Košarka

Ratiopharm Ulm do prednosti prije uzvrata, gosti iz Baskije love -4

Ivor Krapac • srijeda, 06.03.2013.
Ratiopharm Ulm do prednosti prije uzvrata, gosti iz Baskije love -4
Foto: Mišo Gulić

U prvoj utakmici četvrtfinala Eurokupa, odigranoj u utorak navečer u Ulmu, domaći Ratiopharm došao je do prednosti protiv španjolskog suparnika. Uxue Bilbao je u Njemačkoj izgubio s četiri poena zaostatka, što i njima otvara šansu za prolaz, a tu priliku pokušat će iskoristiti sljedećeg tjedna na domaćem parketu...

Ratiopharm Ulm, koji je prolazak u drugi krug Eurokupa u prosincu osigurao sasvim neobičnom pobjedom protiv Cibone i uz pomoć Spartaka iz Sankt Peterburga, još uvijek je aktivan u ovom natjecanju. Njemačka momčad u međuvremenu je prošla i skupine Topa 16 i probila se u četvrtfinale, a u borbi za polufinale napravili su prvi korak u utorak navečer na domaćem parketu, s 85:81 protiv Uxuea iz Bilbaa.

Druga utakmica odigrat će se sljedećeg utorka u Bilbau, a sustav natjecanja je takav da treće nema. Odlučit će ukupna koš-razlika u dvije utakmice, što će momčadi iz Baskije otvoriti dobru priliku da se probije u polufinale, s obzirom da u Njemačkoj nisu završili na velikom minusu.

Kako je susret u Ulmu započeo, činilo se da će vijesti za Uxue na kraju biti još bolje. Gosti su u Njemačkoj završili prvu četvrtinu s 12 poena prednosti (30:18), ali Ratiopharm se na kraju prvog poluvremena približio (45:42), a na završetku treće dionice i prestigao suparničku momčad (60:58).

Posljednja četvrtina donijela je produžetak krize gostiju, koji su se oporavili tek u posljednje nešto više od dvije minute. Malo manje od tri minute prije posljednje sirene Ratiopharm je vodio s 83:71, ali nije izdržao do kraja.

U domaćoj momčadi je daleko najraspoloženiji bio John Bryant, koji se istaknuo s 30 poena i sedam skokova. Kostas Vasiliadis je s 21 poenom vodio Uxue, a Fran Pilepić je za nešto manje od 11 minuta završio sa sedam poena (2/4 za dvicu, 1/1 za tricu), uz po jedan skok, asistenciju i osvojenu loptu i tri prekršaja.

Eurokup, četvrtfinale, prva utakmica:
Ratiopharm Ulm - Uxue Bilbao Basket 85:81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!