulaska u finale. Visina 5.70 bila je prevelik zalogaj za mladog hrvatskog motkaša.

U kvalifikacijama je zapela i Ana Šimić koja je nastupila u skoku u vis, međutim nije uspjela preskočiti 192 centimetra što je bila najniža visina s kojom se išlo u finale.

Šimić je preskočila 189 centimetara dok je na 192 letvicu rušila tri puta. Kako se natjecanje razvijalo, hrvatskoj atletičarki je bio potreban i skok preko 194 centimetra jer je imala kiks na 185 gdje je jednom rušila letvicu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!