Rukomet

Hrvatskim reprezentativcima po 400 franaka po danu provedenom na Svjetskom prvenstvu

Ivana Strahija • nedjelja, 03.03.2013.
Hrvatskim reprezentativcima po 400 franaka po danu provedenom na Svjetskom prvenstvu

Svjetsko rukometno prvenstvo u Španjolskoj završilo je krajem siječnja, a IHF je krajem veljače odredio naknade za rukometaše koji su predstavljali svoje zemlje na svjetskoj smotri.

IHF javlja kako su naknade rukometašima za dane provedene na Svjetskom prvenstvu dignute za 33 posto. Igrači četiriju najbolje plasiranih reprezentacija, Španjolske, Danske, Hrvatske i Slovenije, dobit će po 400 švicarskih franaka po danu provedenom na Svjetskom prvenstvu, računajući i one dane u kojima nisu igrali utakmice.

Oni plasirani od petog do osmog mjesta, Njemačka, Francuska, Rusija i Mađarska, dobit će po 300 franaka po danu, dok će p o 200 franaka dobiti ono id devetog do 16. mjesta (Poljska, Srbija, Tunis, Island, Brazil, Makedonija, Bjelorusija i Egipat).

Po 100 franaka po danu dobit će Alžirci, Argentinci, Saudijci i Katarani, plasirani od 17. do 20. mjesta, dok će onima koji su preostali do 24. mjesta pripasti po 75 švicarskih franaka (Koreja, Crna Gora, Čile, Australija).

IHF će također isplatiti posebne bonuse, koji pripadaju klubovima koji su dali svoje igrače za reprezentacije. Prve četiri selekcije dobit će po 30 tisuća franaka, one od petog do osmog mjesta po 20 tisuća, one od devetog do 16. mjesta po 12 tisuća, a svi ostali po četiri tisuće švicarskih franaka. Klubovi su također dodatno kompenzirani za ozljede igrača na Svjetskom prvenstvu, posebno osiguranje pokriva plaće za te igrače tijekom razdoblja neigranja.

Kako stoji u dopisu, IHF će novac uplatiti direktno nacionalnim savezima, koji su obavezni novac potom proslijediti klubovima.

Ukupni trošak IHF-a za naknade, bonuse i kompenzacije, kao i putne troškove koje je od ove svjetske smotre IHF u potpunosti pokrio, iznose 4.063.985,88 švicarskih franaka. Trenutni tečaj franka, prema srednjoj vrijednosti HNB-a, iznosi 6,19 kuna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSP 2013.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH03.03.2013. u 19:18
    Isplatilo se igrati na Svjetskom prvenstvu, pa čak i Australcima.
    ALGHAZANTH