Nogomet

Štimac: "Ovo toliko diže moral i elan cijeloj reprezentaciji, a ne samo Modriću. Baš mu je to trebalo"

Ante Zovko • četvrtak, 07.03.2013.
Štimac: "Ovo toliko diže moral i elan cijeloj reprezentaciji, a ne samo Modriću. Baš mu je to trebalo"
Foto: Kristijan Komarica

Izbornik hrvatske reprezentacije Igor Štimac u četvrtak će objaviti popis igrača za kvalifikacijske utakmice protiv Srbije u Zagrebu i Walesa u Swanseaju. Kaže da ga posebno veseli sjajna partija Luke Modrića u Manchesteru.

Luka Modrić prvo je u subotu asistirao za pobjedu protiv Barcelone u španjolskom prvenstvu, a u utorak je bio autor preokreta protiv Manchester Uniteda. Veznjak Real Madrida dolazi tako u sjajnoj formi na skoro okupljanje reprezentacije za utakmice sa Srbijom i Walesom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014.

Izbornik Igor Štimac ne može biti sretniji zbog toga u situaciji gdje mu nekoliko prvotimaca nije standardno u svojim klubovima.

"Ovo je sjajno, ovo toliko diže moral i elan cijeloj reprezentaciji, a ne samo Modriću. K tome, baš je ovo trebalo Luki, jer je on po kvaliteti sigurno među 20 najboljih igrača svijeta, ali ne nosi u sebi taj gard, nego je više samozatajan, nenametljiv igrač koji strpljivo čeka svoj red", izjavio je Štimac za Sportske novosti. "Dočekao ga je u tako velikoj utakmici, u tako značajnom trenutku i to će mu s leđa skinuti golemi teret koji je morao nositi od dana kada je stigao u Madrid."

Uoči konferencije za medije u Rusanovoj, Štimac nije htio ništa otkriti tko se nalazi, a tko se ne nalazi na popisu za dvije predstojeće utakmice.

"Pred nama su dvije utakmice od iznimne važnosti i mogu vam samo reći da sam do posljednjeg trenutka analizirao stanje i mogućnosti nekih igrača oko kojih sam dvojio."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis07.03.2013. u 13:59
    a izgleda se tebi na pomisao sammira ne diže samo moral ...
    cameosis
  • Obrisan korisnik07.03.2013. u 10:10
    Kako dobro izgleda tablica! Zamislite kako bi tek izgledala nakon pobjede nad Srbijom. Bio bi to lijep uvod za put u Wales.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.03.2013. u 09:57
    Novi naslov: Štimac: "Ovo toliko diže moral i elan cijeloj reprezentaciji, a ne samo Sammiru. Baš mu je to trebalo".
    Obrisan korisnik