Tenis

Martina Hingis i Ion Tiriac u Kući slavnih

Mišo Gulić • utorak, 05.03.2013.
Martina Hingis i Ion Tiriac u Kući slavnih
Foto: Kristijan Komarica

Teniska Kuća slavnih u srpnju će primiti nekoliko novih članova, a klasu će predvoditi bivša najbolja svjetska tenisačica Martina Hingis...

Švicarska tenisačica gurnuta je u prvi plan uvrštenja novih članova u Kuću slavnih koja se nalazi u američkom gradu Newportu, a uz nju laureati će biti bivši tenisači, Rumunj Ion Tiriac te Amerikanci Cliff Drysdale i Charlie Pasarell.

Jedna od najboljih tenisačica svih vremena, Martina Hingis, na velika vrata u svijet tenisa ušla je sa svega 16 godina kada je osvojila Australian Open te Wimbledon i US Open, a na putu do sva četiri Grand slama u istoj godini zaustavila ju je Iva Majoli u finalu Roland Garrosa.

Karijeru je naglo prekinula u dobi od svega 22 godine, zbog problema s kroničnom ozljedom gležnjeva, a iako se vratila krajem 2006., nakon nove godine igranja, ponovno se povukla iz svijeta profesionalnog tenisa, što je ujedno bio i kraj njene karijere.

Rumunj Ioan Tiriac tenisom se bavio sedamdesetih godina, međutim, pravu "slavu" dosegnuo je kao menadžer Borisa Beckera, ali i hrvatskog teniskog asa Gorana Ivaniševića, dok se trenutno može pohvaliti vlasništvom nad velikim ATP i WTA turnirima u Madridu.

Američki dvojac, Cliff Drysdale i Charlie Pasarell, tenisom su se bavili 60-ih i 70-ih godina, a upamćeni ostaju po tome što su bili među osnivačima ATP-a kojem je prvospomenuti bio i prvi predsjednik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.03.2013. u 23:03
    a zašto se hingis povukla drugi puta? jer je nešto vukla....
    Obrisan korisnik