Rukomet

Turbulencije u CO Zagrebu: Babić i Tomljanović više nisu Golužini pomoćnici

Damir Žbulj • četvrtak, 07.03.2013.
Turbulencije u CO Zagrebu: Babić i Tomljanović više nisu Golužini pomoćnici
Foto: Simon Maljevac

Pomalo iznenađujuće je odjeknula vijest o smjenama u stručnom stožeru najtrofejnijeg hrvatskog klupskog rukometnog kolektiva. Slavku Goluži u klubu pomoćnici više neće biti Željko Babić ni Mario Tomljanović, no, zanimljivo kako će svoju funkciju u reprezentativnom stožeru sačuvati. Novi asistent glavnom treneru Zagrebaša bit će Boris Dvoršek...

Velike promjene uzdrmale su stručni stožer rukometaša CO Zagreba pred ulazak u završnicu sezone. Prvi trener i dalje je Slavko Goluža, ali odlukom Uprave kluba pomoćnici mu više neće biti njegov blizak suradnik Željko Babić te kondicijski trener Mario Tomljanović.

Na njihov mjesto dolazi Boris Dvoršek dosadašnji voditelj omladinskog pogona i trener druge ekipe Zagrebaša.

"Na temelju dugotrajnog praćenja i pomne analize donesena je odluka o promjeni dijela stručnog stožera, konkretno o smjeni pomoćnog trenera Željka Babića i kondicijskog trenera Maria Tomljanovića. Trener prve momčadi rukometnog kluba Croatia osiguranje Zagreb ostaje gospodin Slavko Goluža, a novim pomoćnim trenerom imenovan je dojučerašnji trener druge momčadi gospodin Boris Dvoršek," piše u klupskom priopćenju.

Najzanimljivije je kako će Babić i Tomljanović i dalje ostati u stručnom reprezentativnom stožeru: "Ovakva odluka donesena je u prvom redu zbog prevelikih obveza stručnog stožera hrvatske rukometne reprezentacije, u kojem djeluju te će nastaviti djelovati gospodin Željko Babić i gospodin Mario Tomljanović," samo je kratko naglašeno iz kluba.

Slika 1 od 1.

Boris Dvoršek dugogodišnji je vojnik CO Zagreba, zaslužan je za odgoj mnogih igrača te je s mlađim selekcijama ostvarivao zapažene rezultate na brojnim natjecanjima. Dvoršek je bio i pomoćnik izborniku ženske rukometne reprezentacije Vladimiru Canjugi.

Croatia osiguranje Zagreb u ponedjeljak je podnijelo i treću žalbu na sudački previd iz utakmice Lige prvaka s Dinamom iz Minska te se ovih dana očekuje odluka Arbitražnog suda EHF-a.

Zagrebaši u subotu u Kutiji šibica igraju derbi susret regionalne SEHA lige, u goste im dolazi Lino Červar sa svojim Metalurgom.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis08.03.2013. u 09:35
    ne trebamo ženske uvlačiti u ovo -- tračeraj je među muškarcima osnovni sastojak komunikacije, bilo na sportnetu, u kafiću ili na poslu ...
    cameosis
  • Obrisan korisnik08.03.2013. u 08:58
    Mislim da on ovo rade iz financijskih razloga. Zele ustedjeti novce. Sto se tice Babica mislim da nije opravdao ocekivanja, a djeluje tvrdoglavo i samouvjereno, znaci cini mi se, a mozda i grijesim da on pedagoski psiholoski ne djeluje na igrace. Vremena se mijenjaju i ona pedagogija od prije ne... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.03.2013. u 21:05
    a da nebi trebo slavko biti pomoćnik boti
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.03.2013. u 18:34
    i sportnet i citateljiisto traceraj u zenskom frizerskom salonu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.03.2013. u 18:08
    Zašto bi bile turbulencije? Sportnet je posta ko index. Osobno dosta dobro poznam tomljanovića i neznam kako od svih obaveza stigne sve obavljat jer je između ostalog,i profesor na fakultetu i ima "Institut za Kineziologiju", tako da mi je skroz realno objašnjenje o prevelikim obavezama.Da je bilo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik