Košarka

Bynum mora na operaciju?

Sportnet • utorak, 05.03.2013.
Bynum mora na operaciju?

Bivša zvijezda Lakersa Andrew Bynum i njegov klub razmišljaju o novoj operaciji. Postaje naime izgledno da snažni centar Philadelphije ipak neće u ovoj sezoni upisati prvi nastup za svoj novi klub. Sixersi i igrač razmatraju odluku o novoj operaciji koljena koja bi ga udaljila s košarkaških terena na još neko vrijeme.

Drugog najmlađeg igrača ikada izabranog na NBA draftu ozlijede nikako da zaobiđu. Kronični problemi s koljenima ove sezone se nastavljaju. Problemi su počeli u sezoni 2007./2008. kada je propustio 46 utakmica što ga međutim nije omelo da potpiše četverogodišnji ugovor vrijedan 58 milijuna dolara.

Sljedeće sezone ozlijedio je križne ligamente desnog koljena i propustio isuće 32 utakmice. Početkom ove sezone Bynum se opet ozlijedio, dva tjedna prije trening kampa. Liječnici su predviđali oporavak do kraja godine što se nije dogodilo zbog nes(p)retnog pogoršanja ozlijede na kuglanju. Zadnjih tjedana govorilo se o mogućem skorašnjem oporavku dvostrukog osvajača NBA prstena kada se ozljeda ponovno pogoršala.

Generalni menadžer Toni DiLeo nada se oporavku Bynuma. DiLeo kaže kako se problem pojavio nakon što se Bynum uspješno vratio treninzima i počeo trenirati punim intenzitetom. Nakon treninga su se počele pojavljivati otekline i All-Star centar je morao prestati trenirati. Sada igrača i liječničko osoblje očekuje odluka treba li nastaviti s rehabilitacijom ili ići na operaciju i kompletnu obnovu koljena koja bi mogla prolongirati oporavak na neodređeno vrijeme.

213 cm visok i 130 kg težak centar Sixersa ove sezone nije zaigrao za svoj klub koji ga je ovo ljeto zamijenio u razmjeni četiri ekipe. Nakon što su prošlo ljeto doveli Bynuma, Sixersi su željeli graditi momčad oko ponajboljeg centra NBA lige, što im njegovo zdravstveno stanje nije omogućilo.

Trenutno je momčad iz bivšeg američkog glavnog grada na lošem devetom mjestu iza Bucksa koji im bježe za šest pobjeda i postaje izgledno da se u Wells Fargo Centru ove godine doigravanje neće gledati. Ozljede koje ga prate utječu i na njegov budući ugovor koji mu istječe krajem sezone. Bynum postaje nezaštićeni slobodni agent što mu daje mogućnost za pregovaranje sa svim ekipama. Philadelphia i dalje ima plan graditi ekipu oko Bynuma i Holidaya pogotovo zbog izjave Bynuma da neće tražiti maksimalan ugovor što će ih potaknuti da se ipak kockaju s 25-godišnjakom koji ima talenta u postati najbolji centar, pogotovo kad se u obzir uzme da u ligi više nema toliko dominantnih petica.

tekst: Lovro Laurenčić, foto: Wikipedia, Keith Allison

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.03.2013. u 20:48
    bivša zvijezda lakersa? a nes ti zvijezde
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.03.2013. u 14:02
    Ako ga uspiju potpisat za neki prihvatljivi iznos, recimo 40 do 50 mil za 4 sezone, vrijedilo bi se kockat za takvog igrača. Prije početka ove sezone Warriorsi su potpisali Curryja za čini mi se nekih 45 mil za 4 sezone i svi vidimo kak je to ispalo.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.03.2013. u 10:54
    nemam pojma...netko drugi mozda?
    Obrisan korisnik
  • schmelzer05.03.2013. u 09:43
    a koji im je drugi izbor??
    schmelzer
  • Obrisan korisnik05.03.2013. u 08:12
    graditi ekipu oko igraca koji je stalno ozlijedjen....jako mudro
    Obrisan korisnik