Nogomet

Stramaccioni: "Kovačić je naš igrač budućnosti, utakmice na visokoj razini povećat će mu iskustvo"

Josip Piršljin • petak, 08.03.2013.
Stramaccioni: "Kovačić je naš igrač budućnosti, utakmice na visokoj razini povećat će mu iskustvo"
Foto: inter.it

Milanski Inter je doživio težak poraz u Londonu od Tottenhama u Europskoj ligi, a u slabo izdanje Nerazzurra uklopio se i Mateo Kovačić. Ipak, trener Stramaccioni stao je u obranu hrvatskog veznjaka.

Prvu utakmicu osmine finala Europske lige na White Hart Laneu navijači Intera pokušat će što prije zaboraviti. Tottenham nije pružio Talijanima previše šansi i uvjerljivo je pobijedio s 3:0. Nerazzurri su u Londonu odigrali jednu od lošijih utakmica tekuće sezone.

Trener Intera Andrea Stramaccioni od prve je minute dao priliku hrvatskom igraču Mateu Kovačiću koji je nedavno iz zagrebačkog Dinama došao na San Siro. Mladi veznjak, kao i ostali suigrači, nije bio na razini, te je zamijenjen u 55. minuti.

Talijanski mediji označili su ga kao jednog od najlošijih u redovima poražene momčadi, no trener je stao u njegovu obranu: "Ovakve utakmice će mu pomoći da sazrije, to je sigurno. Kovačić je naš igrač budućnosti", kazao je Stramaccioni.

"U ovom trenutku samo mu utakmice na visokoj razini mogu povećati iskustvo", zaključio je strateg crno-plavih. Kovačić je dosad za Inter nastupio u pet utakmica (dvije u Serie A i tri u Europskoj ligi), a njegova je momčad samo dva puta pobijedila kada je on igrao, i to oba puta rumunjski Cluj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • 280408.03.2013. u 13:30
    Koji zaključak članka !? Ispadne da Kovačić igra sam pa o njemu ovisi rezultat ekipe. Pa, iskreno govoreći, Kovačić ni u Dinamu nije bio igrač kontinuiteta i odluke, naravno zato što je izuzetno mlad. Ali nadoći će on i opravdati uloženi novac - ipak ima samo 18. godina a lansiran je u orbitu. I... [više na forumu]
    2804
  • africa_2308.03.2013. u 10:53
    Još da ne igra libera svaku utakmicu
    africa_23
  • Obrisan korisnik08.03.2013. u 10:52
    Kovačić je budućnost, ali sumnjam s tobom na klupi
    Obrisan korisnik