Nogomet

Roy Keane: "Sudac je donio ispravnu odluku, radilo se o opasnoj igri"

Ivor Krapac • srijeda, 06.03.2013.
Roy Keane: "Sudac je donio ispravnu odluku, radilo se o opasnoj igri"
Foto: EPA

S puno ogorčenja zbog odluke turskog suca Cüneyta Çakira da isključi Nanija u ranoj fazi drugog poluvremena uzvrata protiv madridskog Reala u osmini finala Lige prvaka, ni igrači Manchester Uniteda ni menadžer Sir Alex Ferguson u utorak navečer nisu bili raspoloženi za razgovor s novinarima, smatrajući da ih je Çakir grubo oštetio. No, Roy Keane, bivši Unitedov kapetan, vidio je stvari drugačije, tvrdeći da nema prigovora na odluku suca...

Smatrajući da je time nepravedno usmjerio utakmicu u korist suparnika, u Manchester Unitedu istaknuli su turskog suca Cüneyta Çakira i njegovu odluku da u 56. minuti isključi Nanija kao važan razlog što je Real izveo preokret i s 2:1 na Old Traffordu prošao u četvrtfinale Lige prvaka. Sporna situacija dogodila se kada je Nani s ispruženom nogom kanio izbiti loptu ispred Alvara Arbeloe, ali umjesto lopte, nogom je zahvatio suparničkog igrača, što je Çakir smatrao dovoljno teškim prekršajem za izravni crveni karton.

Komentirajući ovu odluku, Mike Phelan, pomoćnik Sir Alexa Fergusona, na susretu s novinarima poslije utakmice istaknuo je "da je bila razočaravajuća i da je pokvarila utakmicu", ali izvan kruga momčadi moglo se čuti i drugačije mišljenje. Roy Keane, bivši kapetan Manchester Uniteda, ponudio je takav pogled u razgovoru za ITV Sport.

"Sudac je donio ispravnu odluku", rekao je Keane: "Radilo se o opasnoj igri i to je bilo za isključenje. Sudac zna da ima i drugih igrača na terenu, a da budemo pošteni prema njemu, pričekao je koju minutu, razgovarao s pomoćnikom i potom odlučio izvući crveni karton."

"Čini mi se da odluka nije bila sučeva, pričekao je nekoliko minuta dok se pružala liječnička pomoć i rekao bih da je presudan bio pomoćnik", dodao je Keane, koji se osvrnuo na ovu situaciju i iz kuta gledanja iz svojih igračkih dana: "Kad god sam bio isključen u svojoj karijeri, uvijek sam se pitao jesam li dao sucu šansu da mi pokaže crveni karton. Ako je u takvim situacijama odgovor 'da', onda to više nije u vašim rukama."

"Svi su ljuti zbog toga i United je imao i malo nesreće što je ispao, ali to je bila opasna igra. Je li Nani to napravio namjerno ili ne, nije bitno. Bila je opasna igra i to je za isključenje", zaključio je bivši Unitedov kapetan, koji je pritom još malo "okrznuo" isključenog Portugalca: "Ne trebamo zaboraviti da je Nani igrač koji lako pada, dečko nije uvijek najhrabriji."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.03.2013. u 15:07
    Ostecen je Real a ne United prvi gol iz zaleda rafael igra namjerno rukom penal i crveni a ovaj prekrsaj nanija je isto za crveni
    Obrisan korisnik
  • Vugi706.03.2013. u 23:22
    Nadam se da su pojedinci gledali večerašnju sudačku emisiju o utakmici Uniteda i Reala.
    Vugi7
  • Obrisan korisnik06.03.2013. u 19:35
    uporan si ti i dalje haha
    Obrisan korisnik
  • Luminarc06.03.2013. u 18:38
    Po meni, tu se previse gleda irelevantne detalje da bi se osporio karton. Nisi ga vidio? To ne opravdava ovakav skok s ispruzenom nogom. Ako si savjestan kao nogometas i covjek, upalit ces mozak i vidjeti da je to opasno. Ima danas nazalost puno igraca kojima je vaznije doci do te vrazje lopte nego... [više na forumu]
    Luminarc
  • cameosis06.03.2013. u 18:06
    prva pametna keanova izjava. sudac besprijekoran.
    cameosis